Žaliasis špinatų keksas Velykoms. Dar vienas receptas į maistingų skanumynų kolekciją! Jam prireiks net 100 gramų špinatų, kuriuos į žalią masę lengvai sutrinsite kokteilinėje kartu su ypač tyru alyvuogių aliejumi. Šie du ingredientai keksą apdovanoja spalva ir maistingumu, o skonio kepiniui suteikia kokybiškas Santa Maria vanilinis cukrus su natūralia vanile ir žaliosios citrinos. Vietoj tradicinio, gausaus cukraus milteliais, glajaus rekomenduoju keksui paruošti kremą su keliai šaukštais kreminio sūrio, klevų sirupu ir žaliųjų citrinų sultimis. Gražiausias ir lengviausias papuošimas yra valgomų gėlių žiedai!
Beje, ką tik iš orkaitės ištraukto kekso vidaus temperatūra yra apie 100C laipsnių, tai labai saugi temperatūra ypač tyro alyvuogių aliejaus kaitinimui. Šį kartą specialiai įkišau momentinį termometrą į keksą, kad galėčiau išmatuoti jo kepimo temperatūrą. Tai vaizdiniai argumentai alyvuogių aliejaus kaitinimo skeptikams. Taigi, be baimės naudokime alyvuogių aliejų kepiniams!
Kviečiu žiūrėti kekso gaminimo video.


Špinatus nuplaukite, nusausinkite, suberkite į kokteilinę, ten pat supilkite alyvuogių aliejų, išspauskite pusės žaliosios citrinos sulčių ir viską suplakite iki vientisos skystos žalios masės. Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, tai padaryti galite paprasčiausia konditerine šluotele, mikserio neprireiks. Kai cukrus, plakant kiaušiniuose ištirps, lėtai supilkite paruoštą špinatų ir aliejaus masę, toliau plakite, kol tešla taps vientisa. Smulkiai įtarkuokite dviejų žaliųjų citrinų žievelę. Kitame inde persijokite miltus ir sumaišykite juos su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos ir įmaišykite į skystąją tešlos dalį. Pailgą kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite paruoštą tešlą ir pašaukite kepti į 170 laipsnių karščio orkaitę 40 minučių. Iškepusį pyragą išimkite iš kepimo formos ant grotelių ir palikite ataušti. Kol pyragas aušta paruoškite glajų. Kreminį sūrį konditerine šluotele išplakite kartu su klevų sirupu, žaliųjų citrinų sultimis, vaniliniu cukrumi. Plakite, kol taps vientisas skystos grietinės tirštumo kremas. Paruoštu glajumi apipilkite atšalusį keksą, kad jis gražiai nutekėtų jo šonais. Puoškite šviežiais valgomų gėlių žiedais, ant viršaus užtarkuokite žaliosios citrinos žievelės. Maistinę vienos porcijos kepinio informaciją galite matyti po receptu. Kepinyje preliminariai yra 12 porcijų. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVAŠpinatų keksas
Sudėtis
Eiga
Nutrition
Užrašai






Komentarai