APP/ Desertai/ Kepiniai/ Visi receptai/ Žiema

Snaigių formos žagarėliai

Žiemos pasitiktuvėms iš tešlos karpėme ir aliejuje virėme traškias bei labai skanias snaiges. Iki šiol maniau, kad snaiges galima karpyti tik iš popieriaus, bet kalėdiniame „Good Food“ žurnale pamačiusi Mary Berry traškių kalėdinių snaigių receptą, savo nuomonę pakeičiau. Iš elastingos tešlos snaiges kuo puikiausiai iškarpėme paprasčiausiomis žirklėmis, mums abiems su dukrele tai buvo linksma pramoga. Aliejuje išvirtos snaigės buvo labai panašios į mano močiutės kadaise keptus žagarėlius, tik labiau žiemiškos.
Vilniuje žiemos ir Advento pradžiai pasnigo ir atėjo tikra žiema. Savaitgalį baigėme karpyti Advento kalendorių, pradėjome puošti namus, stumdėmės minioje prie miesto Kalėdinės eglės ir graužėme kukurūzus kine žiūrėdami „Legendos susivienija“ .

P.S. Šios skanios snaigės labai patiko mano vaikams. Ir valgyti, ir gaminti jas buvo tikras malonumas. Su snaigėmis į mūsų namus atėjo Kalėdų laukimas.

Snaigių formos žagarėliai

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 35-40 snaigių
Gaminimo laikas: 60 min. + kildinimas

Kalėdoms

Sudėtis

  • 3 kiaušiniai
  • 400 g. miltų
  • 50 g. cukraus
  • 4 v.š. pieno
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • aliejaus (virimui)
  • cukraus miltelių (papuošimui)

Eiga

1

Kiaušinius išplakiau su paprastu ir vaniliniu cukrumi bei pienu. Po truputį pyliau miltus ir maišiau tešlą. Kai visi miltai jau buvo supilti, rankomis gerai išminkiau elastingą tešlą.

2

Tešlą apdengiau maisto plėvele ir kišau pusvalandžiui į šaldytuvą.

3

Subrendusią tešlą padalinau į 24 lygias dalis. Tešlos gabalėlius po vieną kočiojau kočėlu į apskritimo formą, tada lanksčiau, du kartus, kaip karpydama popierines snaiges. Pirmiausiai padailindavau snaigės apvalią formą, o tada žirklėmis karpiau paprastus ornamentus. Iš nuo snaigių atlikusius tešlos gabalėlius, vėl kočiojau ir karpiau naujas snaiges.

4

Kad tešla nedžiūtų, ją laikiau pridengusi maistine plėvele. Reikėtų stengtis iškočioti plonesnes snaiges, nes kai jos per storos tai virdamos kiek išsiriečia. Tokias snaiges karpyti vienas malonumas, nes tešla labai elastinga ir visiškai nelimpa nei prie kočėlo, nei prie žirklių, nei prie rankų.

5

Puode užviriau aliejų ir atsargiai, po kelias viriau snaiges iš abiejų pusių. Įkaitusiame aliejuje snaigės išverda labai greitai, reikia pastoviai jas stebėti ir apversti. Išvirusias snaiges aušinau ant popierinio rankšluosčio bei barsčiau milteliniu cukrumi.

Užrašai

Receptas iš Good Food žurnalo 2012 Nr.12

Gali patikti

22 komentarai

  • Atsakyti
    Aušra
    2012-12-03 at 11:33 am

    Tikrai, idėja bendravimui su vaikais, nuostabi 🙂

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-12-03 at 1:55 pm

    Grazu. Vakar mačiau Martha Stewart puslapyje analogiska kepinį (idomu, kad ten “autentiškas” pavadinimas naudojamas – “Chrusciki Leaves”. Mes vadindavom “Chrustai” tik ten formavo lapus. Žodžiu galima ir eglute sudėlioti ir įvairiausias formas karpyti ar pjaustyti…Rima

  • Atsakyti
    Rūta
    2012-12-03 at 2:22 pm

    Oho, koks gražumynas!

  • Atsakyti
    Odeta
    2012-12-03 at 3:51 pm

    Nuostabios snaigutės:)

  • Atsakyti
    oditele
    2012-12-03 at 5:32 pm

    fantastika!!!;)

  • Atsakyti
    Aušra
    2012-12-03 at 9:50 pm

    Labai grazu! svajone!

  • Atsakyti
    Gabrielė
    2012-12-03 at 10:28 pm

    Vau!!!

  • Atsakyti
    Rennie
    2012-12-04 at 11:25 am

    Dėkui, Rūta 🙂

  • Atsakyti
    Nida
    2012-12-04 at 3:26 pm

    Kokia paprasta ir šauni Kalėdinė idėja!!! Šaunuolė tu, Renata!!!:)

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-12-10 at 8:09 pm

    Sveiki norejau paklausti kokio dydzio kiausinius emete,nes as pabandziau man gavosi visai nealastinga tesla ,o kieta ir lipni

  • Atsakyti
    Aiste
    2012-12-24 at 4:42 am

    Aciu uz si nuostabu recepta. Gyvename ne Lietuvoje, tai kai nunesiau siu skanestu i sunaus darzeli, visi buvo susizaveje ir groziu ir skoniu. Aciu dar karteli uz sia ideja…

  • Komentuoti: Aiste Atšaukti