APP/ Pusryčiai/ Visi receptai/ Žiema

Nostalgiški varškėtukai

Visada stebėdavausi, kaip net paprasčiausi varškėčiai, pateikiami vėlyviems pusryčiams, kavinėse bei restoranuose atrodo tokie nepriekaiškingai gražūs ir purūs.

Varškėčius namuose kepu jau daug metų, bet tokius tobulai gražius ir skanius iškepiau pirmą kartą. Sau prisiekiau, kad daugiau niekada negamindama varškėčių “iš akies”, o kepsiu tik pagal šį patikrintą receptą. Juos kepdama sužinojau, kad varškėčiams į skanumą – per naktį pabręsti šaldytuve, tada ryte beliks tik iškepti, o prieš kepant varškėčius reikėtų apvolioti kukurūzų miltuose. Jie iškepa labai gražūs, išsipūtę ir neatsivalgomai skanūs! Nostalgiški varškėčiai – puikus vėlyvų savaitgalio pusryčių patiekalas, kuris patinka visiems: dideliems ir mažiems!

Nostalgiški varškėtukai

26 votes, average: 4,12 out of 526 votes, average: 4,12 out of 526 votes, average: 4,12 out of 526 votes, average: 4,12 out of 526 votes, average: 4,12 out of 5 (26 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4-5 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min ir brandinimas per naktį

Savaitgalio pusryčiams

Sudėtis

  • 1 kg sausos riebios varškės
  • 3 kiaušinių
  • 100 g nerafinuoto rudojo cukraus
  • 150 g šviesių speltų miltų
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • lydyto ghee sviesto kepti
  • 3 šaukštų kukurūzų arba ryžių miltų apvolioti
  • Pateikti:
  • tiršto graikinio jogurto
  • šaldytų uogų

Eiga

1

Į varškę įmuškite kiaušinius, berkite cukrų, druską, vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite. Tada suberkite miltus ir užminkykite varškėčių tešlą. Visą tai padariau kombaino pagalba.

2

Tada rankomis formuokite varškėčius. Kad jie būtų vienodi, naudokite šaukštą, o kad tešla neliptų prie šaukšto ir rankų, kiekvieną kartą prieš imdami tešlą, šaukštą pamerkite į vandenį. Aš šalia pasistačiau dubenėlį su vandeniu, buvo greita ir patogu dirbti o svarbiausia, kad varškėčiai gavosi vienodi ir gražūs. Taip paruoštus varškėčius sudėjau ant lentutės ir stačiau nakčiai į šaldytuvą.

3

Ryte beliko varškėčius tik iškepti. Prieš kepant juos apvoliokite kukurūzų arba ryžių miltuose. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant lydyto sviesto ant vidutinės kaitros, kad per greit neapskrustų ir neliktų viduje žali.

4

Valgykite, kol šilti, nors labai skanūs ir atšalę.

Gali patikti

8 Comments

  • Atsakyti
    Ingrida
    2020-01-30 at 4:38 pm

    Sveiki, norejau paklausti, ka darau ne taip, kad varskeciai keptuveje graziai issipucia, o isemus i lekste jie subliuksta?

    • Atsakyti
      Renata
      2020-01-30 at 9:11 pm

      Gal juose per daug drėgmės? Naudokite kuo sausesnę varškę.

  • Atsakyti
    Vaida
    2020-01-30 at 5:16 pm

    Ar per naktį šaldytuve varškėtukai neapdžiuvo, o gal juos reikia kuo nors pridengti?

    • Atsakyti
      Renata
      2020-01-31 at 10:24 am

      Tikrai nepaminėjau, kad galite uždengti drėgnu virtuviniu rankšluosčiu arba maistine plėvele, tada tikrai neapdžius.

      • Atsakyti
        Vaida
        2020-01-31 at 2:01 pm

        Ačiū! 🙂

  • Atsakyti
    Lina
    2021-11-30 at 6:53 pm

    Patys skaniausi💯💣

  • Atsakyti
    Gintarė
    2022-10-12 at 3:31 pm

    Pasakykit paslapti, kaip iskepti tokius grazuolius, kad vidus butu iskepes, o isore nesudegus. Ka blogai datau, visada sudenga, o vidus zalias… ☹️

    • Atsakyti
      Gerda
      2023-05-09 at 8:07 pm

      Bandykite ant silpnos ugnies ilgiau kepti arba dar būdas juos šiek tiek apkepti keptuvėje ir tada pašauti į orkaitę. Jei mažesni manau 10 minučių pakaktų.

    Komentuoti: Gintarė Atšaukti