Vienoje olandiškų receptų knygoje radau originalų kiaušininio likerio advocaat receptą, taigi, niekaip negalėjau susilaikyti nepagaminusi jo ateinančioms Velykoms.
Jau prieš kelis metus norėjau gaminti kiaušininį likerį, bet kažkaip ta mintis ir liko ore plevėsuoti, ar gero recepto neradau, ar kiaušinių pagailėjau, dabar jau aiškiai nepamenu. Gimtadienio proga mano miela draugė Inga, kuri šiuo metu dirba ir gyvena Belgijoje, padovanojo man kulinarinį Belgijos ir Olandijos lobyną, kuriame ir suradau šį receptą.
Kiaušininis likeris
Sudėtis
- 5 kiaušinių tryniai
- 100 g. rudojo cukraus
- 1/2 dėžutės saldaus kondensuoto pieno
- 0,5 l. degtinės
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
Eiga
Elektriniame plaktuve gerai išplakiau kiaušinių trynius, cukrų ir tarkuotą muskato riešutą.
Vėliau sudėjau plakti vanilinį cukrų ir kondensuotą pieną.
Galiausiai supyliau degtinę ir dar kartą gerai išplakiau.
Kiaušininį likerį supyliau į sterilizuotą butelį ir pastačiau kelioms dienoms bręsti šaltai.
13 Comments
Laura
2012-04-07 at 8:06 pmKažkada esu dariusi labai panašų…skanumynas…mane dar lėkštė kiaušiniams sudomino – labai graži…jau seniai noriu įsigyti…kur pirkot? 🙂
Rennie
2012-04-10 at 9:56 amLaura, lėkštę visai prieš Velykas užmačiau Veisiejų blusturgyje, tai ir griebiau, nes seniai panašios norėjau 🙂
Vilma
2012-04-09 at 11:51 ammmm gaila, kad nesumečiau aš pasigaminti šito gėrio. Nujaučiu kaip skanu turėtų būti! Užsisaugau ateičiai 🙂
su šventėmis, kad ir beveik jau praėjusiomis!
Rennie
2012-04-10 at 9:59 amDėkui, tave irgi, Vilma, su Vėlykomis! Likeriukas tikrai skanus, vietoj deserto prie kavos 🙂 Nelauk kitų Velykų, pasigamink jį anksčiau, tikrai verta 🙂
Rūta
2012-04-10 at 10:20 amŠaunus receptas 🙂 ir taip taikliai velykinis, kad oho 🙂
Gražaus pavasario ir sezoninio įkvėpimo!
Ieva
2013-03-30 at 11:11 pmOi oi, nuodemingas reikalas 🙂 bet labai skanuuuu, tik as kondensuoto pieno suverciau visa skardine, nes man pasirode mazoka… o kai suverciau visa, tada lyg per daug, bet kaip rusai sako-eto na tiagu nevlejajet :)))))
Dana
2013-12-19 at 10:11 amLaba diena, norejau suzinoti ar likeri galima vartoti is karto po pagaminimo ar jis turi pastoveti kazkieki laiko?
Rennie
2013-12-19 at 11:52 amGalima vartoti jau po paros, tik laikyti reikia šaldytuve ir suvartoti per kelias savaites.
Danguole
2021-10-23 at 2:20 pmKiek laiko gali stoveti paruostas?
Renata
2021-10-26 at 9:02 pmŠaldytuve iki kelių savaičių. Geriau ilgai nelaikyti 😉
J
2015-12-15 at 9:22 pmsiaip cia sirsiu medus…kiausiniu likeriui kondensuotas pienas nenaudojamas…
Violeta
2020-02-09 at 12:43 pmNea,, čia yra kiaušininis likeris . Na o širšių medus ir yra valgomas kaip medus,, kabinamas šaukšteliu ir vuolia 🤩
Ruta
2021-12-01 at 1:39 pmO sakykite kaip su tais žaliais kiaušiniais? Ar nepavojinga?