APP/ Daržovės/ Ruduo/ Visi receptai/ Žiema

Moliūginiai virtiniai GNOCCHI

Moliūginiai virtiniai – mėgstamiausias mūsų šeimos patiekalas iš moliūgų. Tai vienas iš nedaugelio patiekalų su moliūgais, kurį mielai valgo mano vaikai.  Juos gaminu tik nuo praeito rudens, bet kiekvieną kartą, kai tik pasigaminu moliūgų tyrės. Moliūginių gnocchi mėgstu pasigaminti daugiau, nes juos labai patogu užšaldyti.

Kaip namuose patiems pasiruošti moliūgų tyrės skaitykite šiame mano blogo įraše

Moliūginius virtinius gaminu jau kokį dešimtmetį, šį receptą surašiau dar 2011 metais, kai juos ruošdavau su paprastais kvietiniais miltais, dabar tokius virtinius gaminu su kietagrūdžių kviečių miltais “semola di grano duro”. Tai itališki miltai skirti makaronams, jų dabar jau būna pirkti didžiuosiuose maisto prekybos centruose.

Moliūginiai virtiniai GNOCCHI

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 2-3 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Vegetariškas receptas

Sudėtis

  • 1 stiklinės nuvarvintos moliūgų tyrės
  • 1 stiklinės kvietinių miltų (naudoju skirtus mamaronams "semola di grano duro")
  • kukurūzų miltų apibarstyti
  • Šalavijų-sviesto padažui:
  • 50 g sviesto
  • saujos šviežių šalavijų lapelių
  • tarkuoto kietojo sūrio apibarstyti

Eiga

1

Moliūgų tyrę sumaišykite su miltais ir užminkykite prie rankų nelimpančią tešlą. Tešlą formuokite ant kukurūzų miltais pabarstyto paviršiaus. Iš tešlos rankomis iškočiokite „gyvačiukes“, lygiai taip pat, kaip gaminate varškėtukus.

2

Paruoštus moliūginius virtinius suberkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite kelias minutes, kol visi iškils į paviršių.

3

Kol verda virtiniai paruoškite padažą. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite į jį šviežius šalavijų lapelius ir kiek pakepinkite, kol taps traškūs. Tada iš puodo tiesai į keptuvę kiaurasamčiu perkelkite moliūginius virtinius. Juos trumpai pakepinkite ir neškite į stalą.

Užrašai

Gali patikti

14 komentarų

  • Atsakyti
    Ausrra
    2011-11-08 at 1:11 pm

    Na, šiam rudeniui atsispirti neįmanoma, gamtos vaizdai nepakartojami.. O šiems virtinukams moliūgų tyrė, turbūt, turi būti nuvarvinta? Ir visai nenusispalvinę, matyt, miltai spalvą užgožia 🙂 Sugundei!

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-11-08 at 2:54 pm

    Ačiū, Ausrra, gaminau iš nuvarvintos moliūgų tyrės, tik šiemet mano užauginti moli0gai kažkokie ne labai geltoni (gal rūšis tokia), nes kai pernai gaminau iš mamos moliūgų, tai buvo gražiai geltoni, o šiemet vos vos gelsvi, bet vis tiek labai skanūs.

  • Atsakyti
    Vilma
    2011-11-08 at 4:05 pm

    kaip tik turiu moliuga, reiks uzsisaldyti, maiseli kita, o pas mus jie vadintusi moliuginiai abredukai;)

    • Atsakyti
      G
      2020-10-31 at 1:20 pm

      Šiandien pabandysiu, gerai atrodo. Ar nuotraukoje “Hokaido” moliūgai? Parduotuvėje pirkti jie super saldūs ir ryškios spalvos, be abejonės, patys geriausi gaminimui. Ar gaunasi tokius ir patiems užsiauginti? Jei taip, bandysiu šiltnamy kitamet, pasidžiovinau sėklų iš parduotuvinio 🙂

  • Atsakyti
    Neringa
    2011-11-08 at 4:44 pm

    atrodo pasakiskai, kaip tas auksinis ruduo! jis kaip niekad grazus ir ilgas!

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-11-08 at 9:52 pm

    Vilma, moliūginių abredukų dar nesu girdėjusi, bet labai gražiai skamba. Mano močiutė tai greičiausiai moliūginiais bundakais pavadintų (nes panašius iš bulvių gamino) 🙂
    Neringa, dėkui, pas mus irgi šiemet ruduo gražus 🙂

  • Atsakyti
    Dalia, Septyni virtieniai
    2011-11-13 at 12:21 pm

    mano moliūgai šiemet irgi ne tokie geltoni kaip pernai, nors iš tų pačių sėklų

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-11-17 at 8:36 am

    Dalia, gal vasara ne tokia karšta, kaip pernai tai įtakojo…

  • Atsakyti
    Simona
    2014-10-12 at 6:18 pm

    Ar galima būtų šiek tiek pakeisti, tarkim, moliūgą išvirti ir sutrinti, gautųsi tokia lyg košytė?

    • Atsakyti
      Rennie
      2014-10-14 at 9:45 am

      Jei moliūgas bus virtas, jame bus pakankamai daug vandens, todėl košelė bus skysta ir gaminant virtinius prireiks daug daugiau miltų. Tokią moliūgų košę būtinai reikėtų nuvarvinti t.y. supilti ant drobinės medžiagos į kiaurasamtį, o po juo statyti puodą sunkai nuvarvėti ir palikti nakčiai. Bet visgi moliūgų virtiniams gaminti labiausiai tiktų keptų moliūgų tyrė.

  • Atsakyti
    Ramunas
    2016-09-11 at 12:32 pm

    Labas,
    Labai jau kieti gavosi gnociai. Pasklaidziau uzsienio receptus, tesla reiktu daryti atvirkstine. 3-4 stiklines tyres, 1 stikline miltu. 750 gr tyres-150gr miltu+kiausinis. Taciau aciu labai uz recepto itraukima prie moliugu. Ideja kuo maitinti vaikus puiki.
    O burokeliu sokolado pyragas ir moliugu varskes pyragas tobulai skanus.
    RS

    • Atsakyti
      Rennie
      2016-10-03 at 7:52 am

      Viskas priklauso nuo moliūgų tyrės sultingumo, jei moliūgų tyrė nuvarvinta, pakaks ir mažiau miltų, bet jei moliūgų tyrė sultinga, tai be jų paprasčiausiai nesuformuosite njokių 🙂

  • Atsakyti
    Jolanta
    2016-10-13 at 9:19 am

    O ar galima kvietinius miltus keisti į kokius nors kitus?

    • Atsakyti
      Rennie
      2016-10-13 at 1:32 pm

      Bandykite gaminti su šviesiais speltų miltais, jie tikrai naudingesni už rafinuotus kvietinius.

    Komentuoti: Rennie Atšaukti