APP/ Kepiniai/ Pavasaris/ Visi receptai/ Žiema/ Žuvys

Stintų pyragas

Šį kartą sugalvojau šias žuvytes  pateikti kažkaip kitaip. Nusižiūrėjau receptą su šviežiais šprotais viename iš angliškų kulinarinių žurnalų ir pamaniau, kodėl gi jo neiškepus su lietuviškomis stintomis?Stintų kvapas mane paviliojo jau iš tolo, jomis kvepėjo visas nedidelis ūkininkų turgelis prie Žemės ūkio ministerijos. Ištirpusio sniego balos, drėgnos kojos ir tas gaivus agurkų kvapas kažkaip priminė pavasarį, nors jis dar tikrai už kalnų, bet šviežios stintos jau eina…

Taigi visi į turgų, nes jau stinta eina „stinta puki, stinta puki…“

Stintų pyragas

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 25 min Kepimo laikas: 15 min

Sudėtis

  • 400 g. šviežių stintų
  • 1 pakuotė šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos (500 g)
  • 50 g sviesto
  • 1 š. alyvuogių aliejaus
  • po 1 a.š. džiovintų pankolių ir krapų
  • druskos ir maltų pipirų (pagal skonį)

Eiga

1

Išdarinėtas ir nuplautas stintas (aš palikau su galvomis, nes man taip gražiau) išvoliojau druskoje, pipiruose ir alyvuogių aliejuje.

2

Kambario temperatūros sviestą sumaišiau su džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis.

3

Iš atšildytos sluoksniuotos tešlos suformavau pyragą kepimo formoje, ją subadžiau šakute, pagrindą ištepiau pagamintu žolelių sviestu ir gražiai suguldžiau stintas.

4

Pyragą kišau kepti į 200 laipsnių orkaitę. Po kokių 25 minučių jis jau garavo ant mano stalo.

Užrašai

P.S. Subtilus stintų skonis, sviestas ir švelnios žolelės labai derėjo tarpusavyje, bei išryškino tik šiai žuviai būdingą gaivų agurkų šviežumą.

Gali patikti

6 Comments

  • Atsakyti
    Jolita
    2011-01-19 at 10:24 am

    O stintu galvos valgomos? As kazkaip nupjauciau, nes negaleciau valgyt. O kaip su kaulais? Gal geriau file naudoti, nes kitaip reiktu rankomis zuvi darinetis, o pyrago padas lıktu sau.

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-01-19 at 1:02 pm

    Jolita, stintos tokios mažos,kad jų file išdarinėti turbūt būtų neįmanoma. Aš jų galvų irgi nevalgau, bet šį pyragą buvo visai patogu valgyti peiliu ir šakute, išrankiojant kaulus. Kiti mažas stintas valgo visas su kauliukais, kaip šprotus.

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-01-25 at 6:21 pm

    nesąmonė, stintos yra stintos, ir jokie pyragai čia ne vietoj, nors gal ir skanu. Bet juk torto nevalgom su silke

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-01-26 at 10:11 am

      Tai, kad pyragas juk ne saldus 🙂 Tešla vietoj duonos, juk žuvį su duona valgome? Pats pyragas tikrai skanus, tik jam reikia parinkti kuo mažesnes stintas, kad būtų patogiau valgyti.

  • Atsakyti
    to Anonymous
    2013-02-02 at 1:42 pm

    ha ha ha, ogi yra ir silkės tortas, labai skanus…

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-02-21 at 10:37 am

      Abiems Anonimams 🙂 Ir silkės tortas ir stintų pyragas yra labai skanūs, neapsiribokime stereotipais, kad pyragai ir tortai gali būti tik saldūs. Ragaukime ir lavinkime savo skonį 🙂

    Komentuoti: to Anonymous Atšaukti