APP/ Daržovės/ Mėsa/ Pavasaris/ Visi receptai

Jautienos maltinukai su pavasarinėmis daržovėmis

Tai pavasariškas meniu, vakarėliui prie kepsninės. Jautienos maltinukai skaninti šviežiomis žolelėmis ir kvepiantys dūmais labai dera su gaiviu jogurtiniu-ridikėlių padažu ir keptais ant laužo šparagais bei traškiomis salotomis.

Savaitgalį turgus jau buvo pilnut pilnutėlis ir žmonių ir pavasarinių gėrybių. Ant prekystalių raudonavo ridikėliai, žaliavo krapai, petražolės, rukolos ir salotų gležni lapeliai, svogūnų laiškai… Visos gėrybės nors ir iš šiltadaržių, bet jau lietuviškos, šviežios, traškios, ką tik nuskintos ir dar žeme kvepiančios. Tokiu oru, kai aplink, rodos, viskas tik žydi ir kvepia, norisi kuo daugiau mėgautis grynu oru, saule ir maistu, keptu ant laužo.

Jautienos maltinukai su pavasarinėmis daržovėmis

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 20 min. paruošimas, 15 min. kepimas

Sudėtis

  • Maltinukams:
  • 0,5 kg maltos jautienos
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • sauja smulkiai kapotų petražolių
  • sauja smulkiai kapotų gelsvių
  • sauja smulkiai kapotų svogūnų laiškų
  • po 1 v.š šviežių čiobrelių lapelių, rozmarino, kapoto česnako
  • druskos, maltų juodųjų pipirų, paprikos
  • Padažui:
  • ryšelio ridikėlių
  • ryšelio krapų
  • 200 ml. tiršto natūralaus jogurto
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  • Keptiems šparagams :
  • 0,5 kg žaliųjų smidrų
  • 2 v.š. citrinų sulčių
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • cukraus, druskos, maltų juodųjų pipirų, paprikos
  • Salotoms:
  • ryšelio salotų lapų
  • ryšelio rukolos lapų
  • ryšelio krapų
  • kelių ryšelių ridikėlių
  • 200 ml. tiršto natūralaus jogurto
  • 1 v.š citrinos sulčių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • druskos, maltų juodųjų pipirų

Eiga

1

Pirmiausiai pasiruošiau mėsą jautienos maltinukams, maltą mėsą sumaišydama su visomis smulkiai kapotomis žolelėmis, prieskoniais ir aliejumi. Masę gerai išminkiau rankomis, kad būtų vientisa ir formavau nedidelius plokščius maltinukus (jie turi būti plonesni už įprastus, kad geriau iškeptų ant žarijų), man gavosi dešimt vienetų.

2

Paskui pasiruošiau šparagus, juos nuploviau, apipjausčiau galus ir lengvai marinavau citrinos sulčių, aliejaus ir prieskonių padaže (apie valandą).

3

Dabar pats laikas užkurti laužą, kad susidarytų anglys. Kol degė malkos marinavosi šparagai ir subrendo maltinukai, o aš spėjau pagaminti salotas ir padažus.

4

Salotoms suplėšiau salotų, rukolos lapus, krapus, žiedeliais supjausčiau ridikėlius ir viską išmaišiau rankomis.

5

Gaminau du jogurtinius padažus, vieną salotoms, o antrą maltinukams. Pradėjau nuo padažo prie maltinukų, smulkiai sutarkavau ridikėlius ir daviau jiems nuvarvėti, supjausčiau krapus ir viską sumaišiau su jogurtu bei prieskoniais, padažas gavosi tirštokas. Salotų padažui, jogurtą suplakiau indelyje su citrinos sultimis, aliejumi ir prieskoniais.

6

Per tą laiką malkos pavirto anglimis ir galima buvo kepti. Ant grotelių sudėjau maltinukus ir šparagus taip, kad būtų patogu vartyti. Kadangi mano anglys nebuvo labai kaitrios maltinikai su šparagais iškepė per 15-20 min, šiame procese svarbiausia nesudeginti šparagų ir neperkepti maltinukų.

7

Kai baigėsi kepimo procesas, į lėkštes dėjau salotų, jas šlaksčiau jogurtiniu padažu, ant jų guldžiau iškepusius šparagus, šalia dėjau jautienos maltinukus ant kurių pyliau ridikėlių padažo.

Užrašai

P.S. Labai lengvi su dūmelio kvapeliu pietūs gavosi, o taurė balto vyno ir saulės spinduliai juos pavertė idealiais. Būtinai kartosiu ir šį savaitgalį, nes jau dabar noriu...

Gali patikti

5 Comments

  • Atsakyti
    Reda
    2011-05-19 at 11:03 am

    Nuotraukos vis geresnės ir geresnės, šaunuolė einat pirmyn 🙂
    Maltinukai skanučiai atrodo:)o dar kepti lauke ant laužo, mmmmm..:)

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-05-23 at 7:10 am

    Stengiuosi, Reda, nestovėti vietoje, beja, taviškės irgi pasikeitė į gerąją pusę. O šie maltinukasi kepti ant laužo tikrai skanučiai, jie labai patiko ir vaikams, tik juos valgė su bandelėmis, kaip mėsainius.

  • Atsakyti
    Vika
    2011-05-23 at 8:20 am

    mmm….nerealus vaizdas, manau, kad ir skonis lygiai toks pat nepakartojamas. Šaunuolė, žaviuosi tavim 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-05-23 at 9:10 pm

    Ačiū, Mieloji. Aš vis mokausi, kaip nuoširdžiai komplimentus priimti, nes per visą gyvenmą, turbūt, nesu jų tiek gavusi, kaip per paskutinius mėnesius.

  • Atsakyti
    plastikiniu langu kainos
    2011-05-26 at 1:57 pm

    Labai skaniai atrodo 🙂

  • Komentuoti: Rennie Atšaukti