Biscotti Regina, yra tradiciniai sicilietiški sausainiai, labai paprasti su daug daug sezamo…
Šie sausainiai trapūs ir gausiai aplipę sezamų sėklomis sausainiai. Sausainių receptą kažkada parsivežiau iš saulėtos Sicilijos. Kadangi jų nespėjau paragauti Sicilijoje, tai nusprendžiau išsikepti namuose.
Sicilietiški sausainiai su sezamais
Sudėtis
- 200 g. sviesto
- 100 g. cukraus
- 1 kiaušinis
- 300 g. miltų
- 100 g. sezamo sėklų
- žiupsnelio druskos
Eiga
Minkštą sviestą išsukau virtuviniu kombainu su cukrumi ir kiaušiniu, pridėjau miltų bei druskos, viską gerai išmaišiau. Tešlos kamuoliuką susukau į plėvelę ir pusvalandžiui palikau šaldytuve.
Iš pašalusios tešlos formavau 2 cm tešlos pirštelius . Paruoštus sausainius gausiai apvoliojau sezamo sėklose ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
Užrašai
P.S. Tai greitai bei paprastai pagaminami trapūs sezaminiai sausainiai, tinkantys ir prie vyno, ir prie arbatos.
12 Comments
Mademoiselle
2011-03-30 at 10:18 amOooo, ką aš matau!? “street food” – knygą, kurios kažkada siaubingai norėjau (turbūt ir dar vis noriu… :)))
o sausainukai be galo mieli 😉 jaukūs, kokią ir įsivaizduoju Siciliją…
Rennie
2011-03-30 at 3:44 pmTaip,Mademoiselle, man irgi ši knyga patiko ir tebepatinka. Ačiū, už komplimentus sausainiams.
Reda
2011-03-30 at 4:21 pmSkaniai atrodo sausainėliai:)
Asta
2011-03-30 at 4:42 pmOooo, žinau, kas už tokius gausiai sezaminius sausainius mane ant rankų nešiotų :)) Reik įtraukti sąrašan 🙂
Rennie
2011-03-30 at 6:28 pmReda, Asta, ačiū, man irgi jie labai patiko.
Vika
2011-03-31 at 12:29 pmtobuli sausainukai, bėja ryto nesulaukė, o taip būtų tikę prie kavutės 🙂
Rennie
2011-04-01 at 8:13 amKitą kart daugiau užnešiu:) Ačiū.
Neringa
2011-04-01 at 9:23 amkokie grazuoliukai, ir dar patera kokia daili!
Rennie
2011-04-01 at 3:46 pmAčiū, Neringa🙂
Sparnuotis
2011-04-08 at 8:49 amGundantys sausainiukai, mėginsiu triaukšti juos šį savaitgalį, o dar tas sicileitiškas-sezamietiškas skambesys…:)
Rennie
2011-04-11 at 9:07 amSparnuoti,tikiuosi tau patiks!
Kamilė
2015-05-15 at 12:00 pmLabai puikus receptas. Skonis dar puikesnis. Gaminsiu dar ne vieną kartą. Ačiū!