Šventiniai Kalėdų pietūs dažniausiai niekaip neapseina be bulvių, kurios puikuojasi prie kalėdinio kepsnio ar kepto paukščio. Todėl kasdieniškas bulves per šventes norisi pateikti nekasdieniškai! Prie praėjusią savaitę paskelbto citrinio viščiuko recepto labai tiks šios graikiškos citrininės bulvės. Jų gaminimo būdas kiek neįprastas, bet patikėkite, šios bulvės iškepa labai skanios, pikantiškos ir traškios. Bulvių skiltelės yra kepamos sultinio, alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių skystyje, kol jis visai nugaruoja. Česnakai ir raudonėliai bulvėms suteikia ypatingo skonio. Keptoms bulvėms labai tiks rausvosios, mažiau krakmolingos bulvės. Jas į orkaitę kepti pašaukite likus 45 minutėms iki viščiuko kepimo pabaigos, kad jie kartu iškeptų ir būtų galima nešti abu patiekalus ant stalo.
Šiemet daržoves Kalėdoms pirkau ekomarket.lt parduotuvėje. Be bulvių prigriebiau ropių, briuselio kopūstų, smailiagūžių kopūstų ir visą kalną citrusinių vaisių, kurie atkeliauja tiesiai iš mažų Ispanijos ūkių. Pernai prieš Kalėdas pasidalinau, šventiniais sezoninių daržovių garnyrais, o šiemet atėjo laikas bulvėms. Kad laiko prieš šventes negaiščiau bėgiodama po skirtingas parduotuves, daržoves ir vaisius susipirkau vienoje EKOMARKET parduotuvėje. Jei gyvenate Vilniuje, išbandykite šioje parduotuvėje apsipirkti per Wolt progamėlę, produktus jums į namus pristatys per valandą nuo užsakymo. Lengvo pasiruošimo šventėms!
Graikiškas receptas Bulves nulupkite ir supjaustykite vienodomis skiltelėmis, tai patogiausia daryti bulvę perpjaunant išilgai pusiau, ir tą pusę padalinant į tris skilteles. Česnakus nulupkite ir smulkiai sukapokite. Bulvių skilteles gražiai sudeliokite kepimo skardoje ant kepimo popieriaus. Sultinį sumaišykite su alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis, smulkiai kapotais česnakais, druska ir raudonėliais, viską užpilkite ant bulvių skiltelių, jos turėtų būti beveik apsemtos skysčiu. Skardą su bulvėmis pašaukite kepti į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 20 minučių, tada bulves pamaišykite ir kepkite toliau apie 20-30 minučių, kol skystis pilnai nugaruos, o bulvės gražiai apskrus. Kai skystis visai nugaruos, bulves dar kartą pamaišykite ir dar 5 minutes pakepkite, kad būtų traškios. Pateikite iš karto, kol dar karštos. Apdėliokite citrinų skiltelėmis. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su EKOMARKET.LTGraikiškos citrininės bulvės
Sudėtis
Eiga
Užrašai

Komentarai