APP/ Daržovės/ Visi receptai/ Žiema

Šakninės daržovės keptos su medumi ir riešutais

Jei yra tokių kaip aš, sau davusių pažadą nuo Naujųjų valgyti daugiau daržovių, tai šis receptas kaip tik Jums. Orkaitėje kepti pastarnokai su ropėmis ir griežčiais, puikus garnyras ir bulvių pakaitalas prie keptos kiaulienos arba paukštienos. Graikiniai riešutai, medus ir čiobreliai daržovėms suteikia ypatingo skonio.

Klaidinga manyti, kad žiemos viduryje vietinių daržovių pasirinkimas labai skurdus, kad liko vien bulvės, morkos ir kopūstai. Dar prieš šventes ūkininkų turguje  pirkau pastarnokų, ropių ir griežčių. Pastarnokai – labai skani saldoka daržovė, ji net kelis kartus saldesnė nei morkos, griežčiai ir ropės turi ne tik aštroką skonį, bet ir daug vitamino C. Taip keptos šakninės daržovės labai prašosi keptos vištos su obuoliais, bet mes, jau pavargę nuo šventinių kepsnių, jas valgėme su topinambų salotomis

Šakninės daržovės keptos su medumi ir riešutais

1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 3-4
Gaminimo laikas: 10 min. Kepimo laikas: 40 min.

Sudėtis

  • 0,5 kg pastarnokų
  • 1 ropė
  • 1 griežtis
  • 1 česnako galvutė
  • 50 g. graikinių riešutų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. skysto medaus
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • druskos, maltų pipirų, dž. čiobrelių (pagal skonį)

Eiga

1

Daržoves nulupau, nuploviau ir supjausčiau. Pastarnokus, priklausomai nuo jų dydžio, kiekvieną perpjoviau išiilgai į dvi ar keturias dalis, griežtį ir ropę supjausčiau stambiais gabalais. Česnaką išskaldžiau skiltelėmis ir nulupau.

2

Pjaustytas daržoves ir česnakus kepimo inde sumaišiau su aliejumi, prieskoniais ir druska.

3

Kepiau įkaitintoje, 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 minučių, kol daržovės suminkštėjo.

4

Medų pašildžiau, kad suskystėtų ir sumaišiau su citrinos sultimis.

5

Iškepusias daržoves apipyliau medumi ir apibarsčiau stambiai laužytais graikiniais riešutais, išmaišiau bei pašoviau dar 10 minučių į kaitresnę 220 laipsnių orkaitę, kad daržovės gražiai apkeptų ir būtų lengvai glazūruotos.

6

Iškepusias daržoves tuoj pat tiekite į stalą.

 

Gali patikti

12 Comments

  • Atsakyti
    Virginija
    2013-01-09 at 8:16 am

    Va, čia kaip tik man….. Be galo mėgstu keptas daržoves. Nereikia man prie jų jokios mėsos. Tinka jogurtinis padažiukas. Kartais kepu tiesiog keptuvėje brokolį, kalfiorą, pomidorą, pagaliukais pjaustytų morkų, saliero kotų ir poro. Tik apkepinu, kad būtų traškios 🙂
    Gaila neturiu jūsų gaminamų daržovių, bet turguje paieškosiu, gal pavyks surasti 😉 ir išbandyti.

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-01-09 at 8:51 am

      Virginija, na va, kaip šiandien nutaikiau 🙂 ir aš daržoves labai mėgstu. O pastarnokų, ropių ir griežčių dažniausiai randu ūkininkų turguje.

  • Atsakyti
    Vika
    2013-01-09 at 9:03 am

    Rennie, o kur visas daržoves gavai? Turgui ?

  • Atsakyti
    Nida
    2013-01-09 at 9:08 am

    Puiki mintis ruošti žieminėms daržovėms! Man patiko pabaigos akcentas su medumi ir riešutais. Nors pas mus didžiosios dalies šių daržovių nėra, pabandysiu su tradicinėmis – salierais, petražolėmis ir morkomis.

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-01-09 at 11:04 am

      Nida, su salierais, pertažolėmis ir morkomis irgi turėtų būti labai skanu, o riešutai su medumi tikrai suteikia daržovėms šarmo.

  • Atsakyti
    Odeta
    2013-01-09 at 2:58 pm

    Aš dažnai kepu dar ropes, bet riešutų niekada nebuvau sugalvojusi įdėti nei prie jokių šakninių daržovių. Labai skaniai atrodo:)

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-01-09 at 4:55 pm

      Odeta, pabandyk, tikiuosi patiks 🙂

  • Atsakyti
    Ausra
    2013-01-09 at 4:59 pm

    Cia vos ne kaip pas Y. Ottolenghi / S.Tamimi; labai skanu; kepiau jau ne karta, ir dar daug kartu kepsiu; as i darzoves dar iberiu malto imbiero ir cinamono; o vietoje graikisku riesutu dazniausiai dedu lazdyno riesutus; ir zinoma – medaus;

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-01-09 at 5:21 pm

      Aušra, o aš šį receptą suradau kalėdiniame angliškame žurnale, tik ten kepti buvo vieni pastarnokai, pagalvojau, kad ropė su griežčiu irgi turėtų tikti jiems į kompaniją. Imbieras su cinamonu čia taipogi būtų neprošal 🙂 Reikės pasidomėti tuo Ottolenghi receptu.

  • Atsakyti
    Saitana
    2013-01-10 at 12:26 pm

    Siandien per pietu pertrauka suvazinejau iki Tymo turgelio ir prisipirkau pastornoku , griezciu , ropyciu baltu ir geltonu. Bus vakarienei 🙂 Bandysiu .

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-01-10 at 4:33 pm

      Tymo turguje šių gėrių tikrai būna, tų baltų ir geltonų ropyčių ir aš dabar norėčiau. Skanaus 🙂

    Komentuoti: Vika Atšaukti