APP/ Mėsa/ Ruduo/ Visi receptai

Veršienos kukulaičiai su daržovėmis, troškinti kokosų piene

Esu prisiekusi sezoninių daržovių gerbėja. Jei kepu mėsą, stengiuosi šalia visada patiekti tiek pat sezoninių daržovių salotų ar garnyro. Šie kukuliai absoliutus gėris, nes juose lygiai tiek pat kiek mėsos yra ir daržovių.
Šį kartą maltą veršieną pusiau sumaišiau su smulkiai tarkuotu moliūgų ir svogūnu. Nuo daržovių kukuliai tapo minkšti ir sultingi, juos gaminant nereikia jokių džiūvėsėlių ar mirkyto batono bei kiaušinių. Tik mėsa, daržovės, prieskoniai, šaukštas alyvuogių aliejaus, kas galėtų būti geriau? Tokius kukulius dažniausiai kepu savaitgaliais, tada jų prigaminu daugiau, sudedu kepimo inde ar paprasčiausiai ant kepimo popieriaus išklotos skardos ir kepu apšlaksčiusi viso labo vienu šaukštu alyvuogių aliejaus orkaitėje. Kukulių visada iškepu daugiau, nes iškepti jie šaldytuve puikiai išsilaiko kelias dienas. Tai tada pirmadienį ar antradienį juos belieka tik patroškinti su daržovėmis ir pasirinktu padažu. Šį kartą kukulius troškinau užpylusi kokosų pienu su morkomis ir žiediniais kopūstais. Gavosi toks jaukus troškinys, kurį labai noriai valgė mano dukra, kuri yra prisiekusi visokių troškinių, balintų grietinėle mėgėja. Tokius pat kukulius galima paruošti ir iš maltos kalakutienos, jautienos ar vištienos. Į mėsą įmaišykite pačias įvairiausias tarkuotas daržoves: morkas, salierus, svogūnus, cukinijas, o padažui vietoj kokosų pieno galite naudoti smulkintus konservuotus pomidorus. Paruošimo procesas lygiai toks pats, o variantų ir skonių visa įvairovė. Savo Vasaros dienoraščio knygoje panašiai ruošiau kalakutienos ir cukinijų maltinukus (90 p.), o Pavasario knygoje orkaitėje keptus kalakutienos kukulius pomidorų padaže. Taigi, vienu metu nušaunu net du zuikius: mėsą praturtinu tarkuotomis daržovėmis ir kepu kukulius beveik be riebalų orkaitėje. Šį kartą juos iškepiau savo naujame porcelianiniame WMF inde, o troškinau WOK keptuvėje. Šie indai tikras mano šių metų atradimas, tuo labiau kad šiuo metu juos labai palankiai galima įsigyti už Rimi lipdukus. Jei norite daugiau pasiskaityti ir sužinoti apie šiuos indus, jų kokybę, rekomenduoju užsukti ir į oficialų WMF puslapį.

Veršienos kukulaičiai su daržovėmis, troškinti kokosų piene

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 45 min.

Sveikesnis pasirinkimas

Sudėtis

  • Kukuliams:
  • 500 g maltos veršienos
  • 350 g tarkuoto moliūgo
  • 150 g svogūnų
  • 2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio rudojo cukraus
  • jūros druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Troškiniui:
  • 1 nedidelio poro
  • 1 nedidelio žiedinio kopūsto
  • 2 nedidelių morkų
  • 1 šaukštelio ciberžolių
  • 250 ml kokosų pieno
  • pusės žaliosios citrinos sulčių
  • jūros druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • petražolių arba svogūnų laiškų apibarstyti
  • 1 šaukšto kokosų aliejaus kepti

Eiga

1

Pirmiausiai nuluptą moliūgą ir svogūnus sutarkuokite burokine tarka. Maltą veršieną sumaišykite su tarkuotomis daržovėmis, prieskoniais ir druska, bei vienu šaukštu aliejaus. Dalindami paruoštą faršą šaukšteliu formuokite nedidelius kukulius. Juos guldykite į kepimo indą arba kepimo popieriumi išklotą skardą ir apškapkstykite arba apipurškite vienu šauktu alyvuogių aliejaus. Kepkite įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Per tą laiką iš kukulių išbėgs dalis daržovių sulčių, o iš mėsos riebalai, o jie patys gražiai iškeps ir apskrus.

2

Iškepusius kukulius galite naudoti iš karto arba ataušusius padėti kelioms dienoms į šaldytuvą, arba pasiruošti daugiau ir dalį suvalgyti iš karto, o kitą dalį pasidėti kitai dienai.

3

Puode, o geriauisiai WOK keptuvėje ant lydyto kokosų sviesto pakepkite žiedais pjaustytus porus, apskritinais supjaustytas morkas ir smulkiais žiedynais išdalintą žiedinį kopūstą. Daržoves kepkite ne ilgiau 10 minučių, jos turi tik apkepti bet išlikti traškios ir visiškai nesuminkštėti.

4

Ant apkeptų daržovių pilkite kokosų pieną, berkite ciberžolę, druską, pipirus, įspauskite žaliųjų citrinų sulčių, suberkite iškeptus kukulius ir viską troškinkite dar 5 minutes. Išjungę ugnį puodą palaikykite dar kelias minutes uždengę dangčiu. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintomis petražolėmis arba svogūnų laiškais.

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    Simona
    2017-11-17 at 12:43 pm

    Sveiki! prie recepto nesimato saraso su ingredientais ir ju kiekiais. Gal galetumete nurodyti? aciu!

  • Komentuoti: Simona Atšaukti