APP/ Mėsa/ Visi receptai/ Žiema

Kalakutienos krūtinėlės kepsnys su džiovintais pomidorais

Radau puikų būdą, kaip iškepti skanų ir sultingą kalakutienos krūtinėlės kepsnį. Prieš kepimą mėsą išmirkau sūrime su prieskoniais, tada ją prismaigstau džiovintų pomidorų, apibarstau džiovintais raudonėliais, apipilu nuo pomidorų likusiu aromatingu aliejumi ir kepu orkaitėje.

Kai taip šalta aš visad užsimanau mėsos. Vasarą galiu jos nenorėti savaičių savaitėmis, bet žiemą noriu gana dažnai, ypač, kai paspaudžia žvarbus šaltukas.
Seniai, labai seniai mudu su vyru bandėme tapti vegetarais. Nevalgiusi mėsos, žuvies ir kiaušinių išbuvau viso labo pusę metų, po pusės metų pradėjau valgyti žuvį ir kiaušinius, o po dar pusės, vėl sugrįžau prie mėsos. Tą vegetarizmo žiemą prisimenu, kaip vieną šalčiausių savo gyvenime, nes man pastoviai būdavo šalta. Nors per tą laikotarpį atradau daug sodrių ir įvairių daržovių skonių , bet supratau, kad gyventi be mėsos dar nesu pasiruošusi. Vėl pradėjusi valgyti mėsą, jos valgiau daug mažiau nei anksčiau, ją rinkausi daug atidžiau, kad būtų sveikai auginta, šviežia ir natūrali. Kalakutiena iki šiol išliko viena mano mėgstamiausių.

Šis kepsnys kvepia vasara ir pomidorais, valgėme jį su marinuotomis alyvuogėmis ir keptomis bulvėmis. 

Kalakutienos krūtinėlės kepsnys su džiovintais pomidorais

2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 (2 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 6
Gaminimo laikas: 12 val. marinavimas Kepimo laikas: 45 min.

Sudėtis

  • Marinavimui sūryme:
  • apie 1 kg kalakutienos krūtinėlės
  • 3 v.š. jūros druskos
  • 1 v.š. rudojo cukraus
  • keli lauro lapeliai
  • 1 citrina
  • 1 a.š. juodųjų pipirų žirnelių
  • Kepimui:
  • nedidelis indelis džiovintų pomidorų aliejuje
  • 1 a.š. dž. raudonėlio
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų

Eiga

1

Pirmiausiai puode paruošiau sūrymą. Šiltame vandenyje ištirpinau druską, cukrų, sudėjau prieskonius, pjaustytą citriną ir jame užmerkiau nuplautą kalakutieną. Vandens turėtų būti tiek, kad pilnai apsemtų mėsą. Taip paruoštą krūtinėlę šaldytuve mirksiančią sūryme laikau per naktį.

2

Išmirkusios kalakutienos storiausiuose šonuose padariau nelabai gilias įpjovas, tokias kišenes, į kurias kišau džiovintus pomidorus. Kuo daugiau tokių įpjovų padarysite, tuo skanesnis bus kepsnys.

3

Įdarytą kalakutienos krūtinėlę apibarsčiau džiovintais raudonėliais ir maltais juodaisiais pipirais bei apipyliau nuo pomidorų likusiu aliejumi. Mėsą palikau kelioms valandoms kambario temperatūroje, kad kvapai ir skoniai susigertų į mėsą.

4

Paruoštą mėsą, kartu su aliejumi, kuriame ji marinavosi, kepiau įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes, vis palaistydama mėsą išsiskyrusiomis sultimis.

5

Iškepusią mėsą pjausčiau gabalais, kuriuose gražiai matėsi įpjovos su džiovintais pomidorais, prie kepsnio pateikiau marinuotų alyvuogių ir orkaitėje keptų bulvių.

 

Gali patikti

17 Comments

  • Atsakyti
    Vilma
    2013-01-23 at 2:42 pm

    Nuostaaaaaabuuuu !!!! Tikrai neatsisakyciau ir antros porcijos! Saugausi, aciu uz ideja! 😉

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-01-23 at 5:58 pm

      Vilma, mes irgi visi kartojome po antrą porciją 🙂 valgėme pirštus apsilaižydami.

  • Atsakyti
    Laura
    2013-01-23 at 3:53 pm

    Kaip tik išsitraukiau šiandien kalakuto kumpelius ir nesugalvojau kaip kept. Pabandysiu pagal šį receptą 😉

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-01-23 at 6:00 pm

      Laura, nebūtina sūryme mirkyti visą naktį, jei dar gabaliukai mažesni, užteks ir kelių valandų. Tikiuosi patiks 🙂

  • Atsakyti
    Aušra
    2013-01-23 at 9:49 pm

    Ir aš norėsiu pabandyti. Labai viliojantis marinavimo būdas 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-01-23 at 10:11 pm

      Aušra, būtinai pabandyk, labai sultinga ir skani mėsytė iškepa.

      • Atsakyti
        Aušra
        2013-02-01 at 7:13 pm

        Grįžau pasigirti. Pabandžiau ir mums labai patiko 🙂 Sūryme laikiau parą, o prismaigsčiau rūkytos šoninės gabaliukų. Kalakutienos krūtinė iškepė labai minkšta ir sultinga! Ačiū už idėją 🙂

        • Atsakyti
          Rennie
          2013-02-08 at 12:01 am

          Kaip malonu, kad išbandei ir jums patiko. Su šonine irgi turėjo labai skaniai gautis 🙂

  • Atsakyti
    Laura
    2015-04-19 at 2:33 pm

    O krūtinėlę paprastai kepėte? Nedėjote į kepimo maišą?

    • Atsakyti
      Rennie
      2015-04-20 at 9:32 am

      Pprastai, be kepimo maišo. Puikiai iškepa.

  • Atsakyti
    Irma
    2016-07-21 at 8:46 am

    Kepti reikia stikliniame inde su dangciu, ar ne? Ar padazo jokio nedarete?

  • Atsakyti
    Agnė
    2017-05-11 at 9:14 pm

    Katik uzmerkiau suryme ?Kaip suprantu, ryt pries prieskonius ir alieju reiks ji nupilti?
    Kepti atvirai, ar uzdengtame inde?

  • Atsakyti
    Zydrune
    2018-03-30 at 10:00 am

    Sveiki,

    O kuo galima pakeisti džiovintus pomidorus ?

  • Atsakyti
    Kristina
    2018-09-22 at 10:26 pm

    Puikus receptas, ką tik išbandėm! Valgant kilo mintis, o jeigu dziovintus pomidorus pakeisti dziovintomis ar rūkytomis slyvomis??

  • Atsakyti
    Auksinė liepa
    2019-10-29 at 9:41 am

    Sultingas, minkštas. Nusipirkau per klaidą ne džiovintų pomidorų skilteles, bet smulkintą džiovintą pomidorą.
    Improvizavau ir vis tiek pavyko! Kalakuto įpjovas tiesiog pertepiau smulkintų pomidorų mase. Labai skanu prisikandant su žaliosiomis alyvuogėmis.

  • Atsakyti
    Akvilė
    2020-02-03 at 1:01 pm

    Ačiū, gaminau, pavyko! 🙂
    Tik eigoje kilo klausimas: ar sūrymą nuplaunate, nusausinate ar paliekate?

    • Atsakyti
      Renata
      2020-02-27 at 5:13 pm

      Sūrymą paprasčiausiai nusausinu.

    Komentuoti: Kristina Atšaukti