APP/ Baziniai receptai/ Pusryčiai/ Visi receptai/ Žiema

Džiovintos slyvos, troškintos apelsinų sultyse su cinamonu

Labai mėgstu džiovintas slyvas, jas ir vienas galėčiau valgyti. Džiovintų slyvų troškinimas apelsinų sultyse jas paverčia sultingomis ir aromatingomis, dar skanesnėmis. Tokios džiovintos slyvos jau nebėra tik džiovintos, jos pilnos turtingų skonių, kurie suteikia naujų spalvų jau pabodusiai avižų košei ar paprasčiausiam jogurtui. Taip paruoštas slyvas šaldytuve galima laikyti (jei anksčiau nesuvalgysite) apie savaitę. Dabar visad džiovintas slyvas ruošiu būtent tokiu būdu.

Apie taip troškintas džiovintas slyvas perskaičiau knygoje „Gyvenimas, pagamintas namuose“. Pasirodo, šis troškintų slyvų receptas priklauso knygos autorės Molly Wizenberg (kuri beje yra ir tinklaraščio http://orangette.blogspot.com autorė) tėvui. Šioje knygoje gausu tikrų šeimos receptų ir istorijų, kurios labai mielai tarpusavyje persipina. Autorė tiesiog tobulai nusako šių džiovintų slyvų skonį:

„…Taip paruoštos jos jau nebebūdavo džiovinti vaisiai ir virsdavo švelniomis, šilkinėmis sulčių kišenėmis. Pasemtos iš puodo slyvos tingiai įsliuogdavo į šaukštą, lyg būtų per anksti pažadintos. Odelei susidūrus su dantimis, pasigirsdavo švelnus elegantiškas pokštelėjimas, o minkštimas būdavo nepaprastai saldus, vyno skonio, turtingas…“

Ištrauka iš knygos „Gyvenimas, pagamintas namuose“

Džiovintos slyvos, troškintos apelsinų sultyse su cinamonu

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 0,5 kg slyvų
Gaminimo laikas: 30 min. ruoša+brandinimas

Sudėtis

  • 0,5 kg džiovintų slyvų
  • 1 apelsinas
  • 1-2 cinamono lazdelės

Eiga

1

Taigi, džiovintas slyvas sudėjau į puodą, ant viršaus užpyliau iš apelsino išspaustas sultis, smulkiai tarkuotą apelsino žievelę ir cinamono lazdeles. Ant slyvų užpyliau vandens, tiek kad jis pilnai apsemtų visas slyvas, bet ne daugiau.

2

Puodą su slyvomis stačiau virti ir viriau ant žemos ugnies apie penkias minutes, po to puodą uždengiau ir palikau atvėsti.

3

Pravėsusias slyvas, išėmusi cinamono lazdeles, pastačiau į šaldytuvą nakčiai, kad pilnai įsiskonėtų. Ryte troškintomis slyvomis gardinomės pusrytinę avižų košę ir natūralų jogurtą, seniai buvau valgiusi tokią skanią košę.

Gali patikti

3 Comments

  • Atsakyti
    Vilma
    2013-02-25 at 9:28 pm

    Džiovintos lsyvos jau mano pirkinių sąraše! 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-02-26 at 3:36 pm

      Vilma, skanių slyvų 🙂 pirk visą kilogramą, nes puskilogramis susivalgys ir net nepajausi 🙂

  • Atsakyti
    Saitana
    2013-02-27 at 10:36 am

    Šiandien ir aš valgiau skanius pusryčius 🙂 Ačiū uz toki receptuka. Taip lengvai pasidaro, o rytinė paprasta košytė visai kitokia- valgiau pasimėgaudama. 🙂

  • Komentuoti: Vilma Atšaukti