APP/ Pavasaris/ Užkandžiai/ Visi receptai/ Žiema/ Žuvys

Gruzdintos stintos

Ar valgote žuvį ketvirtadieniais? Gruzdintos stintos patiks net tiems, kurie į žuvį žiūri kreivai. Taip paruoštos žuvytės yra traškios, kauliukų visiškai nesijaučia, o jų norisi dar ir dar, kaip kokių saulėgrąžų. Žiema – pats stintų valgymo sezonas, tai valgykit ir atsivalgykit jų visiems metams!

Gruzdintos stintos

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 40 min.

Sudėtis

  • 1 kg šviežių stintų
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  • 1 st. manų kruopų
  • 0,5 l aliejaus (virimui)

Eiga

1

Stintas išdarinėjau, išėmiau vidurius, bet galvų nenupjoviau.

2

Žuvis apibarsčiau druska, pipirais ir apvoliojau manų kruopose.

3

Puode įkaitinau aliejų, jame gruzdinau stintas, kol jos tapo traškios.

4

Iškepusias žuveles išėmiau ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

5

Taip paruoštas stintas skaniausia valgyti pasidažant į mėgstamą padažą.

Užrašai

P.S. Stintas pateikite su naminiu majonezu, skanintu česnakais arba graikišku jogurtu maišytu su krienais.

Gali patikti

10 Comments

  • Atsakyti
    Karolina
    2012-02-20 at 10:44 pm

    Kad jau laikas miegot man paaiškėjo tada, kai pavadinime vietoj stintų perskaičiau špinatų 😀

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-21 at 8:24 pm

      Karolina, šviežių špinatų dar reiks kiek palūkėti:) Skanių stintų!

  • Atsakyti
    Edita
    2012-02-21 at 7:17 am

    Puikūs receptai. Su manais dar nebandžiau, manau, kad tai puiki idėja 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-21 at 8:26 pm

      Edita, su manais gruzdintos žuvytės labai traškios, su visais kauliukais susivalgo. Skanumelis!

  • Atsakyti
    kristina
    2012-02-21 at 8:59 am

    Renne, pagaliau ir į Tavo virtuvę atėjo stintos;)
    Labai skaniai viskas čia žiūrisi.
    Manų kruopose apvoliotų gruzdint nebandžiau. O marinuotas ir alaus tešloje esu ragavus.
    Skanumėlis 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-21 at 8:30 pm

      Į mano virtuvę stintos atplaukė kiek anksčiau, tik negalėjau parodyti, kol straipsnis nebuvo išėjęs. Tikiuosi, dar visą mėnesį galėsime stintomis mėgautis 🙂

  • Atsakyti
    Maisto Diletante
    2012-02-21 at 10:23 am

    Pirmas ir trečias receptas labai vilioja, gal, kad aš tokia visokių sukepusių, traškių dalykų mėgėja 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-21 at 8:32 pm

      Tada skrudintos stintos tau turėtų būti pats tas 🙂

  • Atsakyti
    Mindaugas
    2012-04-01 at 5:45 am

    Renata, vakar dariau su manais, tik dar į manus įbėriau kajeno pipirų ir įtarkavau citrinos žievelės, buvo labao trašku ir skanu. 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-04-02 at 6:55 pm

      Čia tu gerai sugalvojai, turėjo būt labai gardu 🙂

    Komentuoti: Edita Atšaukti