APP/ Užkandžiai/ Visi receptai/ Žiema

Džiovintų vaisių kąsniukai prie vyno

Tai verčiau idėja, nei receptas, bet labai skani idėja. Džiovinti vaisiai, įdaryti skirtingais sūriais ir apsukti vytintu kumpiu, puikus salsvai sūrus ir pikantiškas užkandis prie vyno. Šių mažų kąsnelių paruošimas labai paprastas ir greitas, bet rezultatas pakankamai įspūdingas tiek išvaizda, tiek ir skoniu.

Užkandėlėms prie vyno siūlau naudoti džiovintas figas, datules ir slyvas. Didžiausia šių užkandėlių paslaptis – tikrai kokybiški ir skanūs džiovinti vaisiai. Aš tam reikalui naudoju kokybiškas ir nepresuotas džiovintas figas, sultingas šviežiai džiovintas su kauliukai datules ir dideles neperdžiūvusias slyvas. Tokių džiovintų vaisių dažniausiai prekybos centruose nebūna, juos renkuosi specializuotose džiovintų vaisių krautuvėlėse. Kadangi, šiam patiekalui naudojami tik keli ingredientai, tai labai gerai jaučiamas pačių produktų skonis, kuris čia ir yra pats svarbiausias. Prie kokybiškų džiovintų vaisių derinkite savo mėgstamus sūrius ir plonai pjaustytą vytintą kumpį.

Džiovintų vaisių kąsniukai prie vyno

3 votes, average: 4,00 out of 53 votes, average: 4,00 out of 53 votes, average: 4,00 out of 53 votes, average: 4,00 out of 53 votes, average: 4,00 out of 5 (3 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...

Eiga

1

Džiovintas figas ir slyvas atskirai nuplaunu po tekančiu šiltu vandeniu ir gerai nudžiovinu popieriniu rankšluosčiu. Graikinius riešutus trumpai paskrudinu sausoje keptuvėje, o apskrudusius patrinu tarp rankų, kad atsiskirtų jų luobelė.

2

Džiovintas datules iki pusės įpjaunu aštriu peiliu ir išimu iš jų kauliuką. Kietąjį sūrį smulkiai sutarkuoju ir juo įdarau datules. Ant viršaus užspaudžiu graikinį riešutą.

3

Džiovintas figas apsuku plonai pjaustytu vytintu kumpiu, kurio galiuką užkabinu, kad gerai laikytųsi, jį galima sutvirtinti ir mediniu dantų krapštuku. Džiovintas figas su kumpiu papuošiu šviežiomis čiobrelio šakelėmis.

4

Džiovintas slyvas aštriu peiliu iki pusės įpjaunu. Mėlynųjų pelėsių sūrį šakute sumaigau, kad lengviau juo galėčiau įdaryti slyvas. Mažu šaukšteliu įdarau slyvas sūriu, o ant viršaus užspaudžiu graikinį riešutą.

5

Paruoštus džiovintus vaisius sudedu ant padėklo ar lėkštės ir apibarstau aguonomis bei žaliais saulėgrąžų daigais. Džiovintų vaisių kąsnelius pateikiu prie raudono vyno.

Gali patikti

3 Comments

  • Atsakyti
    nvrm
    2014-02-06 at 1:22 pm

    labai neblogos figos prekybcentriuose yra iš “I love eco” linijos. Galbūt ir datulės su slyvom taip pat, bet jų nebandžiau.

    • Atsakyti
      Rennie
      2014-02-06 at 2:02 pm

      Jų dar nesu bandžiusi, dažniausiai perku iš gėrybių rago krautuvėlių.

  • Atsakyti
    Dalia M.
    2014-02-11 at 11:48 am

    Rennie, nuotraukos – nerealios. Mintis – puiki, tiesog žiūrint, jauti skonį. Sėkmės!!!!

  • Komentuoti: Dalia M. Atšaukti