APP/ Daržovės/ Ruduo/ Vasara/ Visi receptai

Daržovių MANGO CURRY troškinys

Vasarai baigiantis jau bandau pratintis prie būsimo rudens ritmo. Kadangi vaikai pagaliau sugrįžta į mokyklas (tikiuosi, kad ilgam), gyvenimas pagaliau atsistos į senas vėžias. O tai reiškia, kad “katino dienos” Druskininkuose baigiasi ir laikas kraustytis į Vilnių! Šią vasarą kiekviena diena man buvo lyg šventė, nes kaip niekada anksčiau, sau leidau daugiau mėgautis, mažiau dirbti, skaniau valgyti, daugiau keliauti, bendrauti ir paprasčiausiai džiaugtis laisvu gyvenimu, kurio buvau jau labai išsiilgusi. Ateinantis ruduo viską sudėlios į darbinį ritmą, o kartu grįšiu ir prie įprastų greitai paruošiamų sočių darbo dienos pusryčių, greitų pietų ir sočios, bet kartu lengvos vakrienės. Jau daug metų vakarienei stengiuosi valgyti daržoves, o kai dabar jų tokia gausa, tai galėčiau vien jomis “būti gyva”. Šį kartą šaldytuve savo eilės laukė žiedinis kopūstas ir baklažanas, o iš daržo parsinešiau šviežią cukiniją.

Kad daržovės nepabostų, ruošiu jas vis skirtingais būdais ir gadinu vis skirtingais prieskonais. Pasiilgusi indiškos virtuvės, įprastoms daržovėms indiško skonio suteikiu vos vienu Mango Curry prieskonių mišiniu. Jis labai praverčia, kai norisi grieto ir skanaus rezultato! Šį indiškų kvapų Manco Curry troškinį su kokosų pienu laisvai pagaminsite per pusvalandį, kol supjaustytos daržovės keps orkaitėje, keptuvėje paruošite kokosų padažą ir išvirsite ryžius. Darbo visai nedaug, o rezultatas, kaip indų restorane! Mano šeima receptą užskaitė, sakė, galėsiu jį gaminti ir dažniau!

Daržovių MANGO CURRY troškinys

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 3-4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Vegetariškas pasirinkimas

Sudėtis

  • 1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto
  • 1 vidutinio dydžio balklažano
  • 1 nedidelės cukinijos
  • pusės česnako galvutės
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 3 šaukštelių Santa Maria prieskonių mišinio "Mango Curry"
  • druskos pagal skonį
  • 3 šaukštų lydyto sviesto "Ghee" kepti
  • 250 ml riebaus kokosų pieno
  • 250 ml daržovių sultinio
  • šviežių bazilikų apibarstyti
  • virtų ryžių pateikti

Eiga

1

Daržoves nuplaukite ir nusausinkite. Žiedinį kopūstą supjaustykite žiedynais, o cukiniją su baklažanu - vidutinio dydžio kubeliais. Pjaustytas daržoves berkite ant kepimo skardoje patiesto kepimo popieriaus, šalia dėkite nuluptas česnakų skilteles ir apibarstykite druska bei 2 šaukšteliais "Mango Curry" prieskonių, rankomis išmaišykite, kad vienodai pasidengtų prieskonai, apipilkite lydytu sviestu ir dar kartą rankomis "pamasažuokite" daržoves. Skardą su daržovėmis pašaukite kepti į įkaitintą 200 laipsnių kaitros orkaitę 25 minutėms, kad daržovės apkeptų ir suminkštėtų.

2

Kol kepa daržovės paruoškite padažą. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite, pakepkite keptuvėje ant lydyto sviesto, kol gražiai apskrus. Tada supilkite kokosų pieną, sumažinkite kaitrą ir supilkite sultinį, berkite 1 šaukštelį "Mango Curry" prieskonių ir lėtai užvirkite. Virkite, kad vos vos burbuliuotų apie 5 minutes, kol padažas lengvai sutirštės, gardinkite druska.

3

Į padažą suberkite orkaitėje iškepusias daržoves, pamaišykite ir kelias minutes palikite kartu pastovėti. Troškinį pateikite su virtais ryžiais, apibarstykite kapotais bazilikais.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Komentarai

Komentuokite