APP/ Daržovės/ Ruduo/ Sriubos/ Visi receptai

Greitai paruošiama kiniška antigripino sriuba

Jau ne už kalnų gripo ir įvairiausių peršalimų sezonas, o kartu ir šildančiai aštrių azijietiškų sriubų laikas. Pirmasis vaistas nuo peršalimo yra senas geras naminis sultinys. Deja, tik jam išvirti ne visada turime laiko, o pasijutus blogai, dažniausiai tam nėra nei noro, nei jiegų. Todėl virdama vištienos sultinį, dažniausiai jo verdu dvigubai daugiau: vieną dalį iš karto panaudoju sriubai, o kitą – užšaldau. Tokiam darbui puikiai tinka savaitgalis!

O šaldytas sultinys labai praverčia, kai norisi šiltos ir atstatančios sriubos čia ir dabar. Aišku, vietoj naminio sultinio galima panaudoti ir kokybišką, ekologišką pirktinį sultinį, jo kubelius ar miltelius, tik iš tokio sultinio naudos bus mažiau. Šią kinišką sriubą greitai išviriau iš anksčiau savo virto ir užšaldyto sultinio. Jį pašildžiusi dar trumpai paviriau su imunitetą atstatančiais prieskoniais: imbieru, českanais, aitriąja paprika. Sultinį praturtinau plonai pjaustyta morka ir pekino kopūstu bei aromato suteikiančiais svogūnų laiškais su kalendromis. Sriubos sotumui panaudojau vos per kelias minutes išverdančius azijietiškus kiaušininius makaronus. Gavosi tikra antigripino sriuba su šildančiais prieskoniais, daržovėmis ir makaronais. Ją pagaminau vos per 20 minučių!

Nesušalkit ir nesirkit!

Greitai paruošiama kiniška antigripino sriuba

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 25 min.

Kinų virtuvė

Sudėtis

  • 1,5 l kokybiško vištienos sultinio
  • nykščio dydžio imbiero šaknies gabalėlio
  • 1 nedidelės česnako galvutės
  • 1 aitriosios paprikos
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • pusės nedidelio pekino kopūsto
  • 1 didelės morkos
  • pusės pakelio Santa Maria azijietiškų kiaušininių makaronų
  • ryšelio šviežių svogūnų laiškų
  • ryšelio šviežių kalendrų
  • kelių saujų porų daigų
  • pusės žaliosios citrinos

Eiga

1

Sultinį užvirkite. Imbiero šaknį ir aitriąją papriką supjaustykite, įmeskite į verdantį sultinį. Jei norite, kad sriuba būtų mažiau aštri, iš aitriosios paprikos išimkite sėklas. Česnako skilteles nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau, taip pat įmeskite į puodą su verdančiu sultiniu. Į sultinį supilkite sojų padažą. Virkite sultinį su prieskoniais vos burbuliuojant apie 5 minutes.

2

Per tą laiką nuskuskite morką ir sutarkuokite ją plonais griežinėliais. Pekino kopūstą nuplaukite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais. Paruoštas daržoves sumeskite į verdantį sultinį ir virkite dar 5 minutes.

3

Tada į sriubą sudėkite greitai išverdančius azijietiškus makaronus, virkite dar kelias minutes. Išvirusią sriubą nukelkite nuo ugnies.

4

Švarius svogūnų laiškus ir kalendrų lapelius supjaustykite, suberkite į išvirusią sriubą, įspauskite žaliosios citrinos sultis. Išmaišykite ir pilstykite į lėkštes. Sriubą puoškite porų daigais.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Santa Maria Lietuva

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite