Skubu dalintis labai puikiu receptu! Tai labai jaukus patiekalas dviems, tik kabini švelnų kreminį padažą duonos lazdele arba duonos gabalėliu ir niekaip negali sustoti. O jei jį pateikus prie taurės vyno, tai tikrai, jaukus vakaras garantuotas!
Specialiai šiam patiekalui turguje ieškojau mažučio moliūgo, nes mano užauginti per dideli ir juos kepti reiktų visą amžinybę.
Fondiu moliūge
Sudėtis
- nedidelio moliūgo
- 300 ml riebios grietinėlės
- 150 ml pieno
- 80 g tarkuoto kietojo sūrio
- 3 česnakų skiltelių
- 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
- šviežiai maltų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį
Eiga
Pirmiausiai išskaptavau moliūgą, iš jo išimdama visas sėklas ir plaušius, jo vidų ištryniau druska ir maltais pipirais.
Puode užviriau grietinėlę su pienu ir smulkintais česnakais (kartais reikia pamaišyti), tada sudėjau tarkuotą sūrį ir gerai maišydama jį ištirpinau, skaninau druska, pipirais, čiobreliais.
Pagamintą padažą supyliau į išskaptuotą moliūgą ir stačiau kepti į įkaitintą 150 laipsnių orkaitę.
Mano moliūgas iškepė per 1 val 15 min (ar jis iškepęs galima patikrinti įsmeigus šakutę į minkštimą), tada, įjungusi orkaitėje skrudinimo iš viršaus programą, padidinau temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepiau dar 10 min.
Iškepusį moliūgą atsargiai perkėliau ant lėkštės.
Užrašai
P.S. Visiems ragavusiems šis patiekalas labai patiko, o ir pats moliūgo minkštimas buvo puikiai iškepęs, jį kabinome duonos lazdele kartu su skaniuoju sūrio padažu. Kai tik kitą kart nusipirksiu mažą moliūgą ir vėl būtinai taip kepsiu.
21 Comments
Ausrra
2011-11-30 at 11:57 amČia labai skanu būtų mirkyti keptą duoną su česnaku, dar minkštą ir šiltą.. 🙂 Sunku rasti nedidelį moliūgą! 🙂
Rennie
2011-11-30 at 12:06 pmAusrra, mes mirkėme mano keptą fokačiją su rozmarinais, o kai nebeliko tai duonos lazdeles, labai skanu buvo. Tikrai taip, maži moliūgai tikras deficitas mūsuose, bet esu girdėjusi, kad yra tokia mažų moliūgų rūšis, gal tu kartais žinai?
Egle
2011-11-30 at 12:48 pmOi kaip gerai atrodo. Netinkamu laiku užsukau. Noriu šeštadienio, karšto vyno ir sūrio fondiu 🙂
Renata
2011-11-30 at 1:49 pmMmm labai skaniai ir jaukiai atrodo. Reikės savaitgalį ieškoti mažo moliūgėlio 🙂
oditele
2011-11-30 at 3:42 pmlabai gundančiai atrodo..;)
Maisto Diletante
2011-11-30 at 3:48 pmKaip nerealu, židinys, vynas, fondiu ir pašnekesiai, tobula 🙂
Rennie
2011-11-30 at 8:53 pmEgle, jau šeštadienis ne už kalnų, man irgi šis patiekalas kvepia savaitgaliu 🙂
Renata, tikiuosi surasi ir galėsi išbandyti
Oditėle, dėkui 🙂
Maisto Diletante, kaip tik tokią aplinką ir kuria šis moliūgas. Tu skaitai mano mintis, labai panašiai ir norėjau parašyti 🙂
Rūta
2011-12-01 at 9:05 amNepaprasto gerumo išradimas – šitas fondiu 🙂
Ausrra
2011-12-01 at 9:12 amRennie, pas anglus yra sėklų. Nedidukai, moliūgas vienam žmogui:
http://www.tandmworldwide.com/seeds1/product/624/1.html
Ir dar, visai nedidukai, kuriuos siūlo išėmus sėklas kepti mikrobangėj:
http://www.tandmworldwide.com/seeds1/product/64/1.html
Panaršyk ten dar, yra daugiau, o jų sėklos kokybiškos, tikrai vertos dėmesio.. 🙂
Rennie
2011-12-01 at 9:17 amRūta, ačiū, prie progos pabandyk
Ausrra, na ir nudžiuginai mane, labai tau AČIŪ, reiks pasižiūrėt ir parsisiūsti, noriu pasisodinti, nes pas mane moliūgai gerai dera 🙂
Reda
2011-12-01 at 12:28 pmAtrodo superiškai!!! nerealiai skaniai! o kad man kasnelis, kitas :DD 😉
Mindaugas
2011-12-01 at 12:53 pmRennie, šauni idėja, brūkštelk man į mindaugas.mikenas@gmail.com – apsikeisim knygom, kadangi savaitgaliui noriu ka nors is tavosios italiskosios knygosios …. iosiossss 🙂 Parasyk greiciau! 😉
Rennie
2011-12-01 at 1:32 pmReda, tai kad jau neliko nei kąsnelio, neturiu ką ir virtualiai nusiūsti, kai kitą kart kepsiu apie tave būtinai pagalvosiu 🙂
Mindaugai, dėkui, o tu čia gerai pasiviešinai, manau, ne iš manęs vienos laišką gausi :), o jeigu dar pridursiu, kad skaniai gamini :))
A Little Yummy For Your Tummy
2011-12-30 at 12:37 amIšbandyta – patiko!
Rennie
2011-12-30 at 9:52 amDžiaugiuosi, kad patiko!
Laima
2013-09-26 at 3:01 pmNa, jei tas “nedidelis” moliūgas yra iki 1,5 kg. tai Lietuvoje sėklų yra tokių: AMAZONKA, SWEET DUMPLING, SWEET MAMA H, WALTHAM BUTTERNUT. Pasidairykit aprašymų http://www.seklos.lt .
Rennie
2013-11-11 at 10:19 pmDėkui už informaciją, reiks rudenį sėklų ieškoti.
Odeta
2013-09-27 at 7:38 amNerealus:)
Aš šiais metais prisipirkau visokių mandrų moliūgų sėklų. Vos trys išaugo. Vienas mažutis, tai bus proga išbandyti Tavo receptą:)
Rennie
2013-11-11 at 10:18 pmOdeta, ar pavyko moliūgą iškepti?
Ilona
2013-10-02 at 1:02 pmLabai labai patiko 🙂
Rennie
2013-11-11 at 10:17 pmĮ sveikatą 😉