APP/ Desertai/ Pavasaris/ Pusryčiai/ Salotos/ Visi receptai/ Žiema

Džiovintų vaisių salotos su jogurtu ir daigintais kviečiais

Tokiomis džiovintų vaisių salotomis ne sezono metu galime keisti šviežius vaisus. Džiovinti vaisiai, mirkyti aromatingoje arbatoje, daiginti kviečiai ir tirštas jogurtas praskaidrins net patį sunkiausią rytą.

Viskas auga, žaliuoja ir kvepia pavasariu. Taip, taip, bet kol kas tik ant palangių. Manoji  virto mažu darželiu, kur svogūnai leidžia pirmuosius laiškelius, žaliuoja pipirnės ir lapiniai ridikėliai, daiginasi rugiai ir kviečiai. Aš išsiilgusi saulės, žalios spalvos ir auginimo malonumo, nors ir ne žemėje, bet visgi, kaip smagu stebėti kai maža sėklylė sužaliuoja.

Džiovintų vaisių salotos su jogurtu ir daigintais kviečiais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 12 val. mirkymas, 5 min. gaminimas

Sudėtis

  • 400 g. įvairių džiovintų vaisių (naudojau persikus, kriaušes, datules, spanguoles, slyvas)
  • 1 a.š. medaus
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 500 ml. stiprios Earl Grey arbatos
  • ½ vanilės ankšties
  • tiršto jogurto arba varškės kremo (naudojau turkišką jogurtą)
  • poros saujų daigintų kviečių

Eiga

1

Iš vakaro nuplautus vaisius užmerkiau pravėsusioje arbatoje. Arbatą ruošiau iš stiprios Earl Grey  su ištirpintu medumi, citrinos sultimis ir prapjauta vanilės ankštimi. 

2

Per naktį vaisiai išmirko, sugėrė arbatą, o likęs skystis sutirštėjo.

3

Vaisius sudėjau į gilias lėkštes (kad būtų vietos ir sunkai) padalinau po didelį šaukštą tirto jogurto ir apibarsčiau daigintais kviečiais.

Gali patikti

5 Comments

  • Atsakyti
    Anonymous
    2011-03-01 at 12:59 pm

    Puikiai! Įtraukiu į sąrašą, greitu laiku darysiu 🙂

  • Atsakyti
    aguonele
    2011-03-01 at 1:10 pm

    nai nai kaip viliojanciai atrodo!!!!

  • Atsakyti
    Juliana
    2011-03-01 at 1:29 pm

    O tikrai, labai įdomu. Niekad nešovė mintis vaisius mirkyti arbatoje. Čia, jaučiu, dar kokie riešutukai tiktų. O štai daiginti baisiai tingiu. Be daigų tikrai išbandysiu, ačiū! 🙂

  • Atsakyti
    Sparnuotis
    2011-03-02 at 1:47 pm

    Visiškas gėris, būtinai išmėginsiu!

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-03-02 at 9:14 pm

    Nežinomoji, kai išbandysi parašyk kaip patiko.
    Aguonėle,ačiū, ačiū!
    Juliana,dar vaisius mirkyti galima natūraliose obuolių sultyse, tik tada vietoj vanilės labiau tiktų cinamono lazdelė, o vietoj daigintinių galima būtų išbandyti kepintas saulėgražas arba pinijas, tik tada jau neliktų šviežumo jausmo. Bet gi šiais, visuotinio vartojimo laikais, parduotuvėje galima nusipirkti ir daigintų sėklų.
    Sparnuoti, o be to ir labai skanu, išbandyk.

  • Komentuoti: aguonele Atšaukti