APP/ Kepiniai/ Pusryčiai/ Visi receptai/ Žiema

Mieliniai blynai iš spelta miltų su obuoliais

Mieliniai blynai – pačios tradiciškiauios Užgavėnių vaišės. Jie lydi nuo pat močiučių ir mamų virtuvių iki darželių ir mokyklų valgyklų.
Šiai žiemos palydėtuvių šventei juos užmaišiau iš spelta miltų, kurie yra sveikesni nei įprasti kvietiniai ir mažiau alergizuojantys netoleruojančius kviečių glitimo. Šių blynų skonis kiek sryrėsi nuo įprastų, kiekvienais metais kepamų mielinių blynų, bet buvo ne mažiau skanūs. Kadangi vaikams šiuo metu atostogos, blynus pusryčiams valgė čepsėdami, tik dukra jau įpusėjusi antrąją lėkštę paklausė, ką į juos naujo įmaišiau, mat pripratusi, kad aš nuolat eksperimentuoju virtuvėje. Blynų paslaptis taip ir liko neišaiškinta.

Užgavėnėms rekomeduoju daug pačių įvairiausių blynų ir blynelių, žagarėlių, spurgų ir net blynų tortų. Mano knygoje “Nostalgiški skanumynai” šiai riebiai šventei skyriau net 5 receptus: plikytas spurgas su cinamonu, mielinius blynus su rome brandintomis uogomis, citrinines žagarėlių gėles, mielines spurgas su šokoladu ir varškės spurgas su spanguolėmis. Filmuotą varškės spurgų receptą, kurį prieš šventes rodė LRT laida “Laba diena, Lietuva” galite peržiūrėti čia.

Visiems linku skanių ir riebių Užgavėnių, bei kuo greičiau ateinančio pavasario!

Mieliniai blynai iš spelta miltų su obuoliais

7 votes, average: 4,00 out of 57 votes, average: 4,00 out of 57 votes, average: 4,00 out of 57 votes, average: 4,00 out of 57 votes, average: 4,00 out of 5 (7 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min + tešlos kildinimas

Užgavėnėms

Sudėtis

  • 30 g šviežių mielių
  • 2 šaukštelių cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 2 stiklinių pieno
  • 2,5 stiklinių spelta šviesių miltų
  • 0,5 stiklinės spelta viso grūdo miltų
  • 1 šaukštelio malto cinamono
  • žiupsnelio druskos
  • 2 obuolių
  • 2 šaukštų razinų
  • aliejaus kepti
  • 1 šaukšto miltelinio cukraus sumaišyto su cinamonu pabarstyti

Eiga

1

Pusvalandį prieš kepdami blynus šviežias mieles užpilkite cukrumi ir keliais šaukštais šilto pieno, kad jos suaktyvėtų: išsileistų ir suputotų.

2

Kiaušinius išplakite su pienu, įmaišykite suaktyvintas mieles, suberkite persijotus spelta miltus, cinamoną, druską. Užmaišykite vidutinio tirštumo blynų tešlą, į ją įtarkuokite kelis obuolius ir išmaišykite, kad jie vienodai pasiskirstytų tešloje. Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltai valandai, kad tešla pakiltų.

3

Kai tešla pakils, įkaitinkite keptuvę ir aliejuje kepkite nedidelius blynus. Svarbu juos kepti vidutinėje temperatūroje, nes kepami ant per kaitrios ugnies blynai mažiau iškyla, greičiau prisvyla ir viduje lieka žaloki. Iškepusius blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Mielinius blynus apibarstykite milteliniu cukrumi sumaišytu su maltu cinamonu.

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    Zivile
    2018-09-08 at 5:36 am

    Sveiki ,kodel nesimato recepto blynu??

  • Komentuoti: Zivile Atšaukti