APP/ Kepiniai/ Pavasaris/ Visi receptai

Morkų keksas

Mūsų šeimoje tradiciškiausias velykinis kepinys yra keksas. Mano mama kiekvienoms Velykoms kepa savo firminį marmurinį keksą, o aš kiekvienais metais mėgstu išbandyti ką nors naujo. Šiemet atėjo eilė morkų keksui, kurį jau seniai buvau nusižiūrėjusi viename itališkame kulinariniame žurnale. Jis drėgnas ir aromatingas, o jo oranžinė spalva labai tinka Velykoms.

Šio kekso esmė – gerai su aliejumi sutrintos morkos, jei neturite galingos kokteilinės, šį darbą atlikti galėsite su eletrine kapokle arba blendriu, tik morkas teks smulkiau supjaustyti. O visa kita paprasta ir elementaru, taip pat, kaip ir kepant bet kokį kitą keksą. Kviečiu žiūrėti mano nufilmuotą šio kekso video receptą.

Prieš Velykas, naminiams kepiniams jau pasipildžiau savo prieskonių atsargas. Šiam keksui naudojau Santa Maria kepimo miltelius, be kurių dabar jokio kekso nebekepu, man jie pasiteisino labiausiai, keksai visada kuo puikiusiai iškyla. Vanilės aromato keksui suteikiau kokybišku Santa Maria vaniliniu cukrumi, kuriame yra tikros vanilės grūdeliai. Vanilinio cukraus ir apelsinų žievelės aromatai šiam morkų keksui labai tinka.

Velykoms taip pat puikiai tiktų ir mano anksčiau kepti – spalvoti marmuriniai keksai, citrininis keksas, apelsininis keksas su meduolių prieskonių įdaru, varškės keksas su šaldytomis uogomis, jogurtinis keksas su citrinomis, apelsininis keksas su alyvuogių aliejumi. Išsirinkite keksą Velykoms pagal savo skonį!

Morkų keksas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: Didelei 24 cm kekso formai
Kepimo laikas: 45 min.

Sudėtis

  • 300 g nuskustų morkų
  • 150 ml aliejaus, naudojau vynuogių kauliukų
  • 3 kiaušinių
  • 200 g cukraus
  • 2 šaukštelių SANTA MARIA vanilinio cukraus
  • 1 apelsino smulkiai nutarkuotos žievelės
  • 250 g šviesių speltų miltų
  • 2 nubauktų šaukštelių SANTA MARIA kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • Glajui:
  • 1 apelsino sulčių
  • cukraus miltelių

Eiga

1

Paruoškite kekso tešlą. Nuskustas morkas stambiai supjaustykite ir sumeskite į kokteilinę arba kapoklę, užpilkite aliejumi ir gerai sutrinkite į oranžinę košelę. Kiaušinius įmuškite į dubenį, berkite paprastą ir vanilinį cukrų ir plakite mikseriu kiaušinius su cukrumi, kol jis ištirps. Tada smulkiai įtarkuokite apelsino žievelę ir supilkite trintas su aliejumi morkas, gerai išmaišykite. Miltus atskirai sumaišykite su kepimo milteliais, žiupsneliu druskos ir dalimis, nuolat maišydami suberkite į paruoštą tešlos masę.

2

Iškepkite keksą. Kekso kepimo formą gerai ištepkite aliejumi ir supilkite paruoštą tešlą. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių karščio ir pašaukite kepti 40-45 minutėms. Iškepusį keksą 10 minučių palikite aušti kepimo formoje, o tada apverskite ant grotelių, nuimkite kepimo formą ir palikite pilnai ataušti.

3

Paruoškite glajų. Iš apelsino išspauskite sultis ir sumaišykite jas su cukraus milteliais, jų berkite tol, kol glajus taps tirštesnis. Apelsinių glajumi apliekite dar šiltą keksą, jei norite, dar galite papildomai jį apibarstyti smulkiai tarkuotomis apelsinų žievelėmis. Morkų keksą pjaustykite jau praaušusį. Jį iškepti galite prieš kelias dienas, skanesnis būna kitą dieną ir net prapjautas kelias dienas išlieka minštas bei drėgnas.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

2 Comments

  • Atsakyti
    Lina
    2022-04-16 at 2:28 pm

    Nesitikejau kad bus toks skanus! Labai dregnas, lengvas, purus, rekomenduoju!

    • Atsakyti
      Neringa
      2022-04-16 at 7:03 pm

      Sveiki, ar kepėte su ventiliatoriaus funkcija?

    Komentuoti: Neringa Atšaukti