Šis receptas yra tobulas balanso pavyzdys – daug daržovių ir kepta riebi šoninė, kurios kartais užsinorime, kaip kokių saldainių. Mudu su vyru juokaujame, kad riebi kiauliena mūsų namuose tapo šventinė mėsa, nes ją valgome ypač retai, tik ypatingomis progomis. Aišku, riebi šoninė tikrai yra ne kasdienos maistas, nors tai ir gana pigi mėsa. Nepaisant to, gerai paruošta šonininė yra labai gardi!
Šį kartą ją marinavome saldžiai aštriame Sweet Chili skystame marinate, vyniojoje į savo darže ką tik nuskintus salotų lapus kartu su šviežiais agurkais ir svogūnų laiškais, o pagardinome azijietiško skonio BBQ padažu Honey&Soy. Jei mėgstate kiaulienos šoninę – bus sunku sustoti valgius!
Kviečiu žiūrėti filmuotą šio recepto versiją!
Pirma, pjaustytus kiaulienos bryzelius aptepkite aitriųjų paprikų saldžiuoju marinatu ir trumpam palikite pasimarinuoti iki kepimo. Nuplaukite ir gerai nudžiovinkite salotų lapus, juostelėmis supjaustykite agurkus, supjaustykite svogūnų laiškus tokio pat ilgio, kaip ir agurkų juostelės. Pasimarinavusius šoninės bryzelius kepkite vidutinio karštumo kepsninėje ant grotelų apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepusią mėsą pridenkite, kad neatšaltų. Pasiruoškite salotų ir šoninės suktinukus - ant salotų lapų uždėkite pjaustytą šoninę, ant jos užpilkite sojų padažo su medumi ir uždėkite agurkų juosteles su svogūnų laiškais. Valgykite iš karto! Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVASalotų suktinukai su šonine
Sudėtis
Eiga
Užrašai









Komentarai