Šie maži ir gražūs, paprastai pagaminami sumuštiniai su ridikėlių sviestu primena sviestinius pyragaičius. Juos labai smagu valgyti pavasarėjančiame sode, užsigeriant šviežių žolelių arbata. Tai greitai paruošiamos, bet įspūdingos pavasarinės užkandėlės labai tinkančios atšvęsti ridikėlių sezono pradžią.
Ridikėlių sviestainių receptą ruošiau specialiai knygai „Gyventi skanu“, kurioje surinkti geriausi tinklaraštininkų receptai.
Ridikėlių sviestainiai
Sudėtis
- 6-8 riekės šviesios sumuštinių duonos
- 100 g. minkšto sviesto
- keli ryšeliai ridikėlių
- ryšelis šviežių krapų
- druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Eiga
Ridikėlius nuploviau, trečdalį jų smulkiai sutarkavau, o likusius supjausčiau.
Krapus smulkiai supjausčiau.
Minkštą sviestą išsukau su tarkuotais ridikėliais ir pjaustytais krapais, gardinau druska bei maltais pipirais.
Nupjoviau duonos riekės plutą ir ją supjausčiau taip, kad gautųsi keturi vienodi kvadratai.
Kiekvieną jų iš abiejų pusių plonai aptepiau ridikėlių sviestu. Iš duonos kvadratų „stačiau“ keturių aukštų sumuštinius, tarp kurių sluoksnių dar įdėjau pjaustytų ridikėlių.
Iš vienos sumuštinių duonos riekės gausis vienas keturių aukštų sumuštinis.
10 Comments
Nida
2013-05-09 at 2:46 pmKaip gražu, ir kaip paprasta!!! Puikios nuotraukos, kaip viskada…:)
Rennie
2013-05-10 at 8:33 amNida, dėkui 🙂
oditele
2013-05-09 at 4:16 pmDieve, kaip skaniai atrodo 😉
Rennie
2013-05-10 at 8:34 amOditėle, jie tikrai skanūs, man kiek primena sviestinius pyragėlius, tik ne saldūs 🙂
Ausra
2013-05-09 at 4:59 pmMan iskart Motinos diena pakvipo – tea sandwiches…!!
Rennie
2013-05-10 at 8:35 amAušra, jie tobulai tinka popiečio arbatėlei sode, kai pražysta vyšnios ir obelys 🙂
Brigita
2014-04-13 at 5:46 amįtariu,kad ridikėlius reikėjo pirmiausia pasūdyti ,palaukt kol issiskirs vanduo,nusunkti ir tada dėti i jau išsuktą sviestą,nes man pavandenijo po valandos visas mišinys
Rennie
2014-04-16 at 9:37 amJei svestą su ridikėliais ruošitės valgyti ne iš karto, geriau būtų juos, kaip ir minėjote, nusunkti, bet jei gaminsite ir valgysite iš karto, tai to daryti tikrai nebūtina.
Marija
2016-07-05 at 6:25 pmAtrodė (ir vis dar atrodo) be galo skaniai, bet skoniu tai kaip reikiant nusivyliau.. Tiesiog batonas su sviestu, nieko įspūdingo.. Gal jūs naudojate kokį tai ypatingą sviestą, kuris suteikia skonį? Naudojau paprastą, Rokiškio…
Marija
2016-07-05 at 6:26 pmVaizdas (ir vis dar atrodo) be galo skanusi, bet skoniu tai kaip reikiant nusivyliau.. Tiesiog batonas su sviestu, nieko įspūdingo.. Gal jūs naudojate kokį tai ypatingą sviestą, kuris suteikia skonį? Naudojau paprastą, Rokiškio…