APP/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai

Keksiukai su avietėmis

Tai puikūs keksiukai su avietėmis! Vaikai juos suvalgo akimirksniu. Rudeninės avietėms jiems suteikia ne tik grožio, bet ir saldžiarūgščio skonio ir aviečių kvapo.
Rugsėjo mėnesį juos kepiau jau tris kartus. Viskas prasidėjo nuo sūnaus gimtadienio, kai paprašė, kad gimtadieniui iškepčiau ne kokių nors savo moliūginių ar morkinių, o pačių tikriausių keksiukų. Reikia pripažinti, turiu tokią silpnybę, iš visų konditerinių gaminių išpešti nors menkiausią naudą, į juos įmaišydama morkų, moliūgų, avižinių dribsnių, na kad ne tik tuščios kalorijos būtų, o ir šis, bei  tas daugiau…, tada mano širdis būna ramesnė, kad vaikai gauna ir ko nors naudingo. Na, bet gimtadienis yra gimtadienis…, o avietės yra avietės, ne tik skanu, bet ir sveika. Keksiukai turėjo puikų pasisekimą, nes po to dar sekė gimtadienio šventė su draugais ir vardadienis, ir, aišku, vėl… keksiukai su avietėmis visai be progos.

Tikrai smagu buvo prakandus keksiuką viduje rasti avietę, mmm… labai skanu. Nespėjau net dorai nufotografuoti, kai lėkštė jau buvo tuščia.

Keksiukai su avietėmis

5 votes, average: 4,40 out of 55 votes, average: 4,40 out of 55 votes, average: 4,40 out of 55 votes, average: 4,40 out of 55 votes, average: 4,40 out of 5 (5 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 12 keksiukų
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 25 min.

Tradiciniai kepiniai

Sudėtis

  • 110 g sviesto
  • 225 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 270 g kvietinių miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 120 ml pieno
  • 1 šaukštelio vanilininio cukraus
  • šviežių aviečių, po 3 kiekvienam keksiukui
  • Papuošimui:
  • 250 g riebios grietinėlės
  • 1 šaukštelio cukraus
  • šviežių aviečių, po 3 kiekvienam keksiukui
  • vanilininio cukraus
  • 1 pakelio grietinėlės standiklio

Eiga

1

Pirmiausiai įkaitinau orkaitę iki 160 laipsnių.

2

Norėdama, kad keksiukai gerai iškiltų visus produktus naudojau vienodos kambario temperatūros. Sviestą su cukrumi išsukau mikseryje, įmušiau kiaušinius, supyliau pieną ir išsukau iki vientisos masės.

3

Atskirame inde sumaišiau miltus, kepimo miltelius bei vanilinį cukrų, ir juos supyliau į mikserį, kad gautųsi vientisa tešla.

4

Keksiukų skardoje sudėliojau popierines formeles ir dėjau po vieną šaukštą tešlos, į ją spaudžiau po tris avietes kiekvienam keksiukui, ant jų pyliau dar po pusę šaukšto tešlos (tešla turi užimi tik 2/3 formelės).

5

Keksiukus kepiau apie 25 minutes, iškepusius aušinau ant grotelių.

6

Kol keksiukai aušo išplakiau grietinėlę su cukrumi ir grietinėlės tirštikliu.

7

Ant praaušusių keksiukų užspaudžiau grietinėlės ir puošiau avietėmis.

Užrašai

Receptas iš knygos: http://www.amazon.co.uk/Cupcakes-Primrose-Bakery-Martha-Swift/dp/1856268470

Gali patikti

20 Comments

  • Atsakyti
    Viktorija
    2011-09-29 at 12:06 pm

    Jei vaikai nori paprastu vaniliniu keksiukų, o mama nori, kad ten būtų ir ko nors naudingo, manau, puikiai tiks šie keksiukai su varške – http://receptumedis.lt/wordpress/2011/05/varskes-keksiukai-su-marcipanu-ir-spanguolemis/ 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-09-29 at 1:19 pm

    Teks Viktorija kitą kart išbandyti taviškius 🙂

  • Atsakyti
    Asta
    2011-09-29 at 2:46 pm

    O aš savuosius su varške ir džiovintom arba šviežiom uogom galiu pasiūlyti 🙂
    http://villa-alps.blogspot.com/search/label/keksiukai
    Pažįstamų rate net keli žmonės vos ne kartą į savaitę juos kepa, tad matyt labai jau skanūs 😀

  • Atsakyti
    Viktorija
    2011-09-29 at 3:23 pm

    Asta, tikriausiai, apie tuos pačius keksiukus šnekam, nes jų receptą aš pas tave nusižiūrėjau 😀

  • Atsakyti
    jurate
    2011-09-29 at 3:57 pm

    Ir as kepu varskinius keksiukus pagal “Villa-alps” recepta, jie tikrai puikus. Bet butinai pabandysiu ir siuos, labai jau viliojanciai atrodo :)))

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-09-29 at 7:57 pm

    Na, merginos, jeigu jau taip išgyrėt tuos varškės keksiukus, tai kepsiu juos jau šį savaitgalį. Ačiū, už receptą, tikiuosi, mano smaližiai bus laimingi 🙂

  • Atsakyti
    Indrė
    2011-09-30 at 6:19 am

    Pritariu varškės keksiukai pas Astą puikūs.

    O tavieji irgi traukia akį. Niekad nemaniau, kad šviežios avietės taip puikiai kepa 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-09-30 at 8:41 am

    Jau naminės varškės nusipirkau, kepsiu. Indre, avietės labai skaniai ir gražiai iškepa kepinių viduje, jau buvau išbandžiusi neseniai keptame ir aprašytame “Keksas su uogomis”.

  • Atsakyti
    Asta
    2011-09-30 at 10:23 am

    Kokie gražuoliai! 🙂
    Avietės tikrai labai papuošia keksiukus, o dar tas trijų aukštų svajonių padėklas! 🙂

  • Atsakyti
    oditele
    2011-09-30 at 5:10 pm

    koks elegantiškumas ir lengvumas..;)

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-09-30 at 8:39 pm

    Dėkui, Asta, o triaukštį padėkliuką pirkau ant Tauro kalno sendaikčių turguje prieš kelis metus, pamenu, kaip džiaugiausi jį radusi 🙂
    Oditėle, keksiukai tikrai elegantiški ir nors kaloringi, bet lengvo skonio 🙂

  • Atsakyti
    Vitalija
    2011-10-09 at 2:34 pm

    Nuostabaus skonio keksiukai! Šiandien iškepėm ir paragavom! Lengvučiai, purūs ir traškūs!

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-10-10 at 10:37 am

    Labai džiaugiuosi, Vitalija, kad jums patiko 🙂

  • Atsakyti
    Anonymous
    2011-10-13 at 8:25 pm

    na ka,rytoj jau sis receptas bus isbandytas :)))))

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-10-14 at 12:57 pm

    Skanaus! Avietės jau, turbūt, paskutinės, ateina šalnos, gaila, bet jau uogos pasibaigs.

  • Atsakyti
    Indre
    2013-09-27 at 1:58 pm

    Išbandyti ne kartą šį rudenį, įskaitant ir svarbias šventes; labai gerai įvertinti – ačiū už receptą:)

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-11-11 at 10:18 pm

      Sutinku, keksiukai iš didžiosios raidės 🙂

  • Atsakyti
    Greta
    2013-12-14 at 8:17 pm

    O jei bandyčiau dėti šaldytas, aišku atšildytas, avietes? kas nors gautųsi?

  • Atsakyti
    Ieva
    2017-10-01 at 5:54 pm

    Labai labai skanūs gavosi!

  • Atsakyti
    Grėta
    2017-10-26 at 2:42 pm

    Jie yra mano patys mylimiausi keksiukai

  • Komentuoti: Rennie Atšaukti