APP/ Sriubos/ Visi receptai/ Žiema

Trinta žirnių sriuba

Soti žirnienė – tikras žiemiškas maistas. Ši žirnių sriuba kiek kitokia, ji trinta. Žirnienės viršų apibarsčiau apkepusia šonine. Tikrai puiki sriuba, savo sotumu atstojanti pirmą ir antrą pietų patiekalus.Pats gražiausias paveikslas, mano namuose, šiuo metu yra langas, per kurį matosi apsnigti medžiai. Kaip gera sriubčioti šiltą sriubą ir stebėti gyvą paveikslą. Kojas užsikeliu ant šilto radiatoriaus, rodos, jaukiau ir būti negali.

Trinta žirnių sriuba

3 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 5 (3 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 6
Kepimo laikas: 45 min.

Sudėtis

  • 0.5 kg skaldytų žirnių
  • 4 svogūnų
  • 150 g kiaulienos šoninės
  • 2 l sultinio
  • 2 lauro lapelių ir 4 pipirų grūdelių
  • dž. čiobrelių, maltų juodųjų pipirų, druskos

Eiga

1

Išmirkusius švarius žirnius subėriau į puodą ir gausiai užpyliau sultiniu, sumečiau lauro lapelius ir pipirų grūdelius, bei užstačiau virti ant silpnos ugnies, kokiam pusvalandžiui.

2

Per tą laiką smulkiai supjausčiau šoninę ir pačirškinau keptuvėje, kol apskrudo ir tapo traškūs, kiaurasamčiu ištraukiau ir atidėjau.

3

Į išsiskyrusius nuo šoninės riebalus subėriau pjaustytus svogūnus, ir pakepinau iki geltonumo. Kepintus svogūnus sudėjau į verdančius žirnius, patikrinau ar pakankamai vandens ir ar žirniai jau minkšti.

4

Kai žirniai sukrito, o sultinio dar liko pakankamai, nukėliau puodą nuo ugnies. Dalį sultinio nupyliau į puodelį, lauro lapelius ir pipirų grūdelius ištraukiau, o likusį puode sultinį su žirniais sugrūdau trintuvu.

Gali patikti

4 Comments

  • Atsakyti
    S
    2011-03-01 at 2:15 pm

    Labai skanu! Tik aš vietoje lašinukų viriau su kalakutiena 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-03-02 at 9:32 pm

    Džiaugiuosi, kad patiko 🙂

  • Komentuoti: Giedrius Atšaukti