APP/ Daržovės/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai

Keksiukai su moliūgais ir obuoliais

Dažniausiai keksiukus kepu tik su moliūgais arba tik su obuoliais, šiame recepte juos apjungiau, gavosi labai skanūs. Moliūgai jiems suteikė saldumo, o obuoliai rūgšties. Šie keksiukai sotūs ir maistingi, kai juos kepiau pirmą kartą viršų apliejau tik paprastu citrinų ir cukraus glajumi, bet šiandienai paruošiau šventiškesnį variantą, tinkantį moliūgų šventei. Kremą keksiukams ruošiau iš maskaponės, jį gardinau citrinų sultimis ir nutarkuota jos žievele. Moliūgų sėklas keksiukų apibarstymui karemelizavau su cinamonu.  Pagal mano pateiktą kiekį moliūgų sėklų dar atliks, galėsite jas paliti kitam naudojumui arba paprasčiausiai suvalgyti, jos labai gardžios.

Šiuos moliūgų ir obuolių keksiukus papuošiau rudeniniais apdarais iš Idėjų pastogės. Pažiūrėkite, kokių kūrybingų darbų Idėjų pastogė pasiruošė moliūgų šventei!

Visiems draugams, gyvenanatiems už jūrų marių ir nekantriai laukiančių Halloween’o šventės, linkiu baisiai geros šventės! 

Keksiukai su moliūgais ir obuoliais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 12 keksiukų
Gaminimo laikas: 30 min.

Kepiniai su daržovėmis

Sudėtis

  • Keksiukams:
  • 100 g tarkuotų obuolių
  • 100 g tarkuotų moliūgų
  • 2 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 150 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 80 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų moliūgų sėklų
  • 1 šaukštelio maltų cinamonų
  • 1 šaukštelio maltų kardamonų
  • žiupsnelio druskos
  • Kremui:
  • 250 g maskaponės
  • 3 šaukštų cukraus miltelių
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • Karamelizuotoms sėkloms:
  • 100 g moliūgų sėklų
  • 1 kiaušinio baltymo
  • 1 šaukšto cukraus
  • 1 šaukštelio maltų cinamonų

Eiga

1

Obuolį nulupu, išimu sėklas ir sutarkuoju burokine tarka, tą patį padarau ir su moliūgu. Miltus sumaišau su kepimo milteliais ir maltais kardamonais, cinamonais, druska.

2

Kiaušinius išplaku su cukrumi, supilu aliejų ir gerai išmaišau. Į tešla suberiu tarkuotus moliūgus ir obuolius, bei moliūgų sėklas. Pastoviai maišydama supilu miltų mišinį ir užmaišau tirštą tešlą.

3

Į keksiukų kepimo formą sudedu popierines keksiukų formeles, į kiekvieną jų įdedu po kelis šaukštus tešlos, kad būtų apypilniai. Pašaunu kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 20 minučių.

4

Kol kepa keksiukai pasiruošiu karamelizuotas sėklas. Kiaušinio baltymą sumaišau su cukrumi ir cinamonu, bei gautame mišinyje apvolioju moliūgų sėklas. Jas plonu sluoksniu paskleidžiu ant kepimo popieriaus skardoje ir pašaunu kepti šalia keksiukų 10 minučių, kol apskrunda. Kelis kartus sėklas reikia ištraukti ir pamaišyti. Iškepusias sėklas gerai išmaišykite, kad jos būtų birios, nes jei to nepadarysite jos nuo baltymo sulips.

5

Kremui maskaponės sūrį išplaku su cukraus milteliais, vaniliniu cukrumi, nutrakuota citrinos žievele ir jos sultimis. Paruoštą kremą dedu į šaldytuvą.

6

Iškepusius keksiukus pilnai ataušinu ant grotelių. Peilio pagalba kremą gražiai užtepu ant keksiukų ir apibarstau karamelizuotomis moliūgų sėklomis.

Gali patikti

2 Comments

  • Atsakyti
    Audronė
    2014-10-19 at 6:03 pm

    Nuostabūs keksiukai – tikrai kepsime ne kartą! Maskarponę pakeitėme varškės kremu – lengva ir gaivu.

  • Atsakyti
    Laima
    2015-11-02 at 9:47 am

    Labai patiko. Nieko ant virsaus netepiau- bet vistiek skanu. Tik cukraus mazinciau, nes mokiugas pakankamai saldumo priduoda. Bet slapumas tikrai labai patiko.

  • Komentuoti: Audronė Atšaukti