APP/ Kepiniai/ Visi receptai/ Žiema

Kalėdinis SKRUZDĖLYNAS

Senas geras, visiems iš vaikystės pažįstamas “Skruzdėlynas” ypač tinka Kalėdoms! Apdėliotas įvairiais riešutais, apibarstytas aguonomis ir kokosų drožlėmis, jis atrodys tarsi Kalėdų žaisliukais papuošta ir apsnigta eglutė. Skruzdėlyną visada aplieju skystu natūraliu medumi, kuris ne tik saldus, bet ir kvepia bei labai gerai sulipina tešlos lakštus. Formuodami ir puošdami valgomą eglutę į pagalbą pasikvieskite visą šeimą – drauge nuotaikingai pasiruošite šventėms. Geroji žinią, kad “Skruzdėlyną” galite iškepti netgi savaitę prieš šventes, pasidėti ant stalo, kaip gardžią dekoraciją, o suvalgyti tik per Kalėdas.

Skruzdėlyną-eglutę kepiau kalėdinei Linen Tales fotosesijai. Jį dėjau ant kalėdiškai puošto, linine staltiese ir servelėlėmis nukloto stalo. Kaip ruošiau ir puošiau šventinį stalą, galite matyti šiame video. Šiemet, artėjančių Mėlynojo Tigro metų proga, mūsų kalėdiniam stalui parinkau tamsiai mėlyną lino staltiesę ir baltas linines sevetėles iš LINEN TALES kalėdinės kolekcijos. Seniai apie tokį žiemišką spalvų derinį svajojau! Belieka tik Kalėdų senelio paprašyti, kad šventėms nepagailėtų sniego, tada vaizdas bus kaip iš žiemos pasakos, beliks tik iš seno sodo parsinešti papuošimui amalą, o iš miško – pušų šakelių stalo dekoravimui. Kol tikra eglutė dar nepuošta, kalėdiškai stalą papuoš namuose keptas nostalgiškas “Skruzdėlynas”, kuris labai jau primena puošnią kalėdinę eglutę🎄

“Skruzdėlyno” receptas iš mano knygos “Nostalgiški skanymynai”. Jį įtraukiau į knygos gruodžio skyrių, kuriame rasite: nostalgišką medaus tortą, tortą “Jaunystė”, bandeles su aguonomis, riestę su aguonomis ir dar 47 nostalgiškus skanumynų receptus, kiekvienam metų savaitgaliui – po vieną. Tikiu, kad kiekvienam smaližiui, mėgstančiam kepti skanumynus, ši knyga būtų geriausia dovana! Ją su asmenine dedikacija ir mano parašu galima įsigyti tinklaraščio elektroniniame knygynėlyje.

Kalėdinis SKRUZDĖLYNAS

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 1 dideliam skruzdėlynui
Gaminimo laikas: 60 min. ir tešlos šaldymas

Nostalgiškas skanumynas

Sudėtis

  • Tešla:
  • 4 kiaušinių
  • 4 šaukštų grietinės
  • 4 stiklinių miltų
  • 1 šaukšto degtinės
  • žiupsnelio druskos
  • 0,5-0,75 l aliejaus virti
  • Papuošimui:
  • 1 stiklinės skysto medaus
  • 200 g įvairių riešutų (lazdynų, migdolų, graikinių)
  • 4 šaukštų aguonų
  • 4 šaukštų kokosų drožlių

Eiga

1

Kiaušinius, grietinę, druską ir degtinę gerai išmaišykite, supilkite miltus, užminkykite kietą tešlą. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms. Tešlą padalinkite į 4 dalis. Po vieną tešlos dalį plonai iškočiokite ant gausiai pamiltuoto paviršaus, kad tešla nepriliptų nei prie stalo, nei prie kočėlo. Kuo plonesni bus tešlos lakštai, tuo trapesnis ir skanesnis bus "Skruzdėlynas". Iškočiotą tešlą supjaustykite didesniais ir mažesniais trikampiais.

2

Į platų puodą arba gilią keptuvę įpilkite aliejaus ir užkaiskite ant vidutinės kaitros. Aliejaus pilkite tiek, kad tešlos trikampiai galėtų laisvai jame virti. Kai aliejus įkais, į jį po kelis įleiskite tešlos trikampius ir kepkite iš abiejų pusių, kol išsipūs pūslelės bei švelniai paruduos. Iškepusius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

3

Jei medus sukietėjęs, pašildykite jį šilto vandens vonelėje, kol ištirps ir suskystės. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje.

4

Iš praaušusių tešlos trikampių formuokite į eglutę panašų "Skruzdėlyną" - į apačią dėkite didesnius trikampius, o viršui palikite mažesnius. Kiekvieną trikampių sluoksnį apliekite skystu medumi, apibarstykite aguonomis ir kokosų drožlėmis. Kai baigsite formuoti eglutę, ją iš visų pusių papuoškite įvairiausiais riešutais. Šie prilips prie medumi aptekėjusių lakštų ir atrodys, kaip Kalėdų eglutės žaisliukai. Kuo daugiau riešutų panaudosite, tuo puošniau atrodys ir bus skanesnis "Skruzdėlynas". Baigę dėlioti riešutus, kepinį dar kartą apliekite medumi ir apibarstykite aguonomis su kokosų drožlėmis - "Skruzdėlyno" eglutė atrodys tarsi apsnigta.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiajant su LINEN TALES

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite