Vasarai persiritus į trečiąjį mėnesį soduose pradėjo kristi vasariniai obuoliai, kurie ilgai stovėti negali, juos reikia valgyti ir gaminti ilgai nelaukus. Vienas paprasčiausių ir greičiausių desertų – kepti obuoliai. Kaip juos iškepti ir skaniai pateikti yra surašytas ne vienas receptas. Šį kartą siūlau Big Green Egg kepsninėje keptus obuolius su sviestu, ruduoju cukrumi, cinamonu. Skaniausia dar šiltus keptus obuolius valgyti su vaniliniais ledais ir sezoninėmis uogomis. Filmuotą receptą iš mūsų lauko virtuvės galite žiūrėti čia.
Obuolius nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas suformuodami obuolio viduje “šulinėlį”. Šaukštą sviesto išlydykite ir juo aptepkite nupjautas obuolio puselės. Kepsninę paruoškite kepimui netiesioginėje kaitroje. Pradžioje obuolius apkepkite nupjautąja obuolio puse ant rantytos ketaus keptuvės arba grotelių 200 laipsnių karštyje apie 3 minutes. Apkepus vieną obuolio pusę, perdėkite juos į kitą kepimo indą. Į obuolių “šulinėlius” įdėkite po nedidelį gabalėlį sviesto ir apiberkite šaukšteliu cukraus, cinamonu. Taip paruoštus obuolius kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių kepsninėje dar 20-30 minučių, priklausomai nuo obuolių dydžio. Per tą laiką obuoliai pilnai suminkštės, o sviestas su cukrumi karamelizuosis. Į iškepusių obuolių “šulinėlius” dėkite po kaušelį vanilinių ledų ir apibarstykite sezoninėmis uogomis. Skanaus. Viršų apkepame 3 minutes 200 laipsnių įkaitintoje kepsninėje ant grotelių arba rantytu paviršiumi keptuvės. Apvertę, įdėję sviesto, apibarstę cukrumi, bei cinamonu viską dar kepame keramikiniame arba ketaus inde 180 laipsnių netiesioginėje kaitroje. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su BIG GREEN EGG LIETUVASusitikime prie grilio: keptų obuolių desertas
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai