APP/ Mėsa/ Visi receptai/ Žiema

Triušiena, troškinta pomidorų padaže su džiovintomis slyvomis

Tai vienas skaniausių mano ruoštų triušienos patiekalų. Triušiena troškinama konservuotų pomidorų ir vyno padaže su česnakais bei džiovintomis slyvomis. Taip troškintą triušį skaniausia valgyti su geros kokybės kiaušininiais makaronais. Kaip pagrindą šiam receptui naudojau itališką triušienos cacciatore, kuris išvertus iš italų kalbos reikštų „medžiotojų stiliumi“. Dažniausiai šiam patiekalui naudojamas alyvuoges pakeičiau džiovintomis slyvomis ir skoniu likau labai patenkinta, pomidorai idealiai derėjo su džiovintomis slyvomis.

Dažniausiai mano vaikai triušienos nevalgo, ne dėl to, kad ji būtų neskani, o greičiau dėl psichologinio barjero. Kaip gi galima valgyti tokius mielus pūkų kamuoliukus su švelniomis ausytėmis ir gailesingomis akytėmis? Todėl pasitelkiu „šventąjį melą“ ir triušieną perkrikštiju vištiena. Po šio triušienos, pervadintos vištiena, patiekalo, mano dukra net pradėjo klausinėti „kada ir vėl valgysime tą „vištytę“ su pomidorais?“.

Triušiena, troškinta pomidorų padaže su džiovintomis slyvomis

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 30 min. Kepimo laikas: 90 min.

Sudėtis

  • 4 triušienos kulšelės
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių
  • maltų juodųjų pipirų ir druskos (pagal skonį)
  • miltų (apvoliojimui)
  • alyvuogių aliejaus (kepimui)
  • 850 ml. konservuotų pomidorų (didesnė dėžutė arba dvi mažos)
  • 2 mėlynieji svogūnai
  • 2 saujos džiovintų slyvų
  • 1 česnako galvutė
  • 1 st. raudonojo vyno
  • 1 a.š. cukraus

Eiga

1

Pirmiausiai triušienos kulšeles nuploviau ir skaninau druska, pipirais, čiobreliais. Triušieną apvoliojau miltuose ir pakepiau keptuvėje. Apkeptas kulšeles sudėjau į troškinimo indą ir apibarsčiau švariomis džiovintomis slyvomis.

2

Toje pačioje keptuvėje apkepiau „plunksnelėmis“ pjaustytus svogūnus ir nuluptas česnakų skilteles (nepjaustytas). Į keptuvę supyliau vyną, užviriau ir leidau jam nugaruoti, tada sudėjau konservuotus pomidorus. Padažą kiek paviriau, skaninau druska, pipirais, cukrumi ir čiobreliais. Paruoštą padažą užpyliau ant triušienos su slyvomis.

3

Triušieną stačiau troškinti į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę ir troškinau apie pusantros valandos, kol triušiena suminkštėjo, o padažas sutirštėjo.

4

Kol triušis troškinosi, išviriau makaronus. Triušieną valgėme su makaronais apsipylę troškintuve likusiu padažu.

Gali patikti

10 Comments

  • Atsakyti
    Vilma
    2013-02-27 at 2:20 pm

    Pas mus šiandien irgi pietums triušiena 🙂 Gėris!!!!!

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-02-27 at 2:55 pm

      Triušiena man labai skani. Vilma, o kaip šiandienai ruošei triušį?

  • Atsakyti
    j
    2013-02-27 at 6:40 pm

    mmm – jauciu nerealiai skanu 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-02-28 at 9:38 am

      Taip ir buvo, nerealiai skanu 🙂

  • Atsakyti
    Martyna
    2015-01-20 at 12:13 pm

    Labai puikus receptas! Triusiena tiesiog byra nuo kaulo o padazas dieviskas.

    • Atsakyti
      Rennie
      2015-02-04 at 12:06 pm

      Labai smagu 🙂

  • Atsakyti
    Gintarė
    2019-02-13 at 8:43 pm

    Pats geriausias triušienos receptas, bent jau man

  • Atsakyti
    Rūta
    2020-12-18 at 4:55 pm

    Ar konservuoti pomidorai turi būti savo sultyse ar skaidriame marinate?

    • Atsakyti
      Renata
      2021-01-11 at 12:32 pm

      Konservuoti pomidorai turi būti savo sultyse.

    Komentuoti: Vilma Atšaukti