Šiuo puikiu receptu pasidalino skaitytoja Jelena Rimavičienė. Man šie suktinukai labai patiko, nes kiauliena puikiai dera su džiovintomis slyvomis, o tepamas pelėsinis sūris yra vienas mėgstamiausių mano šeimoje.
Suktinukus su slyvomis gaminau visiškai pagal Jelenos receptą, tik kepiau juos ne namų orkaitėje, o lauko kepsninėje, bei pateikiau su graikiško jogurto ir krienų padažu. Tokius kepsnius labai patogu žiemą kepti lauke, nes juos pilnai galima pasiruošti namuose iš anksto, o lauke beliks tik mėsą folijoje, užmesti ant kepsninės grotelių ir kepant kelis kartus pavartyti. Taip kepant nereikės nei šalti, nei purvintis rankų, nes mėsa bus švariai suvyniota folijoje, todėl rankas, laukdami kepsnių, galėsite šildytis gerdami karštas obuolių sultis .
Šį patiekalą kepiau daugiabučio namo kieme, nešiojama Cobb kepsninė tam labai tiko, nes ji beveik neskleidžia dūmų. Baigę kepti kepsninę užsinešėme namo ir dalimis išplovėme indaplovėje. Labai patogus reikalas.
Tokius suktinukus, aišku, galima išsikepti ir namų orkaitėje. Kepkite įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje apie 20-25 minutes.
Mėsos suktinukai su džiovintomis slyvomis ir pelėsiniu sūriu
Sudėtis
- 10 liesos kiaulienos nugarinės gabalėlių (karbonadų)
- 30 džiovintų slyvų (po 3 kiekvienam)
- 1 dėžutė „Memel Blue“ tepamo sūrio su mėlynaisiais pelėsiais
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių
- druskos, maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- Gaminimui prireiks:
- folijos
- medinių dantų krapštukų
- Padažui:
- 5 v.š. tiršto graikiško jogurto
- 1 v.š. tarkuotų krienų
- 1 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. cukraus
- druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Eiga
Mėsos gabalėlius lengvai pamušiau kita ilgo peilio puse, kad jie kiek „paplonėtų“, bet tik labai švelniai, nesuardant mėsos struktūros. Gabalėlius įtryniau prieskoniais ir vieną jų pusę pilnai ištepiau pelėsiniu sūriu bei dėjau po tris švarias, vandenyje išmirkytas, džiovintas slyvas ant kiekvieno mėsos gabalėlio. Mėsą susukau į suktinuką, keliose vietose sutvirtinau mediniais krapštukais ir kiekvieną atskirai įsukau į foliją.
Padažui skirtas sudedamąsias dalis gerai išsukau šakute iki vientisos masės ir supyliau į užsukamą indelį, kurį galima lengvai transportuoti.
Suktinukus kepiau ant grotelių, virš įkaitusių žarijų. Jei kepate kepsninėje su dangčiu, tai jį uždenkite, reikės mažiau vartyti ir kepsniai greičiau iškeps, kažkur per 15-20 minučių. Jei jūsų kepsninė be dangčio kepsnius karts nuo karto apverskite ant kito šono, ir kepkite 5 minutėmis ilgiau.
Prieš pat kepimo pabaigą foliją iš viršaus kiek pradarykite ir leiskite kelias minutes kepsniui apskrusti. Patikrinkite peiliu, ar kepsniai pilnai iškepę, jei jau, tai nuvyniokite foliją ir pateikite su jogurtiniu krienų padažu. Aišku, patogiausiai būtų, jei prieš pateikiant iš suktinukų išimtumėte pagaliukus, bet kadangi valgoma lauke, tai juos gali išimti ir pats valgantys.
7 Comments
alice
2013-01-07 at 6:55 pmNa tikrai puikūs receptai, ne vieną ir išbandžiau…bet tas besikartojantis Cobb kepsninės minėjimas jau kažkaip net nejuokingai skamba.
Rennie
2013-01-07 at 8:58 pmJei jums ši informacija neįdomi, praleiskite ją pro akis, kaip žiūrėdami reklamą per televiziją 🙂 Manau, kad yra ir žmonių, kuriems ji naudinga. Džiaugiuosi, kad skaitote ir gaminate 🙂
Saitana
2013-01-08 at 7:50 pmTikrai yra ir laukiančių , būtent receptų su šia kepsnine. Turiu kepsninę, bet tiek fantazijos maisto gamybai ne. Ačiū už receptukus ir kepsninei ir šiaip. Labai smagu , kad jie tikrai sezoniški 🙂
Rennie
2013-01-08 at 8:12 pmSaitana, džiugu, kad jums šie receptai tinka ir patika 🙂 Ši kepsninė man labai patogi, bet juk visus kepsninių receptus galima gaminti ir bet kurioje kitoje kepsninėje. Skanių kepsnių!
eko
2013-01-14 at 5:41 pmKuo daugiau receptų su šia kepsnine tuo geriau. 🙂 Aš COBB gerbėjas, tai man truputį reklamos netrugdo.
Rennie
2013-01-15 at 7:26 amEko :))
eko
2013-01-17 at 1:37 pmBeje.. tru(k)dyti rašosi su “k”. Specialiai parašiau su “g”. 🙂