APP/ Daržovės/ Užkandžiai/ Vasara/ Visi receptai

Cukinijų lazdelės japoniškai

Kai pabosta tradiciniai patiekalai su cukinijomis, bandau naujų skonių receptus! Orkaitėje keptas cukinijų lazdeles su šeima esame pamėgę jau seniai, jų receptą esu aprašiusi ir vienoje iš “Gero maisto dienoraštis” serijos knygų. Šį kartą cukinijų lazdelės gaminau kitaip – suteikdama joms japoniško skonio.

Tam puikiai tiko Santa Maria “Wasabi&Sesame” prieskonių mišinys, į kurio sudėtį įeina aštrieji japoniški wasabi krienai ir baltosios bei juodosios sezamų sėklos. Šis mišinys iš “Extra Fine Selection” prieskonių linijos, kurioje galima rasti skirtingų pasaulio virtuvių autentiškus skonius. Prieskonių mišiniu su wasabi krienais ir sezamų sėklomis vos per akimirksnį įprastam patiekalui galima suteikti japoniško skonio. Šiam patiekalui jį maišiau su džiūvėsėliais, kuriais paniravau cukinijų lazdeles. Kad cukinijų lazdelės būtų mažiau riebios, jas kepu orkaitėje, lengvai apipurškusi aliejumi, iškepa traškios ir mažiau riebios nei keptos keptuvėje. Prie traškių cukinijų lazdelių puikiai tiks wasabi skonio majonezo padažas, kurį lengvai pasigaminsite sumaišę mėgstamą majonezą su wasabi krienų pasta. Skanių pasaulio skonių atradimų!

Cukinijų lazdelės japoniškai

2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 (2 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 2-3 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 1 didelės cukinijos
  • 1 kiaušinio baltymo
  • 4-5 šaukštų maltų džiūvėsėlių
  • 1 šaukšto Santa Maria prieskonių mišinio "Wasabi&Sesame"
  • žiupsnelio druskos
  • purškiamo aliejaus
  • Majonezo ir japoniškų krienų padažui:
  • 2 šaukštų kokybiško majonezo
  • 1 šaukštelio japoniškų krienų "Wasabi" pastos
  • sezamų apibarstyti

Eiga

1

Didelę cukinija perpjaukite išilgai pusiau ir išimkite sėklas. Jei cukinijos odelė minkšta, jos nelupkite. Supjaustykite vienodomis cukinijų lazdelėmis.

2

Kiaušinio baltymą lengvai paplakite kartu su žiupsneliu druskos. Į dubenėlį supilkite maltus džiūvėsėlius ir juos sumaišykite su prieskonių mišiniu "Wasabi&Sesame".

3

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kiekvieną cukinijos lazdelę pamerkite į kiaušinio plakinį ir išvoliokite džiūvėsėlių ir prieskinių mišinyje. Kad dirbti būtų patogiau ir neišsipurvintumėte rankų, naudokite valgymo lazdeles, kuriomis patogiai cukinijų lazdeles pamerksite į plaktą baltymą ir džiūvėsėlių mišinį. Paniruotas cukinijų lazdeles sudėkite ant kepimo popieriaus, apipurškite aliejumi ir pašaukite kepti į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę 20-25 minutėms, kol iškepts ir taps traškios.

4

Kol kepa cukinijų lazdelės, pasiruoškite padažą - majonezą sumaišykite su wasabi krienų pasta, apibarstykite sezamais. Šiltas cukinių lazdeles patiekite su padažu.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarboiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    Neringa
    2021-08-18 at 1:27 pm

    Išbandyta! Nuostabus cukijų pirštelių receptas, patiko visai šeimai. 🙂

  • Komentuoti: Neringa Atšaukti