APP/ Kepiniai/ Pavasaris/ Visi receptai

Šokoladinis tortas su avokadais

Velykos ir šokoladas – neišskiriama pora! Velykų neįsivaizduoju be šokoladinių kiaušinių, šokoladinių zuikių ir šokoladinių tortų. Kadangi mėgstu išbandyti ką nors naujo, kiekvienais metais kepu vis kitokį šokoladinį tortą.

Šiemet velykinis tortas bus tikrai kitoks, bet būtinai – skanus! Kepdama biskvitą vietoj įprastų kvietinių miltų naudojau ryžių miltus, o į šokoladinį torto kremą vietoj plaktos grietinėlės įmaišiau trintų avokadų. Nepatikėsite, kokio gerumo tai tortas! Nors jis šokoladinis, bet visai ne per saldus ir netgi gaivus. Šis receptas iš naujausios mano knygos “Gero maisto dienoraštis. Pavasaris”.  Joje Velykoms paskyriau visą puokštę sveikesnių velykinių receptų nuo baltos mišrainės be majonezo ir netikro kalakutienos zuikio iki pyragų ir tortų su prierašu “be glitimo”, “be laktozės”. Šis tortas būtent toks!

Šokoladinis tortas su avokadais

7 votes, average: 4,43 out of 57 votes, average: 4,43 out of 57 votes, average: 4,43 out of 57 votes, average: 4,43 out of 57 votes, average: 4,43 out of 5 (7 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 24 cm skersmens torto formai
Gaminimo laikas: 60 min. ir šaldymas

Be glitimo ir Be laktozės

Sudėtis

  • Torto pagrindui:
  • 6 kiaušinių
  • 1 stiklinės rudojo cukraus
  • 6 šaukštų tamsios kakavos
  • 1 stiklinės ryžių miltų
  • 1 apelsino sulčių pagrindams sulieti
  • Kremui:
  • 200 g juodojo šokolado
  • 0,5 stiklinės kokosų pieno
  • 2 sunokusių avokadų
  • 2 šaukštelių apelsinų žievelių cukatų
  • Glajui:
  • 100 g juodojo šokolado
  • 6 šaukštų kokosų pieno 
  • mačos (japoniškos žaliosios arbatos) papuošti

Eiga

1

Torto kepimo formos dugne patieskite kepimo popierių, o jos šonus ištepkite sviestu. Iš nurodytų torto pagrindui skirtų produktų reikės iškepti du papločius, todėl kiekius dalinkite iš dviejų. Gamindami vieną torto pagrindą sumaišykite pusę stiklinės ryžių miltų su 3 šaukštais kakavos. Tris kiaušinius labai gerai, t. y. iki baltumo, išplakite su puse stiklinės cukraus. Į išplaktus kiaušinius iš lėto įmaišykite ryžių miltų ir kakavos mišinį. Paruoštą tešlą įpilkite į kepimo formą ir pašaukite į įkaitintą iki 170 °C orkaitę 25 minutėms. Kai iškeps, pirmąjį torto paplotį perkelkite vėsti ant grotelių, o iš likusių produktų lygiai taip pat iškepkite dar vieną biskvitą. Jį irgi palikite, kad pravėstų.

2

Kol kepa antrasis biskvitas, paruoškite šokoladinį kremą. Šokoladą sulaužykite ir suberkite į puodą, ten pat įpilkite ir kokosų pieną. Šokoladą maišydami ištirpinkite ant mažos ugnies, kol suskystės ir virs vientisa mase. Avokadus perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Šaukštu išskobkite ir į trintuvą įdėkite minkštimą, ten pat įpilkite ir lydytą šokoladą. Avokadus su šokoladu sutrinkite į vientisą šokoladinį kremą. Į jį įmaišykite apelsinų žievelių cukatas. Kremą galite dėti į šaldytuvą, kad kiek sustingtų.

3

Formuokite tortą. Į torto formą guldykite vieną biskvito lakštą, jį suliekite pusės apelsino sultimis ir aptepkite paruoštu šokoladiniu avokadų kremu. Ant viršaus uždėkite antrą torto biskvitą ir jo viršų suliekite likusiomis apelsino sultimis.

4

Glajui skirtą šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje kartu su keliais šaukštais kokosų pieno. Torto viršų apliekite lydytu šokoladu ir nakčiai įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų ir subręstų. Prieš nešdami į stalą tortą per sietelį apibarstykite mača.

Užrašai

Receptas iš knygos "Gero maisto dienoraštis. Pavasaris"

Gali patikti

8 Comments

  • Atsakyti
    Ksenija
    2016-09-05 at 11:33 pm

    Laba diena. O kuom galima pakeisti apelsinu zieveliu cukatus arba kaip ju pasigaminti? Dekui! Ksenija

  • Atsakyti
    Neringa
    2019-01-31 at 9:32 pm

    Sveiki, norėjau paklausti ar ryžių miltus galima būtų pakeisti pvz.: avižų miltais?

    • Atsakyti
      Renata
      2019-02-04 at 3:52 pm

      Šiam tortui labiausiai tinka ryžių miltai. Galite taip pat kepti su šviesiais speltų miltais, bet su avižų miltais reikia bandyti. Parašykite, kaip gausis 🙂

  • Atsakyti
    Neringa
    2019-02-06 at 4:39 pm

    Ačiū už atsakymą, paršysiu.☺

  • Atsakyti
    Inga
    2019-04-05 at 12:38 pm

    Sveiki, glajų darant ištirpdžius šokoladą su kokoso pienu, masė sušoko į gumulą. Gal negeras kokosų pienas?

    • Atsakyti
      Renata
      2019-04-15 at 5:23 pm

      Pirma reikėtų ištirpinti kokosų pieną jį sušildant, nes kartais riebesnis kokosų pienas būna sustingęs ir tik tada sumesti laužytą šokoladą ir maišant jį ištirpinti. Man niekada dar nebuvo sušokęs, gal kokosų pienas buvo labai liesas ar atskiestas vandeniu?

  • Atsakyti
    Rugilė
    2019-07-06 at 9:55 am

    Sveiki, o kokosų pieną reikia naudoti tą iš pakelio skystą ar kur skardinėse būna toks gal riebesnis ten, kur netgi kartais būna sušokęs į gabalą?

    • Atsakyti
      Renata
      2019-07-16 at 3:18 pm

      Šiam receptui reikėtų naudoti riebesnį.

    Komentuoti: Neringa Atšaukti