APP/ Baziniai receptai/ Kepiniai/ Visi receptai

Kiniški blyneliai

Kiniški blyneliai yra ploni, kai popierius, jie labai tinka prie kiniškai ruoštos anties arba paprasčiausiai su šiaudeliais pjaustytomis daržovėmis, pasimirkant į Hoisin padažą. Kiniškiems blyneliams užminkoma plikyta tešla ir jie gaminami dviem etapais. Pirmiausia iš tešlos išspaudžiami apskritimai, kurie patepami sezamų aliejumi ir suklijuojami po du. Vėliau šie sulipdyti blyneliai yra plonai iškočiojami ir kepami sausoje keptuvėje, žemoje temperatūroje iš abiejų pusių. Iškepę blyneliai lenvai atsiskiria, vieną sulipdytą blynelį atskyrę turėsite – du, taigi blynelių kiekis padvigubės. Tai tikrai puikus kinų gaminimo išradimas. Ruošdami blynelius, tiek jų tešlą, tiek ir ką tik iškeptus blynelius, pridenkite virtuviniu rankšluosčiu, kad jie neišdžiūtų.

Pernai Kinų Naujųjų Metų proga gaminau kiniškai ruoštą antį, prie kurios tada nespėjau iškepti šių blynelių. Kiniškų blynelių receptas laukė visus metus, kol prisiruošiau jį vėl išbandyti. Šiemet Kinų Naujuosius sutinkame su blyneliais į kuriuos vyniosimės morkų, pekino kopūstų, daikono ridikų šiaudelius ir pasidažysime į Hosin padažą. Kaip kepti šiuos kiniškus blynus nusižiūrėjau šiame video recepte. Prieš gaminat, tikrai būtų naudinga jį peržvelgti.

Kiniški blyneliai

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4-6 asmenims
Gaminimo laikas: 60 min.

Prie kiniškai keptos antienos

Sudėtis

  • 300 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 240 ml verdančio vandens
  • 6 šaukštai sezamo aliejaus
  • miltų, blynų formavimui

Eiga

1

MIltus sumaišau su cukrumi ir užplikau verdančiu vandeniu. Miltus šakute gerai išmaišau su vandeniu, o kai kiek praaušta tešlą išminkau rankomis.

2

Tešlą padalinu į kelias dalis ir ant miltuoto paviršiaus iškočioju kočėlu. Stiklinės pagalba tešloje suformuoju apskritumus. Vienam blyneliui paimu du apskritimus, vieno jų pusę patepu sezamų aliejumi ir uždedu antrą blynelį. Rankomis juos kiek paspaudžiu, kad susiklijuotų. Taip paruošusi visus blynelius uždengiu rankšluosčiu ir palieku 15 minučių pabrinkti.

3

Ant miltuoto paviršiaus paruoštus blynelius kočėlu iškočioju į plonus apskritus blynus. Juos kepu po vieną nesvylančioje keptuvėje žemoje temperatūroje. Kai blynelių viena pusė apkepa, juos apverčiu ant kitos. Iškepusius blynelius dedu vieną ant kito ir uždengiu virtuviniu rankšluosčiu. Paėmus vieną iškeptą blynelį, jį lengvai galima atskirti ir padalinti į dvi dalis, tada blyneliai būna dar plonesni. Labai svarbu blynelių neperkepti, nes labiau iškepę, sunkiau atsidalina.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite