APP/ Visi receptai/ Žiema/ Žuvys

Keptas sterkas su porais ant keptų bulvių “žvynelių”

Nors advento laikotarpiu mano šeimai ir nepavyko visiškai atsisakyti mėsos, bei valgyti vien tik žuvį ir daržoves, bet paskutines dienas prieš Kūčias mūsų namuose bus tikras žuvų sezonas. Kūčių vakarienei visada renkuosi tik vietines žuvis. Nei dorados, nei lašišos ant Kūčių stalo man niekaip nesižiūri, nors šias žuvis ir labai mėgstu. O tų šviežių vietinių žuvų mūsuose ne tiek ir daug. Viena tokių – sterkas, šviežiai pagautas Kuršių mariose, kurį dar kvepiantį mariomis ir skaidriomis akimis tiesiai į namus pristato elektroninis turgelis Merkio.lt.

Nesu tikra, ar šių žuvų dar prekyboje yra likę ir ar įmanoma jų prieš šventes dar užsisakyti, bet jei pasirūpinote šviežiu sterku iš anksto, ar ruošiatės kepti kitą šviežią žuvį, rekomeduoju ją įdaryti keptais porais, kurie puikiai atstoja garnyrą bei kepti žuvį paguldytą ant “bulvių žvynelių”, būtent taip vadiname skardoje iškeptas plonai pjaustytas bulves. Sterkas – ta žuvis, kuri mėgsta “plaukti” svieste, todėl ir bulves, ir porus, ir pačią žuvį gausiai apliejau lydytu sviestu. Jei gaminsite žuvį Kūčioms ir griežtai laikotės pasninko, sviestą keiskite alyvuogių aliejumi. Anksčiau esu kepusi sterką su moliūgų garnyru, kurį taip pat labai rekomenduoju.

Keptas sterkas su porais ant keptų bulvių

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata
Kepimo laikas: 40 min.

Kūčioms

Sudėtis

  • 1 šviežias sterkas (maniškis buvo apie 1 kg)
  • 2 porų
  • 0,5 kg bulvių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • lydyto sviesto kepti

Eiga

1

Bulves nulupkite ir supjaustykite nestoromis riekelėmis. Tai patogiausia padaryti kombaino pjaustykle. Pjaustytas bulves pasūdykite ir apliekite keliais šaukštais lydyto sviesto ir gerai rankomis išmaišykite, kad druska ir sviestas vienodai pasiskirstytų ant bulvių.

2

Žuvį išplaukite ir gerai nusausinkite. Ją ištrinkite druska ir maltais pipirais. Palikite bent pusvalandį, kad įsiskonėtų.

3

Skardoje ant kepimo popieriaus gražiai eilėmis išdėliokite bulves, kad jos viena kitą kiek perdengtų ir primintų žvynelius. Bulves pašaukite kepti į įmaitintą 180 laipsnių orkaitę 10 minučių.

4

Per tą laiką nuplaukite ir supjaustykite porus. Keptuvėje ant sviesto pakepinkite pjaustytus porus, gardinkite juos druska ir maltais pipirais.

5

Keptais porais įdarykite šviežią sterką, jį gausiai apliekite lydytu sviestu.

6

Iš orkaitės ištraukite lengvai apkepusias bulves, ant jų per vidurį guldykite įdarytą porais sterką ir pašaukite kepti dar 20-30 minučių, prieklausomai nuo žuvies dydžio.

7

Iškepusią žuvį apibarstykite smulkiai pjaustytais šviežiais porais ir neškite į stalą tiesiai su skarda, kurioje kepėte.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su MERKIO.LT

Gali patikti

2 Comments

  • Atsakyti
    Inesa
    2020-12-23 at 7:02 pm

    O jei kepame skubre? Ar visi ingredientai tinkami taip pat? Idartyti poru? Aptepti sviestu bulves ir pacia zuvi? Nes ji ir siaip gana rieboka,bet sviezia turim tik tokia zuvi,o ideja pati laabai patiko:)

    • Atsakyti
      Renata
      2021-01-11 at 12:30 pm

      Skumbrė visai kitokia, daug riebesnė žuvis, žuvies sviestu galite netepti, tik įdaryti porais.

    Komentuoti: Inesa Atšaukti