APP/ Daržovės/ Ruduo/ Salotos/ Visi receptai/ Žiema

Burokėlių salotos su graikiniais riešutais ir sūriu

Labai skanios bei žiemiškos burokėlių salotos su graikiniais riešutais, aguonomis ir minkštu sūriu. Jei iš anksto burokėlius išsikepsite orkaitėje, jas pasigaminsite labai greitai. Šios salotos galėtų būti puiki darbo savaitės pradžios vakarienė.

Burokėlių salotos su graikiniais riešutais ir sūriu

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 2
Gaminimo laikas: 10 min.

Sudėtis

  • 2 kepti burokėliai
  • 50 g. graikinių riešutų (išlukštentų)
  • 1 pakuotė sūrio rutuliukų aliejuje
  • 3 v.š. graikinių riešutų aliejaus
  • 1 v.š. juodųjų serbentų acto (galima keisti balzaminiu)
  • 0,5 a.š. medaus
  • 0,5 apelsino smulkiai nutarkuota žievelė
  • 1 a.š. aguonų
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų (labai nedaug)

Eiga

1

Pirmiausiai keptuvėje paskrudinau graikinius riešutus (be aliejaus), šis procesas labai pagerina riešutų skonį, jie tampa dar traškesni ir skanesni.

2

Kol riešutai aušo nusilupau ir žiedeliais susipjausčiau keptus burokėlius bei paruošiau padažą: actą sumaišydama su medumi, aliejumi, tarkuota apelsino žievele, druska ir pipirais.

3

Supjaustytus ir gražiai lėkštėje išdėliotus burokėlius apliejau padažu, ant viršaus dėliojau sūrio rutuliukus, bėriau graikinius riešutus, aguonas. 

Užrašai

P.S. Tobulos šaltojo sezono salotos.

Gali patikti

24 komentarai

  • Atsakyti
    Juste
    2012-01-12 at 3:52 pm

    Sveiki, klausimėlis… ar sūrio rutuliukus galima pačiai pasigamint? nelabai rasiu savo kaimuky tokio gėrio… jei taip, kokį sūrį ir prieskonius siūlytumėt rinktis?

  • Atsakyti
    Jura
    2012-01-12 at 4:48 pm

    Fantastika! Esu burokeliu fane numero uno. Ir labai daznai darau kombinacija “kepti burokeliai+suris+riesutai” vis keiciant riesutus ir surio tipa. O sie rutuleliai yra mocarela? Tikrai bandysiu ir toki varianta su labai sauniai skambanciais pagardinimais.

    • Atsakyti
      Egle
      2012-01-12 at 6:12 pm

      Jūrate, ir aš! Ir aš! Man burokėliai skaniausi su ožkos sūriu, antroj vietoj gorgonzola, tada rokforas, tada grūdėta varškė (o jei dar burokėliai rūkyti išvis pasaka…), tada tikra feta ir galiausiai lietuviškas sūris su kmynais. Apsivalgymas. šaldytuve visada turiu orkaitėj keptų burokėlių 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-01-12 at 7:45 pm

      Jura, šis sūris toks kreminis ir minkštas, lengvai tepasi, karvės pieno ir pakankamai švelnus. Kažką panašaus galima iš nuvarvinto jogurto pagaminti. Aš burokėlius irgi labai mėgstu 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-01-13 at 4:47 pm

      Egle, o kaip tu tuos burokėlius rūkai? Turėtų būt skanu.

  • Atsakyti
    Aušra
    2012-01-12 at 5:31 pm

    Rennie, labai grazu!! linkiu kuo greiciau pasveikti!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-01-12 at 7:44 pm

      Aušra, dėkui, stengiuosi sveikti iš visų jėgų 🙂

    • Atsakyti
      Anonymous
      2012-01-13 at 7:26 am

      Kad šios salotos labai labai skanios – TIKIU, bet kad burokėlius supjaustėte ŽIEDELIAIS – netikiu…o ir nuotraukos to nerodo:)
      Kitąkart – pjaustykite juos skritulėliais.

