Labai skanios bei žiemiškos burokėlių salotos su graikiniais riešutais, aguonomis ir minkštu sūriu. Jei iš anksto burokėlius išsikepsite orkaitėje, jas pasigaminsite labai greitai. Šios salotos galėtų būti puiki darbo savaitės pradžios vakarienė.
Burokėlių salotos su graikiniais riešutais ir sūriu
Sudėtis
- 2 kepti burokėliai
- 50 g. graikinių riešutų (išlukštentų)
- 1 pakuotė sūrio rutuliukų aliejuje
- 3 v.š. graikinių riešutų aliejaus
- 1 v.š. juodųjų serbentų acto (galima keisti balzaminiu)
- 0,5 a.š. medaus
- 0,5 apelsino smulkiai nutarkuota žievelė
- 1 a.š. aguonų
- druskos ir maltų juodųjų pipirų (labai nedaug)
Eiga
Pirmiausiai keptuvėje paskrudinau graikinius riešutus (be aliejaus), šis procesas labai pagerina riešutų skonį, jie tampa dar traškesni ir skanesni.
Kol riešutai aušo nusilupau ir žiedeliais susipjausčiau keptus burokėlius bei paruošiau padažą: actą sumaišydama su medumi, aliejumi, tarkuota apelsino žievele, druska ir pipirais.
Supjaustytus ir gražiai lėkštėje išdėliotus burokėlius apliejau padažu, ant viršaus dėliojau sūrio rutuliukus, bėriau graikinius riešutus, aguonas.
Užrašai
P.S. Tobulos šaltojo sezono salotos.
24 Comments
Juste
2012-01-12 at 3:52 pmSveiki, klausimėlis… ar sūrio rutuliukus galima pačiai pasigamint? nelabai rasiu savo kaimuky tokio gėrio… jei taip, kokį sūrį ir prieskonius siūlytumėt rinktis?
Rennie
2012-01-12 at 5:29 pmPanašų sūrį ir pačiai galima būtų pasigaminti kažką panašaus Forele yra gaminusi http://www.forellesreceptai.lt/marinuotas-jogurto-suris, manau, kad gautusi labai panašaus skonio. Pirktiniai rutuliukai buvo be žolelių, bet gal čiobrelis ir būtų tikęs. Sėkmės virtuvėje!
Juste
2012-01-13 at 9:10 amAčiū 🙂 mėginsim 🙂
Rennie
2012-01-13 at 4:45 pmSėkmės, Juste!
Jura
2012-01-12 at 4:48 pmFantastika! Esu burokeliu fane numero uno. Ir labai daznai darau kombinacija “kepti burokeliai+suris+riesutai” vis keiciant riesutus ir surio tipa. O sie rutuleliai yra mocarela? Tikrai bandysiu ir toki varianta su labai sauniai skambanciais pagardinimais.
Egle
2012-01-12 at 6:12 pmJūrate, ir aš! Ir aš! Man burokėliai skaniausi su ožkos sūriu, antroj vietoj gorgonzola, tada rokforas, tada grūdėta varškė (o jei dar burokėliai rūkyti išvis pasaka…), tada tikra feta ir galiausiai lietuviškas sūris su kmynais. Apsivalgymas. šaldytuve visada turiu orkaitėj keptų burokėlių 🙂
Rennie
2012-01-12 at 7:45 pmJura, šis sūris toks kreminis ir minkštas, lengvai tepasi, karvės pieno ir pakankamai švelnus. Kažką panašaus galima iš nuvarvinto jogurto pagaminti. Aš burokėlius irgi labai mėgstu 🙂
Rennie
2012-01-13 at 4:47 pmEgle, o kaip tu tuos burokėlius rūkai? Turėtų būt skanu.
Aušra
2012-01-12 at 5:31 pmRennie, labai grazu!! linkiu kuo greiciau pasveikti!
Rennie
2012-01-12 at 7:44 pmAušra, dėkui, stengiuosi sveikti iš visų jėgų 🙂
Anonymous
2012-01-13 at 7:26 amKad šios salotos labai labai skanios – TIKIU, bet kad burokėlius supjaustėte ŽIEDELIAIS – netikiu…o ir nuotraukos to nerodo:)
Kitąkart – pjaustykite juos skritulėliais.
Dabartinės lietuvių kalbos žodymas (http://dz.lki.lt/) nurodo, kad:
skritul|ỹs
1. apskritas daiktas, ratas, ratilas: Pilnaties s. Supjaustė kiaušinį ~iùkais. Sviesto muštuvo s.
žíed|as
1. ant rankos piršto mūvimas papuošalas: Aukso ž., ~ẽlis. Sutuoktuvių ž. ~ą užsimauti, nešioti. ~o dalijimas (toks žaidimas).
2. apskritimo pavidalo detalė ar dalis: Dalgio ž. Guolio, stūmoklio, purkštuvo ž. Žirklių ~aĩ.
3. šulinio rentinio apskrita įleidžiama dalis: Šulinio, gelžbetoniniai ~aĩ.
Manau, skirtumas aiškus…
Su didele pagarba Jūsų blog’ui ir receptams, Anonimas
Rennie
2012-01-13 at 4:53 pmMielas Anonime, labai dėkoju už taiklią pastabą, juk žiedeliai turi būti tuščiaviduriai. Kažkaip nepagalvojau. Kitą kart stengsiuos tokios klaidos nedaryti, nors kartais įprotis būna stiprenis už žinojimą 🙂
Viktorija
2012-01-12 at 9:27 pmNors ir perskaičiau pavadinimą, pirma mintis pamačius nuotraukas – tortas 🙂 Sveik! 🙂
Rennie
2012-01-13 at 4:56 pmViktorija, tie sūrio rutuliukai labai papuošia 🙂 Jau sveikstu, gaila, kad ryt susitikime dalyvauti negalėsiu. Sėkmės!
Forelle
2012-01-13 at 8:08 amPanašias salotas gaminamės, tik va aguonos, man čia naujas ir neįprastas ingridientas. Kaip skonis su jomis? Ar dera?
Rennie
2012-01-13 at 5:00 pmForelle, tai pakankamai populiarus derinys, keičiant sūrių ir riešutų rūšis galima žaisti įvairiais skoniais. O aguonos ir apelsinų žievelės čia idealiai tiko. Pabandyk!
Laura
2012-01-13 at 3:50 pmKaip nervina, kai prisiknisinėja prie žodžių…buitinėje ir profesionaliojoje virtuvėje visada pjaustant šiuo būdu naudojami žodžiai “žiedai” ir “pusžiedžiai”.
Rennie
2012-01-13 at 5:02 pmLaura, ką padarysi, taisyklės yra taisyklės, reikia mokytis iš savo klaidų, jei jau viešai mintis reiškiu 🙂
Laura
2012-01-13 at 7:04 pmTai negi dabar svogūnus pjaustysi pusskrituliais? 😉
Anonymous
2012-01-13 at 7:58 pmOt ir ne, gerb.Laura. Kadangi svogūnas “išsiskirsto” žiedais ir pusžiedžiais (kaip Rennie ir parašė – tuščiaviduriais), jie taip ir pjaustomi. O burokėliai, morkos, obuoliai, agurkai – skritulėliais (ar dar kaip kitaip).
Ieva
2012-02-14 at 12:46 pmnerandu pirkti tokių rutuliukų. kur????
Rennie
2012-02-15 at 11:03 amIeva, šių sūrio rutuliukų, marinuotų aliejuje yra pirki Savanorių Hiper Rimi, sūrių skyriuje. Tai lietuviškas produktas.
inesa
2013-01-17 at 12:23 pmRadau Rimi Bagaslaviskio pienines surio rutuliukus, ar cia tie? O kur rasti juoduju serbentu acto?
Rennie
2013-01-17 at 12:43 pmInesa, sūrio rutuliukai tikrai tie, o juodųjų serbentų actą drąsiai keisk kokybišku balzamiku.