APP/ Daržovės/ Ruduo/ Užkandžiai/ Visi receptai/ Žiema

Fondiu moliūge

Skubu dalintis labai puikiu receptu! Tai labai jaukus patiekalas dviems, tik kabini švelnų kreminį padažą duonos lazdele arba duonos gabalėliu ir niekaip negali sustoti. O jei jį pateikus prie taurės vyno, tai tikrai, jaukus vakaras garantuotas!

Specialiai šiam patiekalui turguje ieškojau mažučio moliūgo, nes mano užauginti per dideli ir juos kepti reiktų visą amžinybę.

Fondiu moliūge

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 12
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 90 min.

Sudėtis

  • nedidelio moliūgo
  • 300 ml riebios grietinėlės
  • 150 ml pieno
  • 80 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 3 česnakų skiltelių
  • 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį

Eiga

1

Pirmiausiai išskaptavau moliūgą, iš jo išimdama visas sėklas ir plaušius, jo vidų ištryniau druska ir maltais pipirais.

2

Puode užviriau grietinėlę su pienu ir smulkintais česnakais (kartais reikia pamaišyti), tada sudėjau tarkuotą sūrį ir gerai maišydama jį ištirpinau, skaninau druska, pipirais, čiobreliais.

3

Pagamintą padažą supyliau į išskaptuotą moliūgą ir stačiau kepti į įkaitintą 150 laipsnių orkaitę.

4

Mano moliūgas iškepė per 1 val 15 min (ar jis iškepęs galima patikrinti įsmeigus šakutę į minkštimą), tada, įjungusi orkaitėje skrudinimo iš viršaus programą, padidinau temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepiau dar 10 min.

5

Iškepusį moliūgą atsargiai perkėliau ant lėkštės.

Užrašai

P.S. Visiems ragavusiems šis patiekalas labai patiko, o ir pats moliūgo minkštimas buvo puikiai iškepęs, jį kabinome duonos lazdele kartu su skaniuoju sūrio padažu. Kai tik kitą kart nusipirksiu mažą moliūgą ir vėl būtinai taip kepsiu.

 

Gali patikti

21 komentaras

  • Atsakyti
    Ausrra
    2011-11-30 at 11:57 am

    Čia labai skanu būtų mirkyti keptą duoną su česnaku, dar minkštą ir šiltą.. 🙂 Sunku rasti nedidelį moliūgą! 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-11-30 at 12:06 pm

    Ausrra, mes mirkėme mano keptą fokačiją su rozmarinais, o kai nebeliko tai duonos lazdeles, labai skanu buvo. Tikrai taip, maži moliūgai tikras deficitas mūsuose, bet esu girdėjusi, kad yra tokia mažų moliūgų rūšis, gal tu kartais žinai?

  • Atsakyti
    Egle
    2011-11-30 at 12:48 pm

    Oi kaip gerai atrodo. Netinkamu laiku užsukau. Noriu šeštadienio, karšto vyno ir sūrio fondiu 🙂

  • Atsakyti
    Renata
    2011-11-30 at 1:49 pm

    Mmm labai skaniai ir jaukiai atrodo. Reikės savaitgalį ieškoti mažo moliūgėlio 🙂

  • Atsakyti
    oditele
    2011-11-30 at 3:42 pm

    labai gundančiai atrodo..;)

  • Atsakyti
    Maisto Diletante
    2011-11-30 at 3:48 pm

    Kaip nerealu, židinys, vynas, fondiu ir pašnekesiai, tobula 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-11-30 at 8:53 pm

    Egle, jau šeštadienis ne už kalnų, man irgi šis patiekalas kvepia savaitgaliu 🙂
    Renata, tikiuosi surasi ir galėsi išbandyti
    Oditėle, dėkui 🙂
    Maisto Diletante, kaip tik tokią aplinką ir kuria šis moliūgas. Tu skaitai mano mintis, labai panašiai ir norėjau parašyti 🙂

  • Atsakyti
    Rūta
    2011-12-01 at 9:05 am

    Nepaprasto gerumo išradimas – šitas fondiu 🙂

  • Atsakyti
    Ausrra
    2011-12-01 at 9:12 am

    Rennie, pas anglus yra sėklų. Nedidukai, moliūgas vienam žmogui:
    http://www.tandmworldwide.com/seeds1/product/624/1.html

    Ir dar, visai nedidukai, kuriuos siūlo išėmus sėklas kepti mikrobangėj:
    http://www.tandmworldwide.com/seeds1/product/64/1.html

    Panaršyk ten dar, yra daugiau, o jų sėklos kokybiškos, tikrai vertos dėmesio.. 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-12-01 at 9:17 am

    Rūta, ačiū, prie progos pabandyk
    Ausrra, na ir nudžiuginai mane, labai tau AČIŪ, reiks pasižiūrėt ir parsisiūsti, noriu pasisodinti, nes pas mane moliūgai gerai dera 🙂

  • Atsakyti
    Reda
    2011-12-01 at 12:28 pm

    Atrodo superiškai!!! nerealiai skaniai! o kad man kasnelis, kitas :DD 😉

  • Atsakyti
    Mindaugas
    2011-12-01 at 12:53 pm

    Rennie, šauni idėja, brūkštelk man į mindaugas.mikenas@gmail.com – apsikeisim knygom, kadangi savaitgaliui noriu ka nors is tavosios italiskosios knygosios …. iosiossss 🙂 Parasyk greiciau! 😉

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-12-01 at 1:32 pm

    Reda, tai kad jau neliko nei kąsnelio, neturiu ką ir virtualiai nusiūsti, kai kitą kart kepsiu apie tave būtinai pagalvosiu 🙂
    Mindaugai, dėkui, o tu čia gerai pasiviešinai, manau, ne iš manęs vienos laišką gausi :), o jeigu dar pridursiu, kad skaniai gamini :))

  • Atsakyti
    A Little Yummy For Your Tummy
    2011-12-30 at 12:37 am

    Išbandyta – patiko!

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-12-30 at 9:52 am

    Džiaugiuosi, kad patiko!

  • Atsakyti
    Laima
    2013-09-26 at 3:01 pm

    Na, jei tas “nedidelis” moliūgas yra iki 1,5 kg. tai Lietuvoje sėklų yra tokių: AMAZONKA, SWEET DUMPLING, SWEET MAMA H, WALTHAM BUTTERNUT. Pasidairykit aprašymų http://www.seklos.lt .

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-11-11 at 10:19 pm

      Dėkui už informaciją, reiks rudenį sėklų ieškoti.

  • Atsakyti
    Odeta
    2013-09-27 at 7:38 am

    Nerealus:)
    Aš šiais metais prisipirkau visokių mandrų moliūgų sėklų. Vos trys išaugo. Vienas mažutis, tai bus proga išbandyti Tavo receptą:)

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-11-11 at 10:18 pm

      Odeta, ar pavyko moliūgą iškepti?

  • Atsakyti
    Ilona
    2013-10-02 at 1:02 pm

    Labai labai patiko 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-11-11 at 10:17 pm

      Į sveikatą 😉

    Komentuokite