APP/ Mėsa/ Vasara/ Visi receptai

Marmurinės jautienos nugarinės kepsniai su aviečių padažu

Vasarą labai mėgstu mėsą derinti su uogomis. Pradedu nuo braškių ir jautienos kepsnio su baškių salsa, tada prasideda avietės. Iš šių uogų ruošiu aviečių padažą, kuris puikiai tinka ne tik prie vasariškų salotų, bet ir prie keptos mėsos.

Praėjusį kartą išbandžiau Feel The Beef 60 dienų brandintą jautienos nugarinę (Strip steak). Šią jautienos dalį labai mėgstu, todėl šį kartą noėjau paragauti marmurinę jautienos nugarinę. Ragaudama mėsą praėjusį kartą galvojau, kad skaniau jau būti nebegali, bet pasirodo – gali! Marmurinė jautiena auginama Lietuvoje ir yra brandinama 30 dienų, dar nekepta ji panaši į marmuro gabalėlį, išmargintą baltais riebalų siūlais. Ši jautiena iškepa ypatingai sultinga ir aromatinga. Vasarą, jei būna blogesnis oras ar nesinori kaisti kepsninės, jautienos kepsnius kepu gerai įkaitintoje ketaus keptuvėje su ranteliais namų virtuvėje. Mėsa iškepa vos per 6 minutes, jei iš anksto pasiruošite padažą, nusiplausite gražgarsčių lapus bei uogas, patiekalą svečiams patieksite per 10 minučių!

Marmurinės jautienos nugarinės kepsniai su aviečių padažu

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 6 minutės

Sudėtis

  • 2 pakuočių "Feel The Beef" marmurinės jautienos nugarinės (Strip Steak)
  • 1 stiklinės šviežių aviečių
  • 50 g gražgarsčių lapelių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • kelių šaukštų kokybiško alyvyogių aliejaus
  • Aviečių padažui:
  • 1 stiklinės šviežių aviečių
  • 1/2 stiklinės ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1/4 stiklinės raudonojo vyno acto
  • 1 šaukštelio "Dižono" garstyčių
  • 1 šaukštelio medaus
  • 1 nedidelio svogūno
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Eiga

1

Iš anksto paruoškite aviečių padažą, kuris šaldytuve gali išstovėti iki savaitės. Į kokteilinę suberkite švarias uogas, pilkite aliejų, actą, įdėkite medaus ir garstyčių, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir gerai suplakite iki vientisos masės. Padažą skaninkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Supilkite į indelį ir statykite į šaldytuvą.

2

Prieš mėsos kepimą pasiruoškite salotas. Gražgarsčių lapelius ir uogas nuplaukite, nusausinkite. Žalumynus sumaišykite su ypač tyru alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, ant viršaus užberkite uogų, apibarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

3

Mėsą prieš gerą valandą išimkite iš šaldytuvo, kad spėtų sušilti iki kambaio temperatūros. Brandintos jautienos neplaukite, tik nusausinkite popieriniu rankšliuosčiu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Labai gerai, kad net rūktų, ant kaitlentės, įkaitinkite ketaus keptuvę su ranteliais. Mėsą kepkite gerai įkaitintoje ketaus keptuvėje po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepę mėsą apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, uždenkite folija ir palikite 5 minutėms subręsti.

4

Serviruokite salotas. Mėsą supjaustykite ir uždėkite ant gražgarsčių su avietėmis, ant viršaus apšlakstykite paruošto aviečių padažo.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FEEL THE BEEF

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite