Graikiškos pitos man primena šios vasaros atostogas Graikijoje Santorini saloje. Nuslūgus dienos karščiui su vyru eidavome į vietinę greitojo maisto užkandinę, kurioje kalbus graikas kepdavo souvlaki bei kebabus ir patiekdavo juos minkštose šviežiose pitose. Šios pitos man buvo tikras atradimas, nes anksčiau buvau pripratusi prie arabiškų pitų, kurios nėra tokios minkštos ir purios, bet jas kepant susiformuoja “kišenė” įdarui. Arabiškų pitų receptą irgi rasite mano bloge. O graikiškos pitos vertos atskiro įrašo, nes jų receptas kiek kitoks ir kepant jose “kišenės” nesusiformuoja, įdaras dedamas ant pačios pitos, o valgant pita sulenkiama. Man šios pitos netgi skanesnės, nes yra minkštos ir gardžiai kvepia alyvuogių aliejumi, raudonėliais, o pagaminti jas visai nesudėtinga. Graikiškų vištienos Souvlaki receptą rasite šiame recepte.
Kviečiu išbandyti!
Graikiška virtuvė Miltus sumaišykite su mielėmis, cukrumi, druska ir raudonėliais. Jei naudojate šviežius raudonėlius, juos smulkiai sukapokite, o jei džiovintus - patrinkite tarp rankų, kad dar labiau susismulkintų ir pasklistų kvapas. Tešlos minkymo inde sumaišykite pieną, šiltą vandenį ir alyvuogių aliejų. Rekomenduoju tešlą minkyti virtuviniu kombainu tešlos minkymo kabliu, bet tai galite padaryti ir rankomis. Į skystuosius ingredientus suberkite miltų mišinį ir minkykite kombainu apie 5 minutes vidutiniu greičiu. Užminkytą tešlą perkelkite į aliejumi išteptą dubenį, palikite kilti šiltai apie 1 valandą. Iškilusią tešlą padalinkte į 8 lygias dalis ir paruoškite tešlos rutuliukus. Iš kiekvieno rutuliuko su kočėlu iškočiokite apie 20 cm skersmens pitas. Pitas kepkite vidutinėje kaitroje įkaitintoje keptuvėje, kurią prieš kiekvieną kepimą patepkite alyvuogių aliejumi. Vienu metu keptuvėje kepkite po vieną pitą, 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Kad iškeptos pitos neatšaltų, uždenkite jas drobiniu rankšluostėliu, kol visas iškepsite. Valgykite dar šiltas, nors skanios ir visai atšalusios. Receptas adaptuotas pagal akispetretzikis.comGraikiškos pitos
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai