APP/ Kepiniai/ Pavasaris/ Vasara/ Visi receptai

Grietininis keksas su rabarbarais

Kaip ir kiekvienais metais džiugiai pradedu rabarbarų sezoną su pyragais! Šis keksas jau antrasis mano kepinys su rabarbarais. Paprastas, nereikalaujantis daug ingredientų, bet nepaprastai skanus.

Pirmąjį rabarbarų pyragą šiemet kepiau su trupinių kepure žurnalo “Lamų slėnis” fotosesijai, kurią galite pamatyti ir pasisvečiuoti mano namuose pavartę el. šio žurnalo versiją. Jo receptą rasite ir mano knygoje “Sezoninių skanumynų istorijos”, juo dalinausi ir savo bloge čia. Kepti pyragus su rabarbarais labai mėgstu, nes tai pirmasis šviežias sezoninis pavasario ingredientas, tinkantis pyragams. Kol uogos ir vaisiai dar nesunokę, kepu skanumynus su rabarbarais! Naujausia mūsų su Lina Liubertaite radijo laida “Augalų entuziastai” irgi buvo dedikuota rabarbarams. Lina papasakojo kaip jų pasisodinti ir kaip užauginti gausų derlių, o aš pasidalinau ką skanaus ir įdomaus su jais galite pasigaminti. Šią radijo laidą per “Žinių radijas” galite bet kada perklausyti čia. Linkiu gardaus ir gausaus rabarbarų derliaus!

Grietininis keksas su rabarbarais

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: Pailgai kekso formai
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 50 min.

Rabarbarų sezonui

Sudėtis

  • 2 stiklinių smulkiai pjaustytų rabarbarų
  • 0,5 stiklinės (125 ml) riebios grietinės
  • 2 kiaušinių
  • 100 g minkšto sviesto
  • 1 stiklinės (250 ml) cukraus, naudojau nerafinuotą cukranendrių
  • 2 stiklinių (500 ml) šviesių speltų miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 apelsino smulkiai nutarkuotos žievelės
  • žiupsnelio druskos
  • Glajui:
  • 4 šaukštų apelsinų sulčių
  • cukraus miltelių
  • 2 šaukštelių lofilizuotų braškių miltelių

Eiga

1

Pasiruoškite kekso formą, ištepkite ją sviestu, patieskite kepimo popierių. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių karščio.

2

Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.

3

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.

4

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, tada po vieną suleiskite kiaušinius, sukrėskite grietinę, suberkite smulkiai nutarkuotą apelsino žievelę, vanilinį cukrų. Gerai išmaišykite ir subėrę miltų mišinį užmaišykite tirštą tešlą.

5

Į paruoštą tešlą suberkite pjaustytus rabarbarus, išmaišykite, kad jie vienodai pasiskirstytų po tešlą. Tešlą pilkite į kekso formą ir pašaukite kepti į įkaitintą orkaitę 50-60 minučių, kol į keksą įkištas medinis pagaliukas bus sausas. Iškepusį keksą kartu su kepimo popieriumi išimkite iš formos ir palikite ant grotelių ataušti.

6

Kol aušta keksas pasiruoškite glajų sumaišydami cukraus ir lofilizuotų braškių miltelius su šviežiai spaustomis apelsinų sultimis. Cukraus miltelių berkite tiek, kad glajus taptų tirštesnis ir per greitai nenubėgtų nuo pyrago.

7

Ataušusį keksą apliekite rausvos spalvos glajumi, galite apibarstyti atlikusiais rabarbarų gabalėliais. Be glajaus keksas irgi labai skanus.

Gali patikti

3 komentarai

  • Atsakyti
    Audronė
    2020-05-17 at 7:16 pm

    Draugė man padovanojo rabarbarų. Nieko nebuvau kepus iš jų. Vakar kepiau grietininį keksą su rabarbarais. Graži spalva, skanus ir drėgnas. Ačiū už receptą.

  • Atsakyti
    Margarita
    2020-05-21 at 12:31 pm

    Ar galima grietine pakeisti grietinele?

    • Atsakyti
      Renata
      2020-05-21 at 4:30 pm

      Galite pabandyti, bet naudokite riebią plakimui skirtą grietinėlę.

    Komentuoti: Margarita Atšaukti