APP/ Pusryčiai/ Užkandžiai/ Visi receptai/ Žiema

Grikinių miltų blynų tortas su džiovintais grybais

Šį receptą seniai laikiau užslėpusi ypatingai progai, o kokia ypatingesnė proga gali būti blynų tortui, jei ne Užgavėnės. Originalų receptą kiek pakoregavau, į blynų tešlą įmaišydama grikinių miltų ir nuo grybų mirkymo likusio skysčio. Blynus pertepiau džiovintų grybų ir karamelizuotų svogūnų įdaru, o suliejau bešamelio padažu. Blynų tortas gavosi labai gardus ir minkštas, kvepiantis grikiais ir miško grybais.

Savaitgalį jau pradėjau švęsti Užgavėnes ir kepti blynus. Šio pikantiško blynų torto gamyba kiek panaši į lazanijos, tik vietoj makaronų lakštų čia naudojami lietiniai blynai. Tikras tortų tortas iš blynų.

Grikinių miltų blynų tortas su džiovintais grybais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 12
Gaminimo laikas: 2 val.

Sudėtis

  • Blynams (apie 20 vnt):
  • 200 g miltų
  • 50 g grikių miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 350 ml pieno
  • 250 ml grybų nuoviro
  • 50 g sviesto
  • 1/2 a.š. druskos ir cukraus
  • Įdarui:
  • 2 geltonieji svogūnai
  • 2 mėlynieji svogūnai
  • 4 saujos džiovintų grybų
  • 1 a.š. druskos
  • druskos ir maltų pipirų (pagal skonį)
  • 50 g puskiečio sūrio
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių
  • Padažui:
  • 50 g sviesto
  • 4 v.š. miltų
  • 500 ml pieno
  • 1 a.š. tarkuoto muskato riešuto
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. cukraus

Eiga

1

Pirmiausiai džiovintus grybus užmerkiau verdančiame vandenyje ir palikau mirkti per naktį.

2

Užmaišydama lietinių blynų tešlą, įpyliau skysčio, kuriame mirko džiovinti grybai. Tešlą nors valandai pastačiau brinkti į šaldytuvą.

3

Svogūnus supjausčiau smulkiai ir kepiau keptuvėje ant žemos temperatūros apie 20 minučių apibarsčiusi cukrumi, kad svogūnai taptų lengvai karamelizuoti. Į keptuvę prie svogūnų sudėjau smulkiai pjaustytus išmirkusius džiovintus grybus ir kiek apkepiau, skaninau druska ir pipirais.

4

Išviriau bešamelio padažą. Svieste pakepiau miltus ir po truputį, vis maišydama pyliau pieną, skaninau prieskoniais. Užviręs padažas tampa tirštokas.

5

Galiausiai sutepiau tortą. Torto formoje po vieną dėjau iškeptus lietinius ant jų po nepilną arbatinį šaukštelį bėriau grybų-svogūnų mišinio ir pyliau padažo. Taip sluoksniuodama sulaisčiau ir pertepiau visus blynus. Ant blynų torto viršaus užpyliau padažo, apibarsčiau tarkuotu sūriu ir džiovintais čiobreliais.

6

Tortą kišau kepti į 180 laipsnių orkaitę, kokioms 15-20 minučių, kol visiškai išsilydė sūris.

7

Karštą blynų tortą stačiau ant tortinės, pjausčiau gabalėliais ir pasigardžiuodami valgėme.

Gali patikti

11 Comments

  • Atsakyti
    Ausra
    2013-02-11 at 4:51 pm

    OHO! cia kaip kokia pagerinta 5 zvaigzduciu lazanja; isivaizduoju, kaip skanu;

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-02-12 at 11:10 am

      Aušra, tai jau tikrai, labai skani lazanijų lazanija 🙂

  • Atsakyti
    Reda
    2013-02-11 at 7:59 pm

    Wauw, nerealu 🙂 atrodo dieviškai skaniai 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-02-12 at 11:11 am

      Reda, mes abi, kaip dzūkaitės dėl džiovintų grybų viena kitą suprantam 🙂

  • Atsakyti
    Egle
    2013-02-12 at 12:11 pm

    Sveika,

    Noriu pagirti recepta – vakar vakare isbandytas, siandien kolegu ragautas – visiems labai patiko 🙂
    Pagal save pakeiciau padariau: blynu tesla maisiau ta tradicine paprasta su kiausiniu,pienu,druska,cukrumi,miltais, papildomai iberiau kmynu bei permezano smulkiai tarkuoto. I besamelio padaza idejau svieziu krapuku, o vietoj dziovintu grybu naudojau pievagrybius (kadangi grybu nevalgau, siuos “grybus” dar galiu toleruoti (: )

    Kepsiu dar nekarta! Dekui 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-02-12 at 2:11 pm

      Egle, kaip malonu, kad ne tik Tau, bet ir bendradarbiams patiko 🙂 Originaliame recepte blynai irgi buvo paprasti, o įdarui naudojami pievagrybiai. Mano blynų tortas jau seniai suvalgytas, bet po tavo vaizdingo aprašymo ir vėl užsimaniau jį kepti 🙂

  • Atsakyti
    Egle
    2013-02-12 at 2:21 pm

    As sivakar taippat kartosiu :)) sikart tik vyrui, o tai buvo pasipiktines, kad vakar prisiuostes skoniu juros nieko negavo :))

    • Atsakyti
      Rūta
      2013-02-12 at 3:05 pm

      Koks kantrus vyras 🙂

  • Atsakyti
    Violeta
    2014-02-27 at 5:47 pm

    mmmm reiks išmėgint

  • Atsakyti
    Jūratė
    2014-03-05 at 1:56 pm

    Išbandžiau. Super. Bet šoninės neatsisakiau 🙂

    “1 a.š. druskos
    druskos ir maltų pipirų (pagal skonį)”

    O čia vietoj pirmos druskos gal kas kita turėjo būti?

  • Atsakyti
    Ritonė
    2015-01-01 at 11:46 am

    Labai labai skanus gavosi 🙂

  • Komentuoti: Jūratė Atšaukti