APP/ Atsargoms/ Ruduo/ Visi receptai/ Žiema

Dumplainių pagardas čatnis

Iš Lietuvoje užaugintų dumplainių galima išsivirti puikaus pagardo, kuris labai tiks prie sūrio ar mėsos prie taurės vyno. Gaila, kad dumplainių auginimas dar nėra toks populiarus Lietuvoje, nes jie nuostabiai skanūs, o pirkti parduotuvėje atvežtinius ir iš jų virti čatnį tikrai neapsimoka, baisiai brangiai gautųsi. Jau dabar svajoju, kaip kitais metais iš dumplainių gaminsiu meksikietiškąjį padažą salsa verde.

Dumplainių pagardas čatnis

1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 2 litrai
Gaminimo laikas: 2,5 val.

Sudėtis

  • 1 kg dumplainių
  • 250 g cukraus
  • 250 g svogūnų
  • 100 ml obuolių acto
  • kelių kardamono ankščių

Eiga

1

Dumpainiai labai blogai lupasi, kad lengviau nulupčiau juos pamerkiau į šiltą vandenį, lupant mano rankos tapo lipniai purvinos.

2

Nuluptus dumplainius nuploviau ir supjausčiau pusiau.

3

Čatnio virimui puode sumaišiau pjaustytus dumplainius, svogūnus, cukrų, actą ir kardamoną.

4

Užvirus dar viriau ant mažos ugnies apie 2 valandas, kol pagardas tapo tirštas ir vientisas.

Užrašai

P.S. Čatnis gavosi ne per saldus, labiau saldžiarūgštis, kiek skystesnis su maloniu kardamonų kvapu.

Gali patikti

5 Comments

  • Atsakyti
    Nijolė
    2013-08-26 at 8:47 am

    ar čatniui išvirti naudojote žemuoginius dumplainius ar tuos didesnius valgomuosius? O kalbant apie lupimą galvoje turėjote taurelės ir lipnumo pašalinimą ar ir pačios dumplainio odelės pašalinimą?

  • Atsakyti
    Nilyte
    2013-09-11 at 11:00 pm

    Jau antri metai auginu dumplainį. Is septynių daigų – pora didžiausių krepšių. Pernai jie buvo geltoni. Šiemet – violetiniai. Jei kam reikia sėklų – galiu atsiųsti. Na, aš juos tik verdančiu vandeniu nuplikinu, bet nelupu. Nes tokio derliaus nesudoročau 🙂 Ir ačiū už receptą, nes norisi ir kažko naujesnio. Man patinka Jūsų tinklaraštis. Ir skanus ir gražus!!!

  • Atsakyti
    OOO
    2016-10-12 at 7:25 pm

    Ar tiktu tomatilai? Jie kaip dumplainiai tik violetiniai.

    • Atsakyti
      Rennie
      2016-10-13 at 1:31 pm

      Tiktų 🙂

  • Atsakyti
    Rasa
    2017-09-25 at 1:04 pm

    Aš dar tarkuotų morkų dėjau, baigiant virti pjaustytų česnakų įbersiu. Manau, tiktų ir tarkuoti ar pjaustyti obuoliai. Gal tai jau nebe čatnis, tiesiog pagardas.

  • Komentuoti: OOO Atšaukti