APP/ Kepiniai/ Pavasaris/ Visi receptai

Rabarbarų pyragas su baltymų kepure

Superinis pyragas, kitaip jo nepavadinsi. Traškus pagrindas, saldžiarūgštis įdaras ir saldi baltymų kepurė – labai tinka vėlyvam pavasariui arba ankstyvai vasarai. Mano sūnus sako, kad visus metus verta laukti šio pyrago, kaip ir rabarbarų sezono.

Dar nespėjau nieko daug pagamint iš rabarbarų, o tik godžiai akimis „valgiau“ per kompiuterio ekraną kitų gamintus šedevrus: rabarbarų šerbetą, rabarbarų pyragą, rabarbarų tartą ir vėl pyragą, rabarbarų džemą… Realiai valgiau tik šį vieną su balta baltymų kepure ir nuostabiai skanų.

Rabarbarų pyragas su baltymų kepure

23 votes, average: 4,04 out of 523 votes, average: 4,04 out of 523 votes, average: 4,04 out of 523 votes, average: 4,04 out of 523 votes, average: 4,04 out of 5 (23 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 8
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 40 min.

Sudėtis

  • Tešlai:
  • 200 g miltų
  • 75 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 3 v.š. vandens
  • žiupsnelis druskos
  • Įdarui:
  • 800 g rabarbarų
  • 50 g cukraus
  • žiupsnelis vanilinio cukraus
  • Baltymų kepurei:
  • 2 kiaušinių baltymai
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 100 g cukraus

Eiga

1

Iš visų tešlos ingridientų virtuviniu kombainu išsukau tešlą ir padėjau ją pusvalandžiui į šaldytuvą.

2

Tada ėmiausi rabarbarų, juos nuploviau ir nulupau, bei supjausčiau gabaliukais, sumaišiau su cukrumi. Įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių.

3

Atšalusią tešlą iškočiojau ir guldžiau į pyrago formą, ant tešlos pamėčiau paruoštus rabarbarus ir pašoviau į įkaitusią orkaitę.

4

Kol pyragas kepė, pasiruošiau baltymų masę, baltymus su cukrumi ir citrinos sultimis gerai išplakiau iki standumo (jei trūksta standumo dar papildomai galima pridėti cukraus).

5

Žurnale buvo nurodyta kepti 45 min., bet maniškio jau po pusvalandžio pradėjo smarkai kraštai ruduoti, tai ištraukiau anksčiau. Ant karšto pyrago viršaus užtepiau baltymų masę ir pašoviau į karštesnę 220 laipsnių orkaitę dar 5-10 minučių.

6

Pyragas buvo skaniausias pilnai ataušęs, toks saldžiarūgštis ir drėgnas.

Gali patikti

30 Comments

  • Atsakyti
    Neringa
    2011-05-31 at 8:20 pm

    mmm.. noreciau gabalelio… kepiau panasu ir as 🙂

  • Atsakyti
    Juliana
    2011-06-01 at 12:45 am

    Nuotraukos gražėja sulyg kiekvienu įrašu 🙂
    O pyragas man tikrai patiktų – vaisinis, drėgnas, saldžiarūgštis. Gaila, rabarbarai karaliauja vos kelias savaites per metus

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-06-01 at 8:12 am

    Neringa, siunčiu gabalėlį, deja, tik virtualiai.
    Juliana, ačiū, mano naujasis šimtinis makro objektyvas daro stebuklus. O rabarbarais dar džiaugtis Lietuvoje galėsime iki pat Joninių, po to jie maistui ne labai tinkami būna.

  • Atsakyti
    Citrina ir bulvė
    2011-06-01 at 1:42 pm

    Nuostabus pyragas… ta baltymų kepurė… 🙂

  • Atsakyti
    Reda
    2011-06-01 at 1:51 pm

    Wauw Rennie:) na tikrai nuotraukos wauw!!! Skanios skanios!!! Pyragas atrodo nuostabiai, ir man ir man prašom gabalėlį!!! :DDD
    Šaunuolė!!!

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-06-02 at 11:33 am

    Citrina ir Bulve, ačiū, ta baltymų kepurė suteikia saldaus šarmo.
    Reda, dėkui dėkui, su malonumu pavaišinčiau, bet jau nebeliko. Teks kartoti.

    • Atsakyti
      Zita
      2020-05-31 at 6:59 pm

      Kokio skersmensforma naudojote?

  • Atsakyti
    Anonymous
    2011-06-02 at 12:35 pm

    Rennie, tikrai gundanciai atrodo. Tik pas mus nera rabarbaru… Kuo pasiulytum juos pakeisti?
    Nida, http://www.nidosreceptai.lt

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-06-02 at 7:55 pm

    Sveika Nida, gali pabandyt su rūgščiais obuoliais. Sėkmės!

  • Atsakyti
    Nida
    2011-06-03 at 9:10 am

    Tai kad ir rugsciu obuoliu cia nera:)) Tik saldziarugsciai. Kiek kepiau obuoliu pyragu, nelabai kas gavosi. Greiciausiai teks pakenteti iki Lietuvos:)
    Sekmes rasant puiku blog’a!!

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-06-03 at 9:24 am

    Nida, pas jus jau karščiai turėtų prasidėt, man Izraelis toks vaisių rojus visados atrodė. Lietuvoje kol kas tik rabarbarai, laukiam brakių sezono, kuris, kiek girdėjau, šiemet veluos kelias savaites.

  • Atsakyti
    Vaida
    2011-06-07 at 7:46 am

    Labai skanus blogas, pavarvinu seile, nes pati, deja, labai tingiu gaminti… As ir nusipirkau macro objekyva, tik stebuklu jis nedaro, labai reaguoja i sujudinimus, reikia fotografuoti su trikoju.

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-06-07 at 12:18 pm

    Sveika Vaida, malonu girdėti. Kokį tu macro pirkai? Mano lygtais ne labai jautrus, nes visas nuotraukas iš rankos fotografuoju, niekaip nepriprantu prie štatyvo, mane jis varžo, nepatogu. Vis kiekvieną kart sau psižadu, kad su štatyvu fotografuosiu ir vėl per skubėjimą padarau iš rankos. Beja, labai gražūs skirtukai tavo bloge, puiki idėja.

  • Atsakyti
    Vaida
    2011-06-13 at 12:52 pm

    mano canon 100-tukas, kai daug sviesos ir daiktas nemikroskopinis, tada viskas ok, bet pabandyk kokia bite ant geles nufotografuoti, vaje vaje… jau mastau gal man blykstes reikia?:))

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-06-13 at 12:59 pm

    Bitės fotografuoti nebandžiau, bet su sraige liuks gavosi, ji aišku lėtumo čempionė. O apšvietimas su bet kokiu objektyvų yra Nr.1. Malonu, Vaida, tave išgirsti:)

  • Atsakyti
    Vilma
    2013-06-13 at 9:38 pm

    PYRAGO TESLA MATYT DEJOTE NE I SALDYTUVA, O I SALDIKLI, NES MAN JIS VISAI NESUSTINGES, NORS PUPSO JAU 2 VAL.

  • Atsakyti
    Danguolė
    2014-05-15 at 9:22 am

    Ačiū labai už receptą – tikrai labai labai skanus saldžiarūgštis pyragas!!!

  • Atsakyti
    Aurelija
    2014-07-11 at 10:24 am

    Vakar su vyru kepėm šį pyragą. Mmmm…gardumėlis.

  • Atsakyti
    Daiva
    2015-05-18 at 2:01 pm

    Vakar kepiau, vakar ir suvalgėm…. Labai paprastai pagaminamas, o skonis labai jau neparastas:).
    Mėgstu rabarbarus, o Jūsų “rabarbarų” puslapis dar labiau mane įtraukė į rabarbarų naudojimą:). (Beje, aš rabarbarų sezoną pratęsiu su šaldytais rabarbarais-nežinau, kiek tai sveika, bet kad taip pat skanu, kaip su šviežiais, tai tikrai)
    Ačiū už receptą.

  • Atsakyti
    Goda
    2015-07-04 at 8:52 pm

    rabarbarus galima valgyti, naudoti maistui, 20-25d po sniego nutirpimo ir iki liepos vidurio :)taip pat galima juos šaldyti, viskas gerai ir naudinga 😉

  • Atsakyti
    Vilija
    2016-06-10 at 2:10 pm

    Savaitgaliui isikepsim:)

  • Atsakyti
    Aura
    2016-06-13 at 11:13 am

    Du kartus mėginau šį pyragą ir abu kartus esu nelaiminga. Skonis pyrago išties puikus, bet nesuprantu, ką jūs darot su tuo rabarbarų sirupu, kuris atsiranda kepimo metu ir tešla ne iškepa, o tiesiog išverda jame. Pirmąkart patyriau tokį visišką fiasko, nes kepiau pyragą mamos gimtadienio viešnioms (tiesiog “išplaukė” pyragas, vištos puikiai pabaliavojo:) O aš gėdingai desertui patiekiau pirktinius ledus. Tada apkaltinau save žioplumu, kad šiek tiek palaikiau rabarbarus užpiltus cukrum ir sukračiau ant tešlos su visom sultim. Antrąkart apmaišiau cukrumi rabarbarus ir iškart krėčiau ant tešlos ir kišau į gerai įkaitintą orkaitę. Vis vien jau kepimo viduryje teko nupilti susikaupusį skystį, nes vėl būtų išsitroškinus tešla. Situacija kiek pagerėjo, bet nemanau, kad taip turėtų būti. Juk tai trapi tešla ir tikriausiai neturėtų būti verdama:) Taigi labai prašau pasidalinti paslaptimi. Nejaugi jums gaminant netasiranda skysčio perteklius? Iš anksto ačiū.

    • Atsakyti
      Inga
      2018-05-23 at 7:21 pm

      Gal atsakymas vėluoja, bet vistiek parašysiu 😉 norint tą susidariusį skystį lengviau suvaldyti uždėkite šaukštą krakmolo. Jis sujungs skystį ir neleis tešlai ištižti

  • Atsakyti
    Viktorija
    2018-05-13 at 6:31 pm

    Sveiki, gal galit parašyti rabarbarų pyrago su baltymų kepure receptą, nes neberandu :(.Dėkoju.

  • Atsakyti
    Ksenija
    2018-05-15 at 10:50 am

    O kur dingo receptas? noriu pyrago o recepto nerandu ?

  • Atsakyti
    Irma
    2018-05-31 at 9:37 pm

    Tikrai tešla neiškepa dėl skysčio iš rabarbarú.. man ir daugokai jú – net 800g, o tešlos – mażai..

  • Atsakyti
    Daiva
    2019-05-11 at 2:09 pm

    Nerealiai skanus pyragas.O dar su ledais tai isvis mmm.?Tik pastebejimas,kad rabarbaru per pus maziau reikia ?

  • Atsakyti
    Neringa
    2019-05-24 at 6:53 am

    Sveiki, koks kepimo formos dydis?

  • Atsakyti
    Goda
    2019-06-04 at 1:13 pm

    Ir man rabarbarų pasirodė per daug, tešla apačioje irgi išvirė..

  • Atsakyti
    Gintautas
    2019-06-09 at 12:20 pm

    Man tai nesigavo. Teslos stipriai per mazai, rabarbaru per daug. Nors dejau i standartine forma galejo buti parasyta, jog reiks i maza visiskai. Isejo 1cm aukscio nepilnai net turbut. Reiks bandyti ragaut, gal bent skonis geras bus. Tokie pastebejimai

  • Komentuoti: Irma Atšaukti