Šventėms pasibaigus, po Trijų Karalių, sau pažadėjau, kad sausį nebekepsiu daugiau jokių pyragų. Kol kas pažado laikausi, bet deserto savaitgaliui vis tiek norisi! Todėl nusprendžiau pagaminti beveik nenuodėmingą šokoladinį desertą su kokosų pienu. Šiam desertui prireiks vos kelių ingredientų: skirtingų rūšių ir spalvų kokybiško šokolado, pasirinkto riebumo kokosų pieno bei želatinos.
Kokosų pieną desertui rekomenduoju rinktis vidutinio riebumo. Aš pati, norėdama išbandyti kuris iš trijų (neriebus 8 proc., riebus 24 proc. ar vidurinio riebumo 18 proc.) kokosų pienas desertui tinka labiausiai, kiekvieną jo sluoksnį gaminau su skirtingo riebumo Santa Maria kokosų pienu. Labiausiai patiko sluoksnis su vidutinio riebumo kokosų pienu, bet jei norite ypač lengvo ir neriebaus deserto – rinkitės neriebų, o jei pageidaujate riebesnio ir dar gardesnio deserto tai – riebų kokosų pieną. Pasirinkimas priklauso nuo jūsų skonio ir poreikio! Pagal panašų receptą knygai “Sezoninių skanumynų istorijos” esu gaminusi šaldytą trijų spalvų šokoladinį tortą. Dalinuosi jo nuotrauka, jei kartais norėsite ruošti ne desertus indeliuose, o vieną didelį tortą. Kaip ir visus želė tipo desertus, šį irgi geriausiai pasiruošti iš vakaro, o ryte beliks atsidaryti šaldytuvą ir pradėti lengvai mėgautis savaitgaliu!
Be laktozės; Be glitimo Pasiruoškite 6 indelius (apie 200 ml) želė sluoksniavimui. Želatiną užmerkite nurodytame vandens kiekyje, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną pašildykite vandens vonelėje, kad ištirpų. Pasiruoškite pirmąjį tamsaus šokolado sluoksnį. Vieną pakelį kokosų pieno (250 ml) pilkite į puodą ir užkaiskite, kad sušiltų, į jį suberkite laužytą juodąjį šokolada ir kaitindami ant žemos temperatūros maišykite, kol pilnai ištirps bei masė taps vientisa. Užvirti nereikia. Indą nukelkite nuo ugnies palikite kiek praaušti ir supilkite 1/3 ištirpintos želatinos, išmaišykite. Paruoštą masę po vienodai supilkite į indelius, statykite į šaldytuvą stingti. Taip pat paruoškite antrąjį pieninio šokolado sluoksnį panaudodami 250 ml kokosų pieno ir 50 g pieninio šokolado. Kai masė bus vientisa supilkite pusę atlikusios ištirpintos želatinos. Palikite kiek praaušti ir supilkite į indelius ant sustingusio pirmojo sluoksnio. Statykite į šaldytuvą, kad ir vėl sustingtų. Analogiškai paruoškite ir baltojo šokolado sluokslnį. Jį užpilkite ant jau sustingusio antrojo sluoksnio ir vėl statykite į šaldytuvą, kad galutinai sustingtų. Desertą patogiausia pasiruošti iš vakaro. Ryte beliks viršų apibatrstyi kakava ir valgant desertą mėgautis savaitgaliu. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Santa Maria Lietuva Trijų šokoladų desertas su kokosų pienu
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai