APP/ Kepiniai/ Pavasaris/ Visi receptai

Velykiniai sausainiai su klevų sirupu

Jau seniai bekepiau Velykoms sausainių. Tokių mielų velykinių formų, sviestinių, su skylutėmis, kad galima būtų pakabinti ant besprogstančių šakelių pamerktų vazoje. Anksčiau, kai vaikai buvo maži, dažnai kepdavau šiuos sausainius. O kai visai neseniai jau paauglė dukra manęs paklausė, kodėl mes prieš Velykas nebekepame sausainių, nusprendžiau, kad šiemet būtinai ir vėl juos iškepsiu. Juk prieš kiekvienas Kalėdas kepame meduolius ir juos dekoruojame, o Velykų sviestinius sausainius kažkaip ir pamirštam. Nors velykinių sausainių formelių virtuvėje turime ne mažiau nei kalėdinių. Todėl kai internete užmačiau šį, sviestinių sausainių su klevų sirupu receptą, iš karto įsikvėpiau kepti. Sausainių receptą kiek pakoregavau, visiškai išimdama cukrų ir kaip saldiklį palikdama tik klevų sirupą, nes amerikietiško stiliaus sausainiai mano skoniui yra smarkiai per saldūs, dar juos gardinau citrinos žievele ir vanile. Pavyko puikūs: trapūs, su švelniu klevų sirupo ir citrinos poskoniais. O ir pati tešla labai maloni darbui: elastinga ir per daug nelimpanti. Sausainius, skirtingų spalvų šokoladu dekoravo dukra, o tuos, su skylutėmis, kabinsime ant prasprogusių medžio šakelių, kurias pamerkiau prieš Velykas vazoje. Šiandien, Verbų sekmadienį, puošime sausainiais savo velykų medį.

Velykiniai sausainiai su klevų sirupu

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4 skardos
Gaminimo laikas: 30 min + šaldymas Kepimo laikas: 10 min.

Be cukraus

Sudėtis

  • 200 g sviesto
  • 150 ml klevų sirupo
  • 1 kiaušinio trynio
  • 3 stiklinių šviesių speltų miltų
  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės
  • kelių lašų vanilės ekstrakto
  • žiupsnelio druskos
  • Paruošti:
  • plytelės pieniško šokolado
  • plytelės juodojo šokolado
  • plytelės baltojo šokolado

Eiga

1

Minkštą sviestą išsukite su lėtai pilamu klevų sirupu, vėliau įleiskite vieną kiaušinio trynį. Į tešlos ruošinį įtarkuokite vienos citrinos žievelę, įlašinkite vanilės ekstrakto, įberkite druskos ir gerai išsukite.

2

Galiausiai suberkite speltų miltus ir užmaišykite tešlą, kad kuo mažiau liptų prie rankų. Tešlą padėkite kelioms valandoms arba nakčiai į šaltyduvą.

3

Tešlą iškočiokite ant kepimo popieriaus, tik labai nenuploninkite. Tešla turėtų būti apie pusės centimeto storio. Velykinėmis formelėmis spauskite tešloje sausainius. Jei norite, kad sausainiai būtų su skylute, kad juos galima būtų pakabinti ant prasprogusių šakelių, vienkartiniu šiaudeliu įspauskite skylutes, jos kepdamos puikiai išsilaikys.

4

Sausainius sudėkite į kepimo skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Iškepusius palikite praaušti.

5

Dekoruokite sausainius lydytu šokoladu. Vandens vonelėje atskiai ištirpinkite trijų spalvų šokoladą ir juo dekoruokite sausaunius pagal savo skonį.

Gali patikti

3 Comments

  • Atsakyti
    Vilma
    2019-04-14 at 11:53 pm

    Puiki idėja 🙂 Kiek sausainukų maždaug išeina vienu kepimu?

    • Atsakyti
      Renata
      2019-04-15 at 5:19 pm

      Priklauso nuo sausainukų dydžio. Man gavosi 4 vidutinės kepimo skardos.

  • Atsakyti
    Edita
    2020-04-11 at 3:44 pm

    O ar tiktų klevų sirupą pakeisti pvz. medumi? Tiesiog neturiu galimybės šiuo metu įsigyti klevų sirupo…

  • Komentuokite