      Dabartinės lietuvių kalbos žodymas (http://dz.lki.lt/) nurodo, kad:
      skritul|ỹs
      1. apskritas daiktas, ratas, ratilas: Pilnaties s. Supjaustė kiaušinį ~iùkais. Sviesto muštuvo s.

      žíed|as
      1. ant rankos piršto mūvimas papuošalas: Aukso ž., ~ẽlis. Sutuoktuvių ž. ~ą užsimauti, nešioti. ~o dalijimas (toks žaidimas).
      2. apskritimo pavidalo detalė ar dalis: Dalgio ž. Guolio, stūmoklio, purkštuvo ž. Žirklių ~aĩ.
      3. šulinio rentinio apskrita įleidžiama dalis: Šulinio, gelžbetoniniai ~aĩ.

      Manau, skirtumas aiškus…
      Su didele pagarba Jūsų blog’ui ir receptams, Anonimas

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-01-13 at 4:53 pm

      Mielas Anonime, labai dėkoju už taiklią pastabą, juk žiedeliai turi būti tuščiaviduriai. Kažkaip nepagalvojau. Kitą kart stengsiuos tokios klaidos nedaryti, nors kartais įprotis būna stiprenis už žinojimą 🙂

  • Atsakyti
    Viktorija
    2012-01-12 at 9:27 pm

    Nors ir perskaičiau pavadinimą, pirma mintis pamačius nuotraukas – tortas 🙂 Sveik! 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-01-13 at 4:56 pm

      Viktorija, tie sūrio rutuliukai labai papuošia 🙂 Jau sveikstu, gaila, kad ryt susitikime dalyvauti negalėsiu. Sėkmės!

  • Atsakyti
    Forelle
    2012-01-13 at 8:08 am

    Panašias salotas gaminamės, tik va aguonos, man čia naujas ir neįprastas ingridientas. Kaip skonis su jomis? Ar dera?

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-01-13 at 5:00 pm

      Forelle, tai pakankamai populiarus derinys, keičiant sūrių ir riešutų rūšis galima žaisti įvairiais skoniais. O aguonos ir apelsinų žievelės čia idealiai tiko. Pabandyk!

  • Atsakyti
    Laura
    2012-01-13 at 3:50 pm

    Kaip nervina, kai prisiknisinėja prie žodžių…buitinėje ir profesionaliojoje virtuvėje visada pjaustant šiuo būdu naudojami žodžiai “žiedai” ir “pusžiedžiai”.

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-01-13 at 5:02 pm

      Laura, ką padarysi, taisyklės yra taisyklės, reikia mokytis iš savo klaidų, jei jau viešai mintis reiškiu 🙂

    • Atsakyti
      Laura
      2012-01-13 at 7:04 pm

      Tai negi dabar svogūnus pjaustysi pusskrituliais? 😉

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-01-13 at 7:58 pm

    Ot ir ne, gerb.Laura. Kadangi svogūnas “išsiskirsto” žiedais ir pusžiedžiais (kaip Rennie ir parašė – tuščiaviduriais), jie taip ir pjaustomi. O burokėliai, morkos, obuoliai, agurkai – skritulėliais (ar dar kaip kitaip).

  • Atsakyti
    Ieva
    2012-02-14 at 12:46 pm

    nerandu pirkti tokių rutuliukų. kur????

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-15 at 11:03 am

      Ieva, šių sūrio rutuliukų, marinuotų aliejuje yra pirki Savanorių Hiper Rimi, sūrių skyriuje. Tai lietuviškas produktas.

  • Atsakyti
    inesa
    2013-01-17 at 12:23 pm

    Radau Rimi Bagaslaviskio pienines surio rutuliukus, ar cia tie? O kur rasti juoduju serbentu acto?

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-01-17 at 12:43 pm

      Inesa, sūrio rutuliukai tikrai tie, o juodųjų serbentų actą drąsiai keisk kokybišku balzamiku.

    Komentuokite