APP/ Pavasaris/ Pusryčiai/ Visi receptai

Omletas su dilgynėmis

Šį kart pusryčiams kepiau omletą su sūriu ir šviežiais dilgėlių lapeliais. Buvo tikrai labai skanu, beveik niekuo nesiskyrė nuo omleto su špinatais. Taigi, kol švieži špinatai dar tik dygsta lysvėse, galima pasivaišinti jaunomis, ką tik nuskintomis dilgynėmis iš savo patvorio.

Omletas su dilgynėmis

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 1
Gaminimo laikas: 15 min.

Sudėtis

  • 2 kiaušinių
  • 1 saujos nuplikytų jaunų dilgėlių
  • 1 saujos tarkuoto kietojo sūrio
  • druskos, maltų pipirų, pagal skonį
  • alyvuogių aliejaus ir sviesto kepti
  • grūdėtųjų garstyčių patiekti

Eiga

1

Ką tik nuskintas dilgėles nuploviau ir nuplikinau verdančiu vandeniu.

2

Keptuvėje ant sviesto su alyvuogių aliejumi lengvai apkepiau dilgynes ir supyliau išplaktus kiaušinius su prieskoniais.

3

4

Kepiau ant mažos ugnies kol kiaušiniai sutirštėjo, tada viršų apibarsčiau sūriu ir omletą perlenkiau, bei pora kartų pavarčiau, kad vienodai apskrustų.

Užrašai

P.S. Omletą valgiau su Gardulės garstyčiomis, labai skanūs pavasariški pusryčiai buvo. Iš atlikusių dilgėlių užplikiau arbatą su medumi.

Gali patikti

11 Comments

  • Atsakyti
    Rūta
    2011-04-21 at 8:04 am

    Na, po dilgelinio sviesto, šis duetas tai – “chod kaniom”, taip sakant.

    Taip užsimaniau ir arbatos, ir sviesto, ir sriubos… ach, ta puikioji senolių bado virtuvė 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-04-21 at 9:49 am

    Ačiū, Rūta, o iš senolių virtuvės, tikrai, yra ko pasimokyti, manau, dilgėlės turėtų surasti savo pagarbią vietą ir modernioje lietuvių virtuvėje.

  • Atsakyti
    Reda
    2011-04-21 at 11:12 am

    Rennie, kaip suprantu dilgynėmis vadinamos jaunos dilgėlės (mes jas vadinam tiesiog taip). Man dilgėlės asocijuojasi su gydomąja magija, mat tomis pačiomis jaunomis dilgėlėmis aš išsigydžiau įkyrią ir labai bjaurią ligą, nepatikėsit, kiek vaistų nuo jos esu vartojusi, bet vis asikartodavo, jau maniau, kad visą gyvenimą kankins ta bjauri liga, bet va:), jau pora metų kaip džiaugiuosi iš jos išsilaisvinusi:) ir tik DILGĖLIŲ dėka:)
    O kas liečia receptus, močiutė ir mama anksčiau virdavo dilgėlių sriubą, bet jau net nebeprisimenu kokio ji buvo skonio ir ar išviso aš tą sriubą valgydavau 😀
    Jūsų receptai su šiuo mano gelbėtoju yra labai įdomūs, važiuosime į Druskininkus Velykoms, reiktų prisirinkti dzūkiškų jų, parsivežti Kaunan:) ir ką nors išbandyti iš jūsų repertuaro:)

  • Atsakyti
    Rūta
    2011-04-21 at 1:54 pm

    Dilgės tikrai geras daiktas. Visuomet žiemai pasidžiovinu. O tuomet maišau su mėtom, čiobreliais, raudonųjų dobilų žiedas ir dar kokia kita žolele ir geriam arbatą… Tokiame puodelyje arbatos geležies – apstu 😉

    P.S. Labai puiki etiketė “laukinė virtuvė” 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-04-21 at 7:45 pm

    Reda, jaunas dilgeles vadinu dilgynėmis, nes taip man jos mažiau asocijuojasi su aukštomis besikandžiojančiomis dilgėlėmis. Pačios dilgėlės turi daug gydančių savybių, o pavasarį ir vitaminų, kurių po žiemos taip trūksta mums. Druskininkuose jau tikras pavasaris, linksmų Velykų!
    Rūta, aš irgi labai mėgstu džiovintų dilgelių arbatą maišytą su mėtomis. Dilgėlės bet kokiam pavidale – gėris. Ačiū.

  • Atsakyti
    Segebutė
    2011-05-04 at 8:05 am

    Dievinu dilgynes! Ruošdavau iš jų salotas (reik užsimovus pirštines jas gerai aplamdyti, po to bet kokioms salotoms tinka), virdavau sriubą (tas pats kaip rugštelynė arba špinatų sriubos receptas, dilgynės tinka bet kokioje daržovių sriuboje, itališkoje “Pasta fagioli”… Dabar gyvenu krašte, kur dilgelės neauga 🙁 Ieškojau sėklų, bet niekur neparduoda. Nuvykus į Lietuvą pati prisirinkčiau dilgėlių sėklų, jeigu žinočiau kaip jas rinkti ir kaip jos atrodo. Gal kas man patartų?

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-05-09 at 8:35 am

    Segebute, salotų su dilgėlėmis dar negaminau, o sriubą kaip tik praeitą savaitę viriau, labai patiko. Tau reikėtų kaip nors dilgėlės daigelį parsivežti ir pasisodint, o paskui jos pačios prisisės.

  • Atsakyti
    Segebutė
    2011-05-09 at 8:29 pm

    Į JAV negalima augalių vežtis, konsfiskuoja visą bagažą, jei pagauna 🙁

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-05-09 at 9:19 pm

    Na taip, tikrai, juk negalima. Žydinčias dilgeles tai esu mačiusi, bet kaip jų sėklos atrodo, tai net ir nežinau. Pastebėsiu savo patvorio dilgeles šią vasarą.

  • Atsakyti
    Virginija
    2013-05-02 at 12:53 pm

    Man regis dilgėlės dauginasi per šaknis. Kažkada bandžiau išnaikinti, tai roviau tokius voratinklius. Ir jei lieka nors maža šaknelė, ji atgyja ir bujoja toliau 🙂

  • Atsakyti
    Maisto bankas » Archyvas » Su kuo valgyta dilgėlių sriuba
    2013-05-20 at 1:36 pm

    […] senoliai, pavasarį (ir ne tik) virdami dilgėlių sriubas, salotas, dėdami dilgėles į košes, pautienę ir t.t. Gydymuisi vartojamos dilgėlių sultys, dilgėlėmis plakamasi nuo reumato, o dilgėlių […]

  • Komentuoti: Rennie Atšaukti