APP/ Atsargoms/ Vasara/ Visi receptai

Rabarbarų – braškių uogienė

Kai rabarbarų sezonas jau eina į pabaigą prasideda braškės, o ši porelė puikiai dera tarpusavyje, ypač uogienėse. Kad braškių uogienė neišeitų skysta ją reiktų ilgokai virti, o rabarbarai išsprendžia šią problemą ir puikiai sutirština braškių uogienę, kuriai dar papildomai suteikia ir saldžiarūgščio skonio. Vakar pas vieną močiutę turguje dar užtikau storokų rabarbarų, sakė, kad jau visai paskutiniai. Tai susigundžiau parsinešti visą glėbį ilgiausių kotų namo. Kadangi jau pats laikas būtų atidaryti uogienių virimo sezoną, viriau kvapnią rabarbarų-braškių uogienę su vanile.

Rabarbarų - braškių uogienė

4 votes, average: 5,00 out of 54 votes, average: 5,00 out of 54 votes, average: 5,00 out of 54 votes, average: 5,00 out of 54 votes, average: 5,00 out of 5 (4 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 3 l
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 40 min.

Sudėtis

  • 1 kg rabarbarų
  • 1 kg braškių
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • 1 kg cukraus
  • 1 šaukšto citrinų sulčių

Eiga

1

Nulupau, nuploviau rabarbarus ir juos supjausčiau.  

2

Rabarbarų-braškių uogienės sudedamąsias dalis sudėjau virti į puodą.

3

Karts nuo karto pamaišydama viriau ant vidutinės ugnies.

4

Kai užvirė viriau trumpiau nei pusvalandį, kol sultys kiek nugaravo ir uogienė sutirštėjo.

5

Supilsčiau į sterilius indelius.

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    kristina
    2014-06-16 at 3:35 pm

    o koks kiekis gavosi mazdaug uogienes? Aciu 🙂

  • Komentuoti: kristina Atšaukti