APP/ Ruduo/ Visi receptai/ Žuvys

Traškiai keptas šamas kepsninėje

Buvau skaičiusi, kad panašiai šamus kepa Jungtinių Valstijų pietinėje dalyje. Beveik visuose jų receptuose kepami nulupti šamai. Aš pati dar niekad nebuvau bandžiusi „lupti“ šamo odą, bet pasirodo, tai nėra taip sunku. Šamo oda labai slidi, jai užkabinti geriausiai naudoti nedideles žnyples, jas iš savo darbo įrankių dėžės man paskolino vyras. Kaip tai daryti mokiausi iš šio filmuko . Nulupus šamui odą galima pamatyti kokia graži ir rausva yra jo mėsa.

P.S. Taip kepti šamą galima ir namų orkaitėje, iškepusio šamo mėsa sultinga ir labai lengvai atsiskiria nuo kaulo.

Traškiai keptas šamas kepsninėje

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 25 min.

Sudėtis

  • 1 Merkio šamas (mažesnis nei 1 kg)
  • 50 g. lydyto sviesto
  • 4 v.š. maltų džiūvėsių
  • druskos, maltų pipirų mišinio
  • džiovintų smulkintų daržovių mišinio (morkų, salierų, svogūnų ir kt.)

Eiga

1

Taigi, pirmiausiai nulupau šamui odą. Aplink šamo galvą lengvai įpjoviau aštriu peiliu odą ir pasistengiau atlupti nedidelį odos kraštelį. Tą odos kraštelį tvirtai suspaudžiau darbinėmis žnyplėmis ir stipriai laikydama žuvį lupau odą. Oda lupasi pakankamai lengvai ir labai švariai tik reikia tvirtos jėgos viena ranka laikyti žuvį, nes ji slidi, o kita ranka stipriai lupti odą su žnyplėmis. Šamas iš odos man išsinėrė po kokių penkių minučių darbo.

2

Tada šamui pašalinau galvą ir jį nuploviau, bei gerai nusausinau popieriniu rankšluosčiu.

3

Džiūvėsius sumaišiau su smulkintais džiovintų daržovių gabalėliais, druska ir pipirais.

4

Išlydžiau sviestą ir juo gerai ištepiau šamą.

5

Sviestuotą šamą apibėriau džiūvėsėlių mišiniu. Stengiausi, kad prie šamo priliptų kuo daugiau džiūvėsių, juos vis paspausdama rankomis prie mėsos.

6

Taip paniruotą žuvį stačiau kepti į kepsninę ant įkaitintų žarijų tiesioginės ugnies. Pasistenkite, kad uodega keptų mažesnės kaitros zonoje, o likusioji žuvies dalis kaitresnėje kepsninės zonoje. Žuvį iš abiejų pusių kepiau po 10 minučių.

7

Kai žuvis jau buvo apkepusi ją pastūmiau toliau nuo žarijų, kad būtų ne virš jų, o šalia jų ir dar palikau 5 minutėms visiškai iškepti uždengusi kepsninės dangtį.

8

Iškepusią žuvį perdėjau ant lėkštės, jos mėsa lengvai atsiskyrė nuo kaulo. Žuvį valgėme su rudeninėmis salotomis iš paskutinių vietinių pomidorų.

Gali patikti

4 Comments

  • Atsakyti
    Aušra
    2012-10-16 at 11:41 am

    Keistas dalykas ta telepatija. Tarp mudviejų šis reiškinys kartojasi, ypač gaminant kažką skanaus 🙂 Man atrodo, kad su raugintais kopūstais būtų dar gardesnė šį sriuba, o gal čia skonio reikalas..

  • Atsakyti
    Vika
    2012-10-16 at 12:12 pm

    va čia tai gėris, kai už lango tokia dargana.

  • Atsakyti
    Odeta
    2012-10-17 at 11:57 am

    Aš dažniausiai grybus tiek šviežius tiek džiovintus verdu su raugintais kopūstais. Kaip užsinorėjau sriubos, grybienės, o tai jūs merginos abi su Aušra erzinatės:)

  • Komentuoti: Odeta Atšaukti