APP/ Daržovės/ Mėsa/ Pavasaris/ Visi receptai

Pavasariški mėsos kukuliai

Šis patiekalas patiks visai šeimai ir ypač vaikams! Tai paprastas ir jaukus naminis maistas, o jo receptas lengvas bei greitai pagaminamas. Ko jau ko, bet mėsos kukulių maniškiai niekada pietums neatsisako. Tik ne visada turiu pakankamai laiko mėsos nupirkimui, jos sumalimui ir pačių kukulių pagaminimui. Kartais, net ir savaitgaliais nespėju suktis virtuvėje, nes pavasarėjant vis daugiau ir daugiau  laiko norisi praleisti su šeima lauke, gaudant pirmuosius saulės spindulius. Tokiomis dienomis mane gelbėja kokybiški ir maistingi šaldyti IKEA mėsos kukuliai. Jų dažnai turiu pasislėpusi šaldymo kameroje. O tada, ruošdama mėgstamiausius šeimos pietus, užtrunku tik kiek ilgiau nei pusvalandį. Prieš pirkdama maistą savo šeimai, o tuo labiau – prieš rekomenduodama jį kitiems, visada gerai išsinagrinėju produkto sudėtį. Mano džiaugsmui, IKEA mėsos kukuliuose yra 84 procentai mėsos (56% jautienos ir 28% kiaulienos), kaip ir tradiciniame recepte, taip ir šiuose šaldytuose kukuliuose, dar yra džiūvėsėlių, kiaušinių, druskos ir pipirų. Viskas. Ir daugiau nieko! 

Nors populiarieji švediški mėsos kukuliai yra ruošiami su riebia grietinėle, o padažas tirštinamas miltais, pateikiami su bruknių uogienės padažu ir tradicine bulvių koše, bet atėjus pavasariui man norisi lengvesnio patiekalo bei daugiau daržovių spalvų lėkštėje. Todėl gaminu liesesnę pavasarinę mėsos kukulių versiją su morkomis ir šaldytais žirneliais, o juos patiekiu su salierų-bulvių koše. Jos gaminimui neprireiks nei pieno, nei sviesto, šių produktų rolę atliks šaltai spaustas kokybiškas alyvuogių aliejus ir daržovių sultinys. Tokia daržovių košė labai skani, mano šeima net nepastebėjo, jog įprastą košes receptą pagerinau ir palengvinau. Pavasarį visi ieškome liesesnių patiekalų receptų su dar daugiau daržovių, šis būtent toks!

Pavasariški mėsos kukuliai

2 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 5 (2 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 6 asmenims
Gaminimo laikas: 40 min.

Daugiau daržovių

Sudėtis

  • Kukuliams:
  • 1 kg IKEA šaldytų mėsos kukulių
  • 2–3 morkų
  • 400 g šaldytų žirnelių
  • 500 ml jautienos sultinio
  • 5 šaukštų grietinės
  • druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Salierų ir bulvių košei:
  • 500 g šakninių salierų
  • 500 g bulvių
  • 500 ml daržovių sultinio
  • 1 svogūno
  • 1 česnako
  • ryšelio laiškinio česnako
  • 1/4 stiklinės tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos pagal skonį

Eiga

1

Iškepkite kukulius. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jo uždėkite groteles, ant jų po vieną sudėkite šaldytus kukulius. Skardą su kukuliais pašaukite į įkaitintą 220 laipsnių karštumo orkaitę 15–20 minučių, kol kukuliai sausai, be jokių riebalų, iškeps, o riebalų perteklius iš pačių kukulių nuvarvės ant kepimo popieriaus.

2

Kol orkaitėje kepa kukuliai, pasiruoškite jiems padažą. Morkas nuskuskite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Keptuvėje, ant šlakelio tyro alyvuogių aliejaus, pakepinkite pjaustytas morkas, kol apskrus. Pasiruoškite pusę litro sultinio, jame ištirpinkite grietinę ir supilkite į keptuvę ant kepamų morkų. Iškepusius kukulius gražiai sudėkite troškintis į keptuvę su morkomis bei troškinkite apie 10 minučių, kol padažas kiek nugaruos ir sutirštės, o kukuliai troškinami išpamps ir taps minkšti. Tada, į pačią troškinimo pabaigą, suberkite šaldytus žirnelius. Troškinkite dar kelias minutes ir iš karto nukelkite nuo ugnies. Jei reikia, papildomai gardinkite druska ir pipirais.

3

Paruoškite daržovių košę. Bulves su salierais nulupkite, supjaustykite kubeliais, užpilkite sultiniu ir virkite puode, kol suminkštės. Smulkiai supjaustykite svogūną, jį atskirai pakepinkite ir suberkite į verdamą puodą. Kai daržovės bus visiškai minkštos, jas nusunkite, palikdami puode nedaug sultinio. Likusio sultinio neišpilkite, pasilikite, jei prireiks košę paskystinti. Keptuvėje įkaitinkite 1/4 stiklinės tyro alyvuogių aliejaus ir jame pakepinkite smulkintą česnaką. Aliejų su keptais česnakais supilkite į puodą ant daržovių ir trinkite košę. Jei košė per tiršta, į ją įpilkite dar šlakelį atlikusio sultinio. Jei reikia, į košę papildomai įberkite druskos. Laiškinius česnakus susmulkinkite ir įmaišykite į paruoštą daržovių košę.

4

Kukulius pateikite su daržovių koše, apibarstę smulkintais žalumynais.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su IKEA Lietuva

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite