APP/ Kepiniai/ Pavasaris/ Pusryčiai/ Visi receptai

Pusrytinės angliškos bandelės ENGLISH MUFFINS

English Muffins – žymiosios pusrytinės bandelės, kurios tradiciškai naudojamos visų mėgstamų vėlyvųjų Benedikto kiaušinių pusryčių ruošimui. Tai nesudėtingas, neminkytų bandelių receptas, joms iškepti neprireiks net orkaitės, nes puikiai iškepa paprasčiausioje keptuvėje. Jei tešlą paruošite iš vakaro, ryte namus galėsite iškvepinti šviežiomis bandelėmis.

Šias bandeles gaminau iš Karališkų Malsenos miltų, puikiai iškilo ir iškepė: purios, minkštos su daug oro skylučių viduje. Angliškas bandeles pateikti galite tiek su saldžiais, tiek ir su pikantiškais priedais. Šios bandelės tobulai tiks vėlyviems savaitgalio pusryčiams! O čia keli angliškų bandelių pateikimo būdai:

  • Benedikto kiaušiniai. Bandeles perpjaukite pusiau, jei jos ką tik iškeptos, skrudinti papildomai jų nereikėtų, bet jei bandelės nėra šviežios, paskrudinkite jas duonos skrudintuve. Ant kiekvienos perpjautos bandelės pusės dėkite keptos šoninės, ant viršaus guldykite be lukšto virtą kiaušinį ir jį apliekite Hollandaise padažu, apibarstykite žalumynais. Valgykite, kol šilta.
  • Pusrytinis sumuštinis. Bandelę perpjaukite pusiau, abi puses patepkite sviestu, ant vienos pusės dėkite kumpį ir keptą kiaušinį, žalumynus, uždenkite kita bandelės puse. Valgykite, kol šilta.
  • Saldūs bandelių pateikimo būdai: su sviestu ir mėgstamu džemu, su riešutų sviestu ar šokoladiniu užtepu ir bananų riekelėmis.

Skanių ilgųjų savaitgalio pusryčių!

Pusrytinės angliškos bandelės ENGLISH MUFFINS

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 įvertino)
Loading...
Kiekis: 10 bandelių
Gaminimo laikas: 20 min. ir tešlos kildinimas Kepimo laikas: 10 min.

Savaitgalio pusryčiams

Sudėtis

  • 350 g kvietinių miltų Malsena Karališki
  • 1 šaukštelio sausų mielių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 stiklinės (250 ml) pieno
  • 15 g sviesto
  • kukurūzų miltų apibarstyti

Eiga

1

Iš vakaro paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su druska ir sausomis mielėmis. Pieną kartu su sviestu pašildykite puode, kol pienas sušils, o sviestas ištirps. Jei pienas per karštas, palikite jį pravėsti. Į miltus po truputį pilkite šiltą pieną ir mentele maišykite tešlą, kol visas skystis susigers į miltus. Jie reikia, tešlą baikite minkyti rankomis. Tešlos ilgai minkyti nereikia, tik tiek, kad skystieji ir sausieji ingredientai apsijungtų į vientisą tešlą. Paruoštą tešlą dėkite į aliejumi išteptą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje nakčiai arba 12-15 valandų, kad lėtai iškiltų.

2

Ryte paruoškite bandeles. Pakilusią tešlą perkelkite ant kukurūzų miltais pabarstyto paviršiaus ir rankomis paspausdami ją suformuokite apie 1 cm storio tešlos lakštą. Šiam procesui kočėlo neprireiks, tai lengvai padarysite rankomis. Apskritimo formele, arba didesne stikline tešloje spauskite bandeles. Iš šios tešlos, priklausomai nuo naudojamos formos dydžio, turėtų gautis apie 8-10 bandelių. Bandeles uždenkite maistine plėvele ir palikite 45 minutėms, kad pakiltų.

3

Iškepkite bandeles. Kepimui parinkite nelimpančiu paviršiumi keptuvę su dangčiu. Ją įkaitinkite iki vidutinės kaitros. Sausoje keptuvėje dėliokite iškilusias bandeles taip, kad jos viena su kita nesiliestų. Keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite bandeles apie 6 minutes. Svarbu, kad keptuvė būtų ne per karšta ir bandelės neapdegtų. Kai viena bandelių pusė apkeps, apverskite jas ant kitos pusės ir kepkite dar 4 minutes. Iškepusias bandeles išimkite iš keptuvės ir kepkite sekančią porciją bandelių.

4

Bandeles valgykite šiltas, perpjovę išilgai pusiau. Jos skanios ir visai atšalusios. Angliškas bandeles galite pateikti su saldžiais, ar pikantiškais priedais arba kaip sumuštinių duoneles.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su MALSENA

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    Ieva
    2020-04-18 at 12:17 pm

    Sveiki. Turiu tik šviežių mielių, gal galėtumėte patarti kiek jų prireiks šiam receptui?

  • Komentuoti: Ieva Atšaukti