Kai stintų yra tiek, jog nepajiegiame jų visų suvalgyti, žuvis marinuoju. Dažniausiai nusiperku daugiau stintų ir jas visas iškepu, tik pusę jų suvalgome iš karto, o kitą pusę užmarinuoju. Marinuotos stintos apie savaitę išbūna šaldytuve, labai patogu iš šaldytuvo greitai jas išsitraukti ir smaguriauti. Toks stiklainis su stintomis pasiruošęs jūsų lauks šaldytuve, kol grįšite alkanas iš darbo, o visa vakarienės ruoša užims tik tiek laiko, per kiek sugebėsite atsisukti stiklainį.
Labai skanios saldžiarūgštės žuvytės su traškiomis daržovėmis.
Marinuotos stintos
Sudėtis
- 0,5 kg šviežių stintų
- maltų pipirų, džiovintų krapų, druskos
- miltų (apvoliojimui)
- aliejaus (kepimui)
- 500 ml vandens
- 100 ml obuolių acto
- 4 arb. š. cukraus
- 1 arb. š. druskos
- 2 svogūnai
- 2 morkos
Eiga
Stintas išdarinėjau, ištryniau prieskoniais ir druska, pavoliojau miltuose ir lengvai apkepiau įkaitusiame aliejuje.
Nuskustas morkas supjausčiau apskritimais, svogūnus žiedeliais.
Stiklainyje ant dugno subėriau pjaustytas morkas ir galvomis į apačią sustačiau keptas stintas, tarp jų prikišdama pjaustytų svogūnų.
Iš vandens, druskos, cukraus ir obuolių acto išviriau marinatą, kurį dar karštą supyliau į stiklainį su stintomis ir daržovėmis.
Stiklainį nors per naktį reikia palaikyti šaldytuve, kad stintos spėtų pasimarinuoti.
1 komentaras
Jolanta
2019-10-18 at 1:58 pmAtsiprašau, o ar galima mariinuoti su rūgščia druskele? Esu Norvegijoje, nemačiau čia acto..