Sausis mano bloge buvo be pyragų! Pažadą daugiau sportuoti ir nekepti pyragų šį mėnesį sau ištesėjau! Nors be lengvų skanumynų niekaip nepavyko išsisukti. Šiuos kokosinius želė gabaliukus ruošiau praeitą savaitgalį per pačius Kinų Naujuosius metus.
Šis lengvas receptas kilęs iš Kinijos ir kartais dar vadinamas kokosų pieno pudingu. Jo receptų internete radau daug ir įvairių, dažniausiai juose kokosų pienas skiedžiamas įprastu karvės pienu, bet man norėjosi švaraus kokosų pieno skonio. Deserto tekstūra ir spalva kiek primena labiau įprastus pieno ar grietinėlės drebučius, bet skonis – kokosinis. Šį desertą pagaminsite trumpiau nei per pusvalandį, kelias valandas palaikysite šaldytuve ir supjaustę galėsite mėgaustis lengvu desertu po sočių savaitgalio pietų.
Desertui naudojau 3 rūšių Santa Maria kokosų pieną: 8 proc. neriebų, 18 proc. vidutinio riebumo ir kreminį 24 proc. riebų kokosų pieną. Skirtingo tirštumo ir riebumo kokosų pienas desertui labai tiko, jis gavosi lengvas ir ne per riebus. Šis receptas man buvo dar visai negirdėtas ir naujas azijietiškos virtuvės atradimas!
Be laktozės Visų trijų rūšių kokosų pieną supilkite į puodą ir užkaiskite. Ten pat berkite cukrų ir vanilinį cukrų, supilkite žaliųjų citrinų sultis ir kaitindami maišykite, kol įkais, bet neužvirs. Želatiną užmerkite nedideliame kiekyje vandens, kad išbrinktų, o išbrinkusią ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Ištirpusią želatiną įmaišykite į karštą kokosų pieno masę. Gerai išmaišykite ir palikite kiek praaušti. Parinkite didesnį indą skysčio supylimui, tokį, kad želė gautųsi apie 1,5 cm storio. Statykite į šaldytuvą per naktį arba bent 3 valandoms sustingti. Atšalusį desertą supjaustykite kvadratėliais, kiekvieną apvoliokite kokosų drožlėmis ir mėgaukitės. Želė laikykite šaldytuve. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Santa Maria Lietuva Kokosiniai želė gabaliukai
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